ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МАРИН ХРИСТОВ БЕШЕ ГОСТ НА ОТКРИВАНЕТО НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В СПОРТНО УЧИЛИЩЕ „Д.РОХОВ“-СЛИВЕН
01.09.2023 1492 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МАРИН ХРИСТОВ БЕШЕ ГОСТ НА ОТКРИВАНЕТО НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В СПОРТНО УЧИЛИЩЕ „Д.РОХОВ“-СЛИВЕН

Областният управител инж. Марин Христов беше гост на тържествена церемония, по повод откриването на новата учебна година в Спортно училище „Димитър Рохов, гр. Сливен. Дворът на училището беше изпълнен с ученици, преподаватели, родители, представители на местната власт и много гости, сред които се откроиха лицата на Енчо Кирязов-световноизвестен цирков акробат и еквилибрист и понастоящем заместник-кмет на гр. Ямбол и петкратната световна шампионка по борба Станка Златева.

„България е дала много имена в спорта, които трябва да ви бъдат пример, че с постоянство, воля и хъс за победа, всеки един от вас може да стигне до първото стъпало от заветната стълбичка на победата“ заяви г-н Христов, след което награди няколко ученика с отличен успех. След церемонията той се ангажира да бъде посланик на развитието на спорта сред подрастващите.

Сливенското спортно училище е единствено по рода си в областта. За изминалата година възпитаниците на училището са извоювали 148 медала от държавни първенства и 145 медала от международни турнири и състезания. Над 320 ученици се обучават в паралелки по борба, вдигане на тежести, джудо, лека атлетика, скокове на батут и футбол. За поредна година училището осъществява прием на деца от пети клас. Техния брой са 22,а 43-ма са новите ученици от 6 до 12 клас.

Предишна УСПЕШНА УЧЕБНА ГОДИНА НА СПОРТНО УЧИЛИЩЕ "ДИМИТЪР РОХОВ" ПОЖЕЛА КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ
Следваща СТЕФАН РАДЕВ: ОБРАЗОВАНИЕТО Е ЕДИН ОТ ГОЛЕМИТЕ ПРИОРИТЕТИ В РАБОТАТА НИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БСП „УДАРИ ДЕСЕТКАТА“ С Д-Р ИВАН ДАНЧЕВ

БСП „удари десетката“ с включването на стоматолога д-р Иван Данчев в своята листа за общински съветници. За известния зъболекар може да се гласува с бюлетина № 56 и преференция 110.

Новини Сливен

БИЗНЕСМЕНЪТ ИВАН ТИХОВ ПОЗДРАВЯВА СЛИВНАЛИИ С НАСТЪПВАЩИТЕ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ

Скъпи сливналии, Настъпват светлите дни на Възкресение Христово! Целият християнски свят съпреживява вълнението от Страстната седмица, в чийто край ще се поздравим с възгласа „Христос Възкресе!” Нека бъдем здрави и

Новини Сливен

ВАНДАЛСКА ПРОЯВА И ВЪРХУ КОЛЕДНАТА УКРАСА НА СЛИВЕН

Само няколко дни след запалването на светлините на Коледната елха и поставянето на празнична украса на възлови места из града, бе забелязана поредната вандалска проява. Актът отново е свързан с