ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ВЕСЕЛИН ВЪЛЧЕВ ПРОВЕДЕ СРЕЩА ВЪВ ВРЪЗКА С РЕГИСТРАЦИЯТА И НАСТАНЯВАНЕТО НА ГРАЖДАНИ ОТ УКРАЙНА
март 1, 2022 725 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ВЕСЕЛИН ВЪЛЧЕВ ПРОВЕДЕ СРЕЩА ВЪВ ВРЪЗКА С РЕГИСТРАЦИЯТА И НАСТАНЯВАНЕТО НА ГРАЖДАНИ ОТ УКРАЙНА

Областният управител Веселин Вълчев проведе среща с бизнесмена Христо Табаков и началника на група „Миграция“ в ОД на МВР Димитър Димитров във връзка с приемането на граждани от Република Украйна, напуснали страната си заради войната.

Христо Табаков потърси съдействие за разрешаването на проблеми, свързани с посрещането и настаняването на хората, търсещи убежище. Сливенският бизнесмен е сред доброволците, които помагат за транспортирането на хора от Украйна. На желаещите да пристигнат в Сливен той е предоставил за контакт своя телефонен номер и адрес.

Димитър Димитров информира, че съгласно изискванията на Закона за убежищата и бежанците, пристигналите в Сливен граждани от Украйна е необходимо да направят първоначална регистрация, като подадат заявление в Регистрационно-приемателния център в новозагорското село Баня. Началникът на звено „Миграция“ увери, че при по-големи групи има възможност регистрацията да се извърши от мобилен екип, на посочен от тях адрес на територията на страната.

Предстои среща на областния управител Веселин Вълчев и с бизнесмена Росен Станев във връзка със създаваната от него електронна платформа, чрез която могат да се заявяват адреси, свободни за настаняване на бежанци от Украйна. Тя ще може да се използва на български и на украински език. Все още не е приключила разработката й. Това ще стане в най-близко време. Линкът за достъп до нея ще бъде разпространен и чрез областната администрация.

„Правим всичко необходимо, за да облекчим престоя на украинските граждани при нас и да намалим административните тежести, свързани с пребиваването им. Хората казват, че надеждата им е час по-скоро да се завърнат по родните си места и войната да бъде забравена“, заяви Веселин Вълчев.

 

Предишна АКЦИЯ СРЕЩУ НЕЗАКОННАТА СЕЧ В ОБЩИНА ТВЪРДИЦА
Следваща АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – СЛИВЕН ДНЕС НАВЪРШИ 15 Г. ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Дъщеря ми е в трети клас. За домашно трябваше да нарисува картина с извънземни. Детето вложи огромно старание. На другия ден донесе двойка, и забележка: „Такива извънземни няма!“ Учебен

Новини Сливен

„ТИПИЧНО“ ИДВА В СЛИВЕН ЗА ЕДНА НЕТИПИЧНА НОЩ НА МУЗЕИТЕ

Звездите от популярният уеб сериал „Типично“ ще бъдат част от програмата за Международния ден и Европейската нощ на музеите в Сливен. Филип Стоянов и Димитър Кирязов, по-познати като онлайн образите

Новини Сливен

ГАБРИЕЛ ДОНЕВ С ВТОРО МЯСТО НА ТЕНИС ПРИ МЪЖЕТЕ

Габриел Донев зае второто място на Държавното лично първенство по тенис за мъже във Велико Търново с общ награден фонд 10 хил. лева. Сливналията, поставен под номер 2,  отстъпи на