ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИЗПРАТИ ПРАВО НА ОТГОВОР ЗА СТАТИЯ, В КОЯТО НЕ Е СПОМЕНАТО ИМЕТО МУ

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИЗПРАТИ ПРАВО НА ОТГОВОР ЗА СТАТИЯ, В КОЯТО НЕ Е СПОМЕНАТО ИМЕТО МУ

Уважаеми читатели, на 6 март в 17:02 часа получихме e-mail от Женита Стайкова от Областна администрация – Сливен. В него областният управител на Сливен Чавдар Божурски ни изпраща право на отговор за статията „Той страхува всички в Сливен“, публикувана в Sliveninfo на 5 март. Във въпросния коментар не се споменава нито името, нито длъжността на Чавдар Божурски. Логично се усъмнихме в достоверността на писмото, защото името Женита Стайкова не ни говореше нищо. Обикновено кореспонденцията с медии от областна администрация прави специалистът по връзки с обществеността. Този специалист има име и електронна поща, от която почти ежедневно получаваме прессъобщения. Името е Росица Николова, която е и кореспондент на вестник „Труд“ за Сливен.  Затова тази сутрин позвънихме по телефона в кабинета на областния управител. Вдигна ни самата Женита Стайкова, която се оказа младши експерт.

В писмото на областния управител няма обръщение. Отдаваме го на нечия прибързаност. Само.

Ето го и самото писмо:

Право на отговор

На 5 март поместихте в сайта си публикацията „Той страхува всички в Сливен“. В нея за пореден път визирате едни и същи теми, свързани с моята работа и с работата на екипа ми. По този повод искам да заявя следното:

Първо, „новият“ служебен автомобил „Ауди“ е втора употреба, струва 20 000 лева, покупката е извършена с разрешение на МС, както се извършват всички подобни покупки в администрацията.  Визирате, че съм извършил „скандални назначения“ без да посочвате кои са те. Назначил съм четири служителки на вакантни места, след проведен конкурс, две –  по програми на Бюрото по труда.  PR-ът на областната администрация не е назначен, а е нает на граждански договор, което не е изключение, най-малко пък е незаконно. За съжаление или не, нужда от втори  PR нямам.  Всичко това е публична информация,  стига да има кой да попита. Толкова за „разкоша“, който си позволявам, и за „скандалите“.

Второ, за нито една публикация Вие не сте ме потърсили за отговор или коментар, каквито са не само професионалните, но и човешките стандарти за нормалното общуване. Това ме навежда на мисълта, че целта на материалите Ви не е да информират, а да внушават негативи.  По каква причина?  Работим с единадесет местни и национални медии по договори за информационно обслужване.  През 2018 г. някои от заварените договори бяха прекратени. А стойността на другите, сред които бе и Вашият, бе занижена. Въпреки промените, договорите на най-четените сайтове останаха на по-високи суми и сред тях отново бе и Вашият. На това Вие отвърнахте с негативни публикации и внушения.  След което подписахте договора си при предложените условия. През 2019 г. се повтаря същото. Предложих да сключим с Вас същия договор. Вие отказахте, нямам представа защо. Но отново се заредиха публикации. Ваши посредници ми съобщават, че искате по-висока сума. На какво основание? Никога не съм си позволявал да деля медиите на „наши“ и „ваши“!!?

Трето, искам да е категорично ясно, че няма да допусна да ми бъдат извивани ръцете. Параметрите на медийните договори са такива, каквито са нуждите ни от информационно обслужване и каквито са възможностите.  Искам да е категорично ясно също, че няма да позволя да бъде петнено името на институцията, която представлявам, нито на служителите, които работят в нея. С това смятам темата за закрита и повече няма да се занимавам с нея, поне по този начин. Имам сериозни отговорности и  работа за вършене.

Както Ви е известно, отворен съм към диалог, но при коректни професионални и лични отношения.

И накрая, искам да ми съобщите кой е този „Той“, за да го накажа, та да не „страхува“ повече всички в Сливен.

 

6 март 2019 г.                            Чавдар Божурски,

Сливен                                        Областен управител на област Сливен

Предишна ВЕСЕЛИНА СЕДЛАРСКА СТАНА ЖЕНА НА ДЕСЕТИЛЕТИЕТО
Следваща "ТОПЛОФИКАЦИЯ - СЛИВЕН" СЪОБЩАВА ЗА АВАРИЯ В ТОПЛОПРЕНОСНАТА МРЕЖА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

РОМ С БРАДВА НАПАДНА КУРСАНТИ КРАЙ СЛИВЕН

Курсанти от Националния военен университет са били нападнати снощи, това съобщиха от Министерството на отбраната. Около 19.00 часа те пътували от Сливен към с. Гурково. Автомобилът им Ауди 80 е

Новини Сливен 0 коментара

ЕДИН УСПЕШЕН БИЗНЕСМЕН ПРИЕМА ПОЗДРАВИ ЗА РОЖДЕН ДЕН ДНЕС

Той е щастлив баща, дядо и съпруг. И успешен бизнесмен. Красимир Петков, официален представител „Ситроен“ за региона и собственик на модерен автосервиз, днес приема поздравления за своя рожден ден. Добронамерен

Новини Сливен 0 коментара

ДВАМА СА АРЕСТУВАНИ ЗА ДРОГА В СЛИВЕН

При засилени мерки по противодействие на наркоразпространението в град Сливен екипи на група „Охрана на обществения ред“ и участък „Надежда“ са осъществили  проверки и контрол на лица, склонни към извършване

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

three × four =