ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ВЗЕ УЧАСТИЕ ВЪВ ВЪЗПОМЕНАТЕЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПОВОД 151-ГОДИШНИНАТА ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА
19.02.2024 853 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ВЗЕ УЧАСТИЕ ВЪВ ВЪЗПОМЕНАТЕЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПОВОД 151-ГОДИШНИНАТА ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА

Областният управител инж. Маринчо Христов взе участие във възпоменателната церемония по повод 151-годишнината от гибелта на Апостола, която се състоя по-рано днес в Сливен. По традиция ритуалът се проведе пред бюст-паметника на Васил Левски, намиращ се на едноименния площад в центъра на града.

„Колкото повече се научава за живота на Левски, толкова по-голям става ореолът му. И днес той е източник на национална гордост и самочувствие на всички българи“ каза в словото си кметът Стефан Радев пред десетките граждани, дошли да почетат паметта на Дякона.

От името на младите хора на гр. Сливен, слово произнесе и Димитър Митев-секретар на Младежки общински съвет към Младежки дом-Сливен.

„Днес сме тук, за да почетем паметта на Васил Левски и да се обвържем отново с идеалите, за които той толкова силно се бореше. Левски живее в нас и нека пренесем неговия свещен огън в бъдещето“ каза младият секретар.

В края на ритуала, в знак на почит пред делото на националния герой венци и цветя поднесоха областният управител, кметът на Община Сливен, народни представители от сливенски избирателен район, председателят на Общинския съвет, общински съветници, ръководителите на регионалните структури на МВР и МОН и от командира на военния гарнизон. Цветя бяха поднесени още от името на Сливенска митрополия, младежкия общински съвет към Младежки дом-Сливен, от сливенските културни институти, военно-патриотичните съюзи, исторически дружества, граждански сдружения, политически партии, местни училища и много граждани.

Организатори на тазгодишната церемония са Община Сливен, Сливенска митрополия, Центъра за подготовка на специалисти и Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“.

Град Сливен е пряко свързан с делото на Васил Левски. През декември 1870 г. тук е основан таен революционен комитет с председател Сава Райнов, на който Левски става чест гост предрешен като търговец – абаджия под името Никола Рангелов от Битоля,а негови любими песни стават революционните стихове на сливналията Добри Чинтулов.

Предишна ГЕРБ-СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В ОБЩОГРАДСКАТА ВЪЗПОМЕНАТЕЛНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО СЛУЧАЙ 151 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА ЛЕВСКИ
Следваща СТЕФАН РАДЕВ: ДА ПОМНИМ ЗАВЕТА НА ЛЕВСКИ, ЧЕ ЗА СВОБОДАТА И ДЕМОКРАЦИЯТА РАБОТА ТРЯБВА, РАБОТА!

За автора

Може да харесате още

Новини

134 ГОДИНИ ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

На 6 септември преди 134 години официално е обявено съединението на Източна Румелия с Княжество България. С него българският народ отхвърля една несправедливост, наложена от Великите сили през юни 1878

Новини

ДНЕС Е ЧЕРЕШОВА ЗАДУШНИЦА

Днес е втората Задушница за годината, която наричаме „Черешова”, по името на най-популярния плод в това време на годината, и отбелязваме в съботния ден преди големия християнски празник Петдесетница. Тази

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Народни поверия: – „Ако завали сняг, ще полагат асфалт.“ – „Ако положат асфалт, ще сменят тръбите.“ В един бар работил някакъв много як мъжага. 120 кила и само мускули. Обичал