ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН ПОЗДРАВИ ПОЛИЦАИТЕ С ТЕХНИЯ ПРАЗНИК
04.07.2022 851 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН ПОЗДРАВИ ПОЛИЦАИТЕ С ТЕХНИЯ ПРАЗНИК

Областният управител Веселин Вълчев бе част от честването на професионалния празник на МВР, по покана на Старши комисар Димитър Величков, Директор на ОД МВР Сливен. На 5-ти юли,  тази година се навършват 143 години от създаването на ведомството.

На същата дата през 1879 година Княз Александър Батенберг подписва Указ № 1 за създаване на МВР и назначава Тодор Бурмов за министър на вътрешните работи, министър на просвещението и за първи председател на Министерски съвет. МВР е създадено като защитник на новата българска държавност и гарант за сигурността и спокойствието на българите.

Г-н Вълчев отправи поздравителен адрес към пазителите на реда в област Сливен. Ето и неговото обръщение:

„Чест е за нашия регион и мен като областен управител, че ни пазят такива достойни и доблестни жени и мъже като вас!

Убеден съм, че вие сте пазителите на законността в България, вдъхващи доверие, притежаващи достойнство, работещи хладнокръвно и спазващи винаги върховенството на закона.

Знам, че работата ви е трудна, изискваща всеотдайност и саможертва. Нерядко вие жертвате живота си в името на спокойствието и здравето на обществото. Осъзнавам, че в тези трудни времена не получавате достатъчно признание и уважение, но вие винаги сте на поста си, когато хората имат нужда от вас. Знам, че работите в трудни условия, при недобра материална база и недостатъчно възнаграждение, но сте доблестни хора и изпълнявате задълженията си.

С признателност към вашия труд, бих искал да пожелая на вас и вашите семейства здраве, търпение и смелост, защото във вашите ръце и на вашата безпристрастност и достойнство е поверено най-ценното  –  сигурността и живота на хората, тяхното имущество! Убеден съм, че с гордост ще продължите да изпълнявате вашата основан мисия, а именно сигурността и спокойствието на българските гражданите!

Бъдете силни и смели професионалисти! Борете за правдата, отстоявайте справедливостта!”

Предишна ЗАДИГНАХА 180 ЛЕВА ОТ КАБИНЕТА НА ЕДИНСТВЕНИЯ ЛЕКАР В ГРАД ШИВАЧЕВО
Следваща БСП - НОВА ЗАГОРА Е ПО-ДОБРЕ ДА СЕ САМОРАЗПУСНЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РЕКОРДНИ 21 СЛУЧАЯ НА ЗАРАЗЕНИ С COVID -19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

21 души от Сливенска област са заразени с коронавирус през последното денонощие. Това е най-високата бройка от началото на пандемията през месец март. Ето и всички данни за страната. 516

Новини Сливен

РАЛИЦА КОЛАРОВА ОТ НОВА ЗАГОРА Е ГОЛЕМИЯТ ПОБЕДИТЕЛ В „ЦВЕТЕН КАМЕРТОН“ 2023 ГОДИНА

Престижната статуетка „Цветен камертон“ тази година отиде при Ралица Коларова от Школа по изкуствата „Илия Аврамов“ в град Нова Загора.   Призът й бе връчен по време на гала-концерта в зала „Сливен“ вчера,

Новини Сливен

БИЗНЕСМЕН ОГЛАВИ ПАРТИЯТА НА СТЕФАН ЯНЕВ В СЛИВЕН

Бизнесменът Димитър Балъкчиев ще представлява партия „Български възход“ в Област Сливен, научи Sliveninfo. Партията бе учредена в неделя в столицата. Димитър Балъкчиев участва в учредяването заедно с група граждани на