ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИЗПРАТИ ПРАВО НА ОТГОВОР ЗА СТАТИЯ, В КОЯТО НЕ Е СПОМЕНАТО ИМЕТО МУ

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИЗПРАТИ ПРАВО НА ОТГОВОР ЗА СТАТИЯ, В КОЯТО НЕ Е СПОМЕНАТО ИМЕТО МУ

Уважаеми читатели, на 6 март в 17:02 часа получихме e-mail от Женита Стайкова от Областна администрация – Сливен. В него областният управител на Сливен Чавдар Божурски ни изпраща право на отговор за статията „Той страхува всички в Сливен“, публикувана в Sliveninfo на 5 март. Във въпросния коментар не се споменава нито името, нито длъжността на Чавдар Божурски. Логично се усъмнихме в достоверността на писмото, защото името Женита Стайкова не ни говореше нищо. Обикновено кореспонденцията с медии от областна администрация прави специалистът по връзки с обществеността. Този специалист има име и електронна поща, от която почти ежедневно получаваме прессъобщения. Името е Росица Николова, която е и кореспондент на вестник „Труд“ за Сливен.  Затова тази сутрин позвънихме по телефона в кабинета на областния управител. Вдигна ни самата Женита Стайкова, която се оказа младши експерт.

В писмото на областния управител няма обръщение. Отдаваме го на нечия прибързаност. Само.

Ето го и самото писмо:

Право на отговор

На 5 март поместихте в сайта си публикацията „Той страхува всички в Сливен“. В нея за пореден път визирате едни и същи теми, свързани с моята работа и с работата на екипа ми. По този повод искам да заявя следното:

Първо, „новият“ служебен автомобил „Ауди“ е втора употреба, струва 20 000 лева, покупката е извършена с разрешение на МС, както се извършват всички подобни покупки в администрацията.  Визирате, че съм извършил „скандални назначения“ без да посочвате кои са те. Назначил съм четири служителки на вакантни места, след проведен конкурс, две –  по програми на Бюрото по труда.  PR-ът на областната администрация не е назначен, а е нает на граждански договор, което не е изключение, най-малко пък е незаконно. За съжаление или не, нужда от втори  PR нямам.  Всичко това е публична информация,  стига да има кой да попита. Толкова за „разкоша“, който си позволявам, и за „скандалите“.

Второ, за нито една публикация Вие не сте ме потърсили за отговор или коментар, каквито са не само професионалните, но и човешките стандарти за нормалното общуване. Това ме навежда на мисълта, че целта на материалите Ви не е да информират, а да внушават негативи.  По каква причина?  Работим с единадесет местни и национални медии по договори за информационно обслужване.  През 2018 г. някои от заварените договори бяха прекратени. А стойността на другите, сред които бе и Вашият, бе занижена. Въпреки промените, договорите на най-четените сайтове останаха на по-високи суми и сред тях отново бе и Вашият. На това Вие отвърнахте с негативни публикации и внушения.  След което подписахте договора си при предложените условия. През 2019 г. се повтаря същото. Предложих да сключим с Вас същия договор. Вие отказахте, нямам представа защо. Но отново се заредиха публикации. Ваши посредници ми съобщават, че искате по-висока сума. На какво основание? Никога не съм си позволявал да деля медиите на „наши“ и „ваши“!!?

Трето, искам да е категорично ясно, че няма да допусна да ми бъдат извивани ръцете. Параметрите на медийните договори са такива, каквито са нуждите ни от информационно обслужване и каквито са възможностите.  Искам да е категорично ясно също, че няма да позволя да бъде петнено името на институцията, която представлявам, нито на служителите, които работят в нея. С това смятам темата за закрита и повече няма да се занимавам с нея, поне по този начин. Имам сериозни отговорности и  работа за вършене.

Както Ви е известно, отворен съм към диалог, но при коректни професионални и лични отношения.

И накрая, искам да ми съобщите кой е този „Той“, за да го накажа, та да не „страхува“ повече всички в Сливен.

 

6 март 2019 г.                            Чавдар Божурски,

Сливен                                        Областен управител на област Сливен

Предишна ВЕСЕЛИНА СЕДЛАРСКА СТАНА ЖЕНА НА ДЕСЕТИЛЕТИЕТО
Следваща "ТОПЛОФИКАЦИЯ - СЛИВЕН" СЪОБЩАВА ЗА АВАРИЯ В ТОПЛОПРЕНОСНАТА МРЕЖА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

СЪОБЩЕНИЕ ОТ „ТОПЛОФИКАЦИЯ“ – СЛИВЕН: СПИРАТ ТОПЛОПОДАВАНЕТО ЗА 30 ДНИ

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, Във връзка с предстоящо спиране за планов ремонт в топлоизточника и по топлопреносната мрежа, Ви уведомяваме, че считано от 16.06.2018 г. за период до 30 дни, ще бъде

Новини Сливен 0 коментара

ТАЗИ НЕДЕЛЯ В СЛИВЕН ЩЕ ИМА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА

В Сливен ще има протест срещу високите цени на горивата. Автомобилното шествие е планирано за 11 часа за 11 ноември – неделя. Мястото за събиране на автомобилите е паркингът на

Новини Сливен 0 коментара

СПЕЦОПЕРАЦИЯ ЗА НАРКОТИЦИ ЗАВЪРШИ С РАЗКРИТИ 3 ГРАМА МАРИХУАНА

Полицейска операция по линия „Наркотици“ е осъществена на територията на РУ-Нова Загора на 23 март. В хода на акцията е извършена проверка в имот в село Асеновец, обитаван от мъж

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

sixteen + 14 =