ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БЕ ГОСТ НА ОТКРИВАНЕТО НА НОВО СПЕЦИАЛИЗИРАНО СПЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ В СЛИВЕН
16.12.2023 1150 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БЕ ГОСТ НА ОТКРИВАНЕТО НА НОВО СПЕЦИАЛИЗИРАНО СПЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ В СЛИВЕН

С тържествена церемония днес МБАЛ „Хаджи Димитър“-Сливен откри Специализирано спешно отделение, в което функционира Кардиоцентър, Мозъчно-съдов център за неотложна реакция при инфаркт, инсулт и други остри съдови заболявания.

Областният управител инж. Маринчо Христов уважи събитието, на което присъстваха още кметът на Община Сливен, директори на други големи лечебни заведения в града, както и много други гости.

Новото спешно отделение разполага със специализирана апаратура, обзаведена шокова зала с четири интензивни легла, триаж с две места като за всеки пациент е осигурено постоянно мониторингово наблюдение в двата лекарски кабинета на първия етаж.

То ще приема пациенти 24 часа в денонощието.

Според думите на основателя и управител на МБАЛ „Хаджи Димитър“ д-р Пенко Пенков: „ Отделението отговаря на актуалната политика на българското здравеопазване за правилно насочване на болните и успешното им лечение“.

Той съобщи и още една новина, че болницата вече разполага и с последно поколение ядрено-магнитен резонанс на големия производител  на електроника и електротехника Siemens. Модерният апарат е монтиран в Отделението по образна диагностика.

Областният управител Маринчо Христов поздрави всички гости на откриването и заяви, че винаги се е прекланял пред хора „професионалисти“ и изрази уважението си към предприемаческия дух, който притежава  д-р Пенко Пенков, в стремежа си да развива болницата като инвестира в съвременна апаратура и в привличане на лекари-специалисти, за да предлага най-високо качество на обслужване за пациентите от област Сливен.

Дъждовното време не успя да помрачи тържественото откриване на Спешното отделение и по този повод областният управител пожела на целия екип „ да им върви по вода“.

Откриването продължи с празничен водосвет за здраве и професионален успех отслужен от

отец Евгений от Централен православен храм „Свети Димитър Солунски“.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща В КЬОРПЕЕВАТА КЪЩА ПРЕСЪЗДАДОХА ОБИЧАИТЕ, СВЪРЗАНИ С ПОСРЕЩАНЕТО НА КОЛЕДА В КОТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТ. КОМИСАР ДИМИТЪР ВЕЛИЧКОВ: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ВОЕННОСЛУЖЕЩИ, ИМЕНИЦИ И ГРАЖДАНИ НА СЛИВЕН!

  Честит 6 май- Ден на храбростта и празник на Българската армия! Българският войн е доказал във времето своята решителност, смелост и родолюбие. Извоювал е не една победа, заслужил е

Новини Сливен

МЪЖ ПОТРОШИ КАСОВИ АПАРАТИ НА ЛАРГОТО В СЛИВЕН

Служители на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен са задържали 58-годишен мъж, причинил материални щети в обект за бързо хранене. На 3 ноември, след възникнал конфликт със служител в обекта, задържаният

Новини Сливен

ЯНИЦА ПЕТКОВА ОТ СЛИВЕН СТАНА РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОН ПО САМБО

Яница Петкова от Сливен спечели титлата в републиканския шампионат по самбо за кадети. Нашето момиче взе и квота за световното първенство за кадети в Сърбия и шампионата на планетата за