ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БЕ ГОСТ НА НАЦИОНАЛНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ ПО ЖИВОТНОВЪДСТВО

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БЕ ГОСТ НА НАЦИОНАЛНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ ПО ЖИВОТНОВЪДСТВО

На 16 и 17 септември край Сливенските минерални бани се проведе XVI-то Национално изложение по животновъдство, организирано от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд „Земеделие“.

Най-голямото събитие в сектора се превърна в истински празник за българските фермери и животновъди, които демонстрираха постиженията си в селекцията на елитни животни и породи.

Изложението бе официалното открито от заместник-министъра на земеделието Крум Неделков, областния управител на област Сливен Минчо Афузов и кмета на община Сливен Стефан Радев. Сред официалните гости бяха още: Деница Димчева – директор на дирекция “Животновъдство” в Министерството на земеделието, председателят на УС на Асоциацията на месопреработвателите в България Атанас Урджанов, проф. Димитър Панайотов от Тракийския университет – Стара Загора, директорът на Областната дирекция на ДФ „Земеделие“ Корнелий Желязков, директорът на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството Георги Йорданов.

В обръщението си към организаторите, участниците и публиката областният управител Минчо Афузов изтъкна високите постижения на сектор „Животновъдство“, въпреки големите трудности и предизвикателства през последните няколко години.

„За XVI пореден път на това прекрасно място до град Сливен се провежда най-важното животновъдно събитие на България. Знаем, че периодът, в който живеем, не е лесен за целия земеделски сектор, и особено за животновъдството. За съжаление, огромната поредица от кризи, която ни затиска, прави дейността и оцеляването на развъдните организации и на преработвателите доста сложни. Затова искам искрено да ви благодаря за усилията, които полагате. И да ви уверя, че държавата прави всичко възможно да подобри условията, в които работите, и за преодоляването на кризите, които ни застигат. Надявам се догодина да се радваме на още по-добри резултати от вашия професионализъм и упорит труд“, каза пред присъстващите Минчо Афузов.

В XVI-то Национално изложение по животновъдство взеха участие фермери от цялата страна с над 550 елитни животни.

Предишна МОТОЦИКЛЕТИСТ Е РАНЕН ПРИ КАТАСТРОФА КРАЙ БАЗА "НОВО СЕЛО"
Следваща ТРИМА МЛАДЕЖИ ОТ СЛИВЕН ОЦЕЛЯХА ПО ЧУДО, КОГАТО СНОЩИ КОЛА СЕ ОБЪРНА ДО БИВШАТА ТАНКОВА БРИГАДА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИНЦИДЕНТЪТ С 3-ГОДИШНОТО ДЕТЕ Е СТАНАЛ В ХОТЕЛ „НАЦИОНАЛ“

Инцидентът с 3-годишното дете, паднало върху козирка на 3-ти етаж, е станал в сливенския хотел „Национал“, научи Sliveninfo. Детенцето е настанено с травма на главата в областната болница на Сливен.

Новини Сливен

ГОТОВ ЛИ Е СЛИВЕН ЗА РАЗВИТИЕ?

По време на избори всички се надпреварват да искат „ диалог“ с гражданите. В историята на прехода обаче, няма политик на национално или на местно ниво, който да е поискал

Новини Сливен

ПРЕДЛАГА СЕ ВЪВЕЖДАНЕ НА ЗОНИ, ЗАБРАНЕНИ ЗА КАРУЦИ

Промени в Наредбата за обществения ред в община Сливен бяха обсъдени днес от работна група  с председател заместник- кметът Румен Иванов. В работната група, сформирана със заповед на кмета са