ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА С ОБЩИНИТЕ ПО ПОВОД ПОДГОТОВКАТА ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА С ОБЩИНИТЕ ПО ПОВОД ПОДГОТОВКАТА ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ

Областният управител Минчо Афузов се срещна с кметове и представители на четирите общини от област Сливен по повод организацията и подготовката за парламентарните избори на 2 октомври.

Освен областният управител, в срещата взеха участие главният секретар на Областна администрация Сливен Кирил Аврамов, кметът на община Твърдица Атанас Атанасов, секретарят на Община Сливен Валя Радева, секретарят на Община Нова Загора Ангел Стойчев и Атанас Бинев, началник отдел „Административно и информационно обслужване“, и секретарят на Община Котел Христо Карабекиров.

Целта на срещата бе да се обобщи информацията за хода, подготовката и организацията, създадена от общините, за нормално протичане на изборния процес, както и да се заостри вниманието на местната власт върху предотвратяването на евентуални изборни нарушения. В тази връзка областният управител призова общинските администрации, в рамките на своите правомощия, да напомнят на кметовете на населени места да не смущават изборния процес, присъствайки в секционните избирателни комисии и районите около тях. На срещата бе коментиран и проблемът с доставките, количествата и високите цени на дървата за отопление като възможност за влияние върху вота на избирателите, особено в малките населени места. Според представителите на общините е малко вероятно дефицитът на дърва да бъде използван за контролиран вот. От своя страна г-н Афузов напомни, че при съмнения за купуване на гласове, списъците на кметствата за предоставяне на дърва ще подлежат на проверка от органите на реда. Друг дискутиран проблем бе изчистването на избирателните списъци от дълготрайно преселили се извън населеното място лица.

По време на работната среща стана ясно, че Община Котел официално е отказала инсталирането на демонстрационна машина за гласуване, с мотива, че в момента в сградата на кметството се извършват сериозни ремонтни дейности.

В края на срещата всички участници декларираха готовността си за оперативна координация и сътрудничество в изборния процес и в изборния ден.

Предишна 100 ДУШИ НА МАСОВ БОЙ МЕЖДУ ДВЕ ФАМИЛИИ В ЯМБОЛ
Следваща В 45 ОТ ОБЩО 292 СЕКЦИИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЩЕ СЕ ГЛАСУВА С ХАРТИЕНА БЮЛЕТИНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АКАД. ИВАНКА ДЕНЕВА С ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ В КУБА

Организационният комитет на световното културно събитие „Осма среща на поетите „Островът в стихове” (30 април-9 май 2019 г.), отправи покана за творческо присъствие в карибската държава до писатели, художници и

Новини Сливен

ЖЕНА Е В РЕАНИМАЦИЯ СЛЕД КАТАСТРОФА

  Американска гражданка, живееща в България, е пострадала при пътен инцидент в петък. Тя е настанена в Отделението по реанимация на МБАЛ „Иван Селимински“-Сливен със съчетана травма на крайници и

Новини Сливен

ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ АПАРАТ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА КОСТНАТА ПЛЪТНОСТ В СЛИВЕН

МБАЛ Хаджи Димитър предлага на своите пациенти последно поколение рентгенов (DXA) остеоденситометър- EXСELLUS.Апаратът изчислява стойността на костната минерална плътност, анализирайки образите придобити при сканиране на гръбначен стълб , бедрена кост