ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА С НАЧАЛНИКА НА РУО СЛИВЕН

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА С НАЧАЛНИКА НА РУО СЛИВЕН

В навечерието на новата учебна година областният управител Минчо Афузов проведе работна среща с началника на Регионалното управление на образованието (РУО) г-жа Кристиана Добрева – Станкова.

На срещата, преминала в подчертано конструктивен дух, бяха обсъдени подготовката на училищата за старта на новата учебна година, работата по Механизма за обхват на децата и учениците в образованието, отоплението през зимния сезон, ефективното използване на допълнителните средства от МОН за работа с уязвими групи, както и ангажиментите на учебните заведения, свързани с организацията и нормалното протичане на предстоящите избори.

Началникът на Регионалното управление на образованието информира, че няма незавършени ремонти в учебните заведения в област Сливен. Окончателният брой на учениците и паралелките ще бъде уточнен непосредствено след началото на учебната година. Всички училища са потвърдили готовността си за работа в електронна среда, ако е необходимо. Директорите са подали справки за вида горива и необходимите финансови средства за отопление на училищните сгради, изготвени на база актуални към момента цени, както и сравнителни таблици с миналогодишните разходи за отопление.

Г-н Афузов и началникът на РУО бяха единодушни, че трябва да се подобри дейността на Областния координационен център по Механизма за обхват на децата и учениците в образованието, както и на сформираните в област Сливен междуинституционални екипи за задържане на децата в училище.

Коментирана бе и необходимостта сигналите за изборни нарушения, идващи от училища със ситуирани в тях секции за гласуване, да се подават както до Районната избирателна комисия, така и до останалите ангажирани с изборния процес институции.

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща 36-ГОДИШЕН Е ЗАЛОВЕН ДРОГИРАН ЗАД ВОЛАНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЕШЕ ОБСЪДЕНА ГОТОВНОСТТА ЗА ЗИМНИЯ СЕЗОН В ОБЩИНА СЛИВЕН

На заседание в Щаба за изпълнение плана за защита при бедствия бяха обсъдени мерките, свързани с готовността на общината за зимния сезон. Заседанието се водеше от заместник – кмета Румен

Новини Сливен

В СЛИВЕН БЕШЕ ОТКРИТ ЦЕНТЪР ПО МЕДИАЦИЯ КЪМ ОКРЪЖЕН СЪД

В Сливен днес беше открит Център по медиация към Окръжния съд. Основната му функцияе разрешаване на спорове по доброволен начин при среща на гражданите с медиатори. Кметът Стефан Радев, който

Новини Сливен

ДВАМА СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА КРАЖБА ОТ ЧАСТЕН ИМОТ В СЕЛО ПЪДАРЕВО

Двама са задържани в РУ-Котел за кражба от частен имот в село Пъдарево. Заявлението е подадено на 26 декември от 70-годишния собственик. 18-годишният Я.Л. и А.Г. на 20 години, след