ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ОБСЪДИ С КАНДИДАТ – ДЕПУТАТИ ПРИОРИТЕТИ НА СЛИВЕН И ОБЛАСТТА

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ОБСЪДИ С КАНДИДАТ – ДЕПУТАТИ ПРИОРИТЕТИ НА СЛИВЕН И ОБЛАСТТА

Областният управител Минчо Афузов обсъди с кандидати за народни представители от Сливенския избирателен район приоритетни задачи за развитието на областта.  Срещата се състоя по негова покана. В нея участваха заместниците му Димитринка Петкова и Антоний Андонов.

Целта бе да се проучи мнението и готовността на бъдещите сливенски депутати за упражняване на законодателна инициатива и съдействие пред ресорни институции за осъществяването на конкректни проекти от голям обществен интерес.  Всички 27 партии  и коалиции, регистрирани в РИК – Сливен за парламентарните избори, получиха предварително подробна информация за темите, които ще бъдат обект на разговора.  На поканата откликнаха водачи и представители на пет кандидатски листи.

На срещата бяха обсъдени постъпилите в администрацията предложения за приложението на зелените сертификати като задължителни в някои професионални сфери; проблемите, породени от разкриването на биоинсталации без задължителен ОВОС, на недостатъчно отстояние от населените места и за чието преодоляване са нужни нормативни промени;   техническите затруднения и необходимостта от допълнителни средства за изпълнението на най-големия проект за рехабилитация и подмяна на В и К – инфраструктура в областта; неефективното приложение на някои земеделски мерки, което  води  до неравномерно разпределение на средства и отлив на млади хора от селата; инициативата за преобразуване на Професионалната гимназия по текстил в национално училище и нуждата от разкриването на ученическо общежитие за приходящите ученици от средните училища в града, в изпълнение на механизма за обхват и задържане на децата в училище; нуждата от спешно финансиране за укрепване на компрометираната инфраструктура и опазване на Източната тракийска могила в с. Караново, където бе извършено археологическо проучване от международно значение и др.

Всички участници в срещата внесоха предложения за възможните решения на коментираните казуси. Акцент бе поставен и върху мерките, които политическите сили са предприели срещу манипулирания вот.  Изказана бе подкрепа за  действията на МВР и институциите, насочени към превенция на купения вот, в рамките на закона. Бяха подадени два сигнала за превишаване на служебни правомощия. По един от тях, чрез областната администрация, ще бъде извършена проверка. На срещата бе изразено общо мнение, че сливенските народни представители, независимо от партийните си различия, трябва да работят заедно за осъществяванането на значими проекти, в полза на гражданите на Сливен и областта.

„Благодаря на участниците в срещата, които уважиха поканата ни. Разговорът ни бе взаимно полезен. Предизборната кампания е конкуренция на идеи за политики на управление, но и готовност за поемане на отговорности към хората от областта, на чиито гласове разчитат всички кандидати за парламента“,  коментира областният управител. „В бъдеще имаме желание да координираме съвместната си работа с избраните народни представители и бих се радвал, ако имаме регулярни срещи.  Мисля, че между областния управител на област Сливен, независимо кой изпълнява тази длъжност, и всички сливенски депутати трябва да има ефективен и публичен диалог в името на града и областта.  Хората трябва да знаят как си вършим работата, защото в крайна сметка всички ние сме назначени и избрани, за да служим на държавния интерес и на обществото“, каза още Минчо Афузов.

 

Предишна МКБТХ - СЛИВЕН ПРОВЕДЕ ДИСКУСИОНЕН ФОРУМ СЪС СТУДЕНТИ В РАМКИТЕ НА НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ "НЕ СИ ИГРАЙ СЪС СЪДБАТА ИМ!"
Следваща РУМЕН РАДЕВ И ИЛИЯНА ЙОТОВА ИДВАТ УТРЕ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДВАМА СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ДРОГА В СЛИВЕН

Двама са задържани за притежание на наркотици. На 12 декември, в 22,30 часа, при патрулна дейност в град Сливен е извършена проверка на двама мъже на 27 и 26 години.

Новини Сливен

ПРЕДСТОИ ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА СИК ЗА МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ

Онлайн обучение във връзка с машинното гласуване на предстоящите избори за народни представители  ще се проведе с членовете на секционните комисии в областта на 31 март и 1 април, съобщиха от

Новини Сливен

ЗА 20 ГОДИНИ МИКРОБИОЛОГИЧНАТА ЛАБОРАТОРИЯ В „ЛИНА“ СЕ ПРЕВЪРНА В ЕДНА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ

Лабораторната медицина е по-различна, защото пациентът рядко се среща очи в очи с лекарите, които извършват изследванията. Резултатите обаче винаги са важни за лечението. А зад тях стои трудът на