ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИНЖ. МАРИНЧО ХРИСТОВ УВАЖИ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ
04.12.2023 1637 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИНЖ. МАРИНЧО ХРИСТОВ УВАЖИ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

Днес по покана на председателя на Регионалната организация на инвалидите Веселин Василев, областният управител инж. Маринчо Христов уважи честването на Международния ден на хората с увреждания, който се отбелязва всяка година на 3-ти декември.

Сред поканените гости бяха още Георги Вишнаров – директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане” Сливен, Ваньо Матев-директор на ДСП-Сливен,

както и представител на Дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт“ към Община Сливен в лицето на г-жа Соня Ношкова.

В своето приветствено слово към всички присъстващи, областният  управител изрази своето убеждение, че специфичните възможности на хората с увреждания са двигателят, който може да задвижи промяната към преодоляване на досегашните стереотипи и активното им включване във всички сфери на обществения живот.

Той акцентира върху подготовката, от страна Министерството на труда и социалната политика на нормативни промени за осигуряването на по-добра и качествена грижа в изпълнение на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания изтъквайки още, че благодарение на трудовите посредници в Агенцията по заетостта само през 2023 г. над 5000 души с трайни увреждания са започнали работа.

„Уверявам Ви, че има и желанието, а вярвам и във възможностите, да се постигне промяната с всички институции, ангажирани със създаването и прилагането на политиките за хората с увреждания и активното участие на Вашите организации. Защото съм убеден, че за да бъде промяната качествена, всяко действие трябва да бъде подчинено на принципа „нищо за Вас, без Вас.“

Бъдете здрави и не губете вярата, че можете да променяте към по-добро не само своя, но и обществения живот. Защото само различните променят света!“ каза още Маринчо Христов.

В духа на приятелска атмосфера, всички гости на малкото тържество имаха възможността да видят  наградите и постиженията на членовете на клуба донесени от различни участия.

Предишна ДЕСЕТИ ДЕН БЕЗ ТОК
Следваща ПРОМЯНА В ЧАСА НА ЦЕРЕМОНИЯТА ЗА ЗАПАЛВАНЕ СВЕТЛИНИТЕ НА ЕЛХАТА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕН ПОСРЕЩНА НОВАТА 2023 ГОДИНА

На площада пред сградата на Общината десетките дошли изпратиха 2 022 г. и с надежда за по-добро отправиха поглед към новата. Точно в полунощ приветствие към всички жители на общината

Новини Сливен

МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА ДОМАШНО НАСИЛИЕ

Служители на РУ-Котел са задържали 48-годишен мъж от село Градец за домашно насилие. Сигналът е подаден на 25 ноември в 13,55 часа. Задържаният е упражнил насилие спрямо жена на 41

Новини Сливен

БОЙКО БОРИСОВ ИНСПЕКТИРА ПРОЕКТ ЗА КАНАЛИЗАЦИЯ В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ „РЕЧИЦА“

Премиерът Бойко Борисов посети днес сливенския квартал „Речица“, където започна изграждането на канализация за отпадни води. Проектът се изпълнява по Оперативна програма „Околна среда“ и е на стойност 19 млн.