ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ВСЕ УЧАСТИЕ В ЮНАШКИ ИГРИ „ХАЙДУШКА СРЕЩА“ 2023 Г.
май 7, 2023 857 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ВСЕ УЧАСТИЕ В ЮНАШКИ ИГРИ „ХАЙДУШКА СРЕЩА“ 2023 Г.

В Деня на храбростта, областният управител Минчо Афузов взе участие в организираните от фондация „Стария бряст“ и приятели Юнашки игри „Хайдушка среща“. Той присъства на откриването на игрите и старта на най-атрактивното състезание – скоростното изкачване на Хайдушката пътека с мях, пълен с 43 литра вино. По-късно областният управител бе упълномощен да претегли всички мехове с вино на финала на екстремната надпревара – като гарант за спортсменското спазване на правилата. На Слънчева поляна, където се проведоха самите „юнашки игри“ г-н Афузов лично премери сили в дисциплината „хвърляне на грамаден камък“, като знак за съпричастност към родолюбивото начинание.

Настоящият областен управител е сред основните организатори и спонсори на набиращия популярност спортно-патриотичен формат, посветен на един от емблематичните герои на Сливен – Хаджи Димитър и свързан с любопитна част от биографията на войводата – пренасянето на гръб на огромен мях с вино навръх Сините камъни.

Предишна ПРАЗНИК НА С. ЛЮБЕНОВА МАХАЛА И НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ХЛЯБА
Следваща МИЛЕН ШИДЕРОВ СТАНА "ГЛАВЕН ВОЙВОДА" В СЪСТЕЗАНИЕТО "ЮНАШКИ ИГРИ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАХА БИВШ БОРЕЦ, ЗНАКОВА ФИГУРА ОТ КРИМИНАЛНИЯ КОНТИНГЕНТ НА СЛИВЕН

Продължават арестите за разпространение на високорискови наркотични вещества в Сливен. Криминалисти на ОДМВР-Сливен са задържали знакова фигура от криминалния контингент. При спецакция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ на 20

Новини Сливен

ЗАСЕГНАТИ УЛИЦИ И УЧАСТЪЦИ, ПО КОИТО ЩЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ СТРОИТЕЛНО- МОНТАЖНИ РАБОТИ В ГР. СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че в периода 31.10.2022 –13.11.2022 г., във връзка с изпълнението на строително-монтажните работи на обект: „Изграждане на нови и реконструкция на

Новини Сливен

ХВАНАХА ВОДАЧ НА ПЕЖО, УПОТРЕБИЛ АЛКОХОЛ

Водач с алкохол 1,71 промила е установен на 31 декември в град  Сливен. В 01,40 часа в местността „Батмиш“ е спрян за проверка лек автомобил „Пежо“, управляван от 47-годишния В.Т.