ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ: ИТАЛИЯ Е МНОГО ВАЖЕН ТЪРГОВСКИ ПАРТНЬОР ЗА БЪЛГАРИЯ
01.03.2024 349 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ: ИТАЛИЯ Е МНОГО ВАЖЕН ТЪРГОВСКИ ПАРТНЬОР ЗА БЪЛГАРИЯ

Вчера посланичката на Италия в София Н.Пр.Джузепина Дзара посети град Сливен придружена от делегация на Конфиндустрия България, водена от президента Роберто Санторели.

По време на гостуването си посланичката се срещна с областния управител инж. Маринчо Христов, кмета на града Стефан Радев, Стоян Марков заместник-кмет, както  и с представители на местния и италианския бизнес в региона.

Домакин на събитието бе фирма „Е.Мирилио“ ЕАД. Нейният управител Франко Миролио получи почетен плакет от Роберто Санторели за цялостен принос на компанията в сътрудничеството ѝ с Конфиндустрия България.

Посланик Дзара обсъди с представителите на местната власт нови перспективи в рамките на отличното двустранно сътрудничество за привличане на още италиански инвестиции в областта. Коментирани бяха още геополитически отношения между двете страни и перспективите за по-нататъшно добро взаимно сътрудничество, възможностите за  модернизация на железопътния транспорт и цялостното развитие на региона.

Областният управител изтъкна важността на Италия като търговски партньор и ключов инвеститор в българската икономика. Той благодари още и за последователната подкрепа, която страната оказва на България за нейното пълноправно членство в Шенгенското пространство.

След приключването на разговорите Н.Пр. Джозепина Дзара, заедно с представителите на Конфиндустрия България и областния управител посетиха производствените цехове на завод „Е.Миролио“, където бяха запознати с технологичните процеси съпътстващи производство на платове. Компанията една от първите италиански фирми развиващи дейност в България, превърнала се в един от лидерите в текстилната промишленост с голям принос към икономиката на Сливенска област.

Конфиндустрия България е сдружение на италианското предприемачество тук, което стартира дейност през 2000г. От 2006г. работи активно и съдейства на фирмите, които работят в страната, поддържайки връзките с българската индустриална и търговска реалност.

Предишна ЗАПОЧНА КАМПАНИЯТА "ЧУЙ МЕ! НИТО ЕДИН ПОВЕЧЕ!"
Следваща В СЛИВЕН ЗАДЪРЖАХА КРАДЕЦ НА ЗЛАТНИ НАКИТИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УЧЕНИК ОТ ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ СПЕЧЕЛИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА В КОНКУРС, ОБЯВЕН ОТ ЕВРОДЕПУТАТА АСИМ АДЕМОВ

Стоян Иванов – ученик в 10 клас на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, спечели първо място в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“. Той се организира от евродепутата

Новини Сливен

ПЛАМЕН КРУМОВ: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БУДИТЕЛИТЕ

Днес oтдaваме пoчит към пpocвeтитeлитe, ĸнижoвницитe и peвoлюциoнepитe, които изграждаха нашето нaциoнaлнo caмocъзнaниe и цeннocтите нa бългapcĸaтa нaция. Съвременните будители, нашите учители, писатели, творци, заслужават уважението и признанието на всички

Новини Сливен

ШОФЬОР НА ФИАТ Е СПИПАН ДА КАРА СЛЕД УПОТРЕБА НА НАРКОТИК

27-годишен водач е установен да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества. Той е спрян за проверка на ул.”Ген. Скобелев” в град Сливен. Управлявал е лек автомобил „Фиат Пунто”.