ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ПОЖАРООПАСНИЯ СЕЗОН
март 30, 2020 1150 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ПОЖАРООПАСНИЯ СЕЗОН

Със своя заповед областният управител Чавдар Божурски определи за пожароопасен сезон периода от 1 април до 31 октомври 2020 година.

Със същата заповед се забранява паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 м. от границите на горските територии. Изхвърлянето на горими отпадъци трябва да става само на определените за това места – контейнери за смет и сметища. Директорите на държавните горски стопанства към ЮИДП, ДПП „Сините камъни“, кметовете на общини и кметства, собствениците и ползвателите на горски територии трябва да проверят състоянието на противопожарните хидранти, водоеми и противопожарни депа, като предприемат мерки за възстановяването на неизправните. Земеделските кооперации и арендатори, които ползват земи в близост до горски територии, трябва да поддържат в техническа изправност пожарогасителните устройства и в случай на пожар да се включат в гасенето му.  Органите на ПБЗН и структурите на ИАГ да осъществяват контрол за изпълнението на противопожарните мерки в горските територии. Кметовете трябва да организират по места денонощна телефонна връзка с РД „ПБЗН“.

В заповедта още се указва при възникването на големи и сложни пожари да бъдат привлечени формированията на МО и да се осигури участието на населението при гасенето.

Заповедта е публикувана в сайта на областната администрация.

 

Предишна ЛЕКАРСКАТА КОЛЕГИЯ СЕЗИРА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ЗА НУЖДАТА ОТ ПОМЕЩЕНИЯ ЗА КАРАНТИНА
Следваща МАСКАТА СТАВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЕТ ПРИЕМНИ С ГРАЖДАНИ ЩЕ ПРОВЕДАТ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ГЕРБ – СЛИВЕН

Започват откритите приемни на новите общински съветници от ПП ГЕРБ – Сливен. През декември те ще са пет. Срещите с граждани ще се провеждат по традиция всеки понеделник от месеца.

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА МНОГО ПИЯН ШОФЬОР В СЕЛО МЕЧКАРЕВО

Водач с алкохол над 1.2 промила е установен от полицейски служители в село Мечкарево. Нощният патрулен екип, който обхожда малките населени места в община Сливен, е извършил проверка в 01,30

Новини Сливен

2 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ИЗВЪРШИТЕЛ НА ГРАБЕЖ В СЛИВЕН

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът наложи ефективно наказание от 2 години „лишаване от свобода“ спрямо Николай Д. Той