ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИЗПРАТИ ПРАВО НА ОТГОВОР ЗА СТАТИЯ, В КОЯТО НЕ Е СПОМЕНАТО ИМЕТО МУ
март 7, 2019 2041 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИЗПРАТИ ПРАВО НА ОТГОВОР ЗА СТАТИЯ, В КОЯТО НЕ Е СПОМЕНАТО ИМЕТО МУ

Уважаеми читатели, на 6 март в 17:02 часа получихме e-mail от Женита Стайкова от Областна администрация – Сливен. В него областният управител на Сливен Чавдар Божурски ни изпраща право на отговор за статията „Той страхува всички в Сливен“, публикувана в Sliveninfo на 5 март. Във въпросния коментар не се споменава нито името, нито длъжността на Чавдар Божурски. Логично се усъмнихме в достоверността на писмото, защото името Женита Стайкова не ни говореше нищо. Обикновено кореспонденцията с медии от областна администрация прави специалистът по връзки с обществеността. Този специалист има име и електронна поща, от която почти ежедневно получаваме прессъобщения. Името е Росица Николова, която е и кореспондент на вестник „Труд“ за Сливен.  Затова тази сутрин позвънихме по телефона в кабинета на областния управител. Вдигна ни самата Женита Стайкова, която се оказа младши експерт.

В писмото на областния управител няма обръщение. Отдаваме го на нечия прибързаност. Само.

Ето го и самото писмо:

Право на отговор

На 5 март поместихте в сайта си публикацията „Той страхува всички в Сливен“. В нея за пореден път визирате едни и същи теми, свързани с моята работа и с работата на екипа ми. По този повод искам да заявя следното:

Първо, „новият“ служебен автомобил „Ауди“ е втора употреба, струва 20 000 лева, покупката е извършена с разрешение на МС, както се извършват всички подобни покупки в администрацията.  Визирате, че съм извършил „скандални назначения“ без да посочвате кои са те. Назначил съм четири служителки на вакантни места, след проведен конкурс, две –  по програми на Бюрото по труда.  PR-ът на областната администрация не е назначен, а е нает на граждански договор, което не е изключение, най-малко пък е незаконно. За съжаление или не, нужда от втори  PR нямам.  Всичко това е публична информация,  стига да има кой да попита. Толкова за „разкоша“, който си позволявам, и за „скандалите“.

Второ, за нито една публикация Вие не сте ме потърсили за отговор или коментар, каквито са не само професионалните, но и човешките стандарти за нормалното общуване. Това ме навежда на мисълта, че целта на материалите Ви не е да информират, а да внушават негативи.  По каква причина?  Работим с единадесет местни и национални медии по договори за информационно обслужване.  През 2018 г. някои от заварените договори бяха прекратени. А стойността на другите, сред които бе и Вашият, бе занижена. Въпреки промените, договорите на най-четените сайтове останаха на по-високи суми и сред тях отново бе и Вашият. На това Вие отвърнахте с негативни публикации и внушения.  След което подписахте договора си при предложените условия. През 2019 г. се повтаря същото. Предложих да сключим с Вас същия договор. Вие отказахте, нямам представа защо. Но отново се заредиха публикации. Ваши посредници ми съобщават, че искате по-висока сума. На какво основание? Никога не съм си позволявал да деля медиите на „наши“ и „ваши“!!?

Трето, искам да е категорично ясно, че няма да допусна да ми бъдат извивани ръцете. Параметрите на медийните договори са такива, каквито са нуждите ни от информационно обслужване и каквито са възможностите.  Искам да е категорично ясно също, че няма да позволя да бъде петнено името на институцията, която представлявам, нито на служителите, които работят в нея. С това смятам темата за закрита и повече няма да се занимавам с нея, поне по този начин. Имам сериозни отговорности и  работа за вършене.

Както Ви е известно, отворен съм към диалог, но при коректни професионални и лични отношения.

И накрая, искам да ми съобщите кой е този „Той“, за да го накажа, та да не „страхува“ повече всички в Сливен.

 

6 март 2019 г.                            Чавдар Божурски,

Сливен                                        Областен управител на област Сливен

Предишна ВЕСЕЛИНА СЕДЛАРСКА СТАНА ЖЕНА НА ДЕСЕТИЛЕТИЕТО
Следваща "ТОПЛОФИКАЦИЯ - СЛИВЕН" СЪОБЩАВА ЗА АВАРИЯ В ТОПЛОПРЕНОСНАТА МРЕЖА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДРОГИРАН ШОФЬОР Е ХВАНАТ ЗАД ВОЛАНА

Водач на лек автомобил „Рено Меган“, употребил наркотици, е установен от полицейски служители в град Сливен. 32-годишният А.П. е спрян за проверка на  23 май, около 01,50 часа, на улица

Новини Сливен

Д-Р ЖИВКА ГЕОРГИЕВА ОТНОВО Е КАНДИДАТ ЗА ШЕФ НА ДЕНТАЛНИЯ ЦЕНТЪР

Д-р Живка Георгиева, която близо десетилетие ръководи Денталния център в Сливен, отново е кандидат за шеф на общинското дружество, научи  Sliveninfo. Тя е подала документи за конкурса за управител, който

Новини Сливен

И МИНИСТЪР ПЕТЯ АВРАМОВА ПОЖЕЛА УСПЕХ НА СТЕФАН РАДЕВ НА 27 ОКТОМВРИ

Бързината на придвижване е основното звено, което може да допринесе за по-бързото развитие на Индустриална зона „Сливен – Ямбол“. Сега пътят между двата областни града е много натоварен. Идеята ни

3 коментара

 1. slot seabank
  април 13, 05:43

  I all the time used to read article in news papers but now as I
  am a user of web thus from now I am using net for posts, thanks to web.

 2. get paid for using apps
  май 22, 02:55

  … [Trackback]

  […] There you will find 85873 more Information to that Topic: sliveninfo.bg/областният-управител-изпрати-право-н/ […]

Остави коментар

four × 4 =