ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ АФУЗОВ ПОЗДРАВИ ПОЛИЦИЯТА С АРХАНГЕЛОВДЕН
08.11.2021 423 Прегледи

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ АФУЗОВ ПОЗДРАВИ ПОЛИЦИЯТА С АРХАНГЕЛОВДЕН

Областният управител Минчо Афузов  поздравява служителите на полицията в Сливен и областта послучай професионалния им празник.

Освен с преките си задължения, през изминалата година и половина служителите на реда бяха ангажирани и с други отговорни задачи, заяви Афузов.  Те оказаха съдействие на институциите за ограничаване обхвата на епидемията и бяха пряко ангажирани с контрола за спазването на противоепидемичните мерки, както и с превенцията на нарушенията срещу политическите права на гражданите и опазването на реда при провеждането на изборите, подчерта областният управител.

В поздравителни адреси до директора на ОД на МВР ст.комисар Димитър Величков и началниците на РУ на МВР в четирите общини Минчо Афузов отправи пожелания към целия състав на полицията за здраве, сили и удовлетворение от изпълнения служебен дълг.

За първи път празникът на българската полиция се отбелязва през 1924 година. След известно прекъсване, през 1999 г. денят, в който православната църква чества св. Архангел Михаил, отново е обявен за неин професионален празник.

 

Предишна АРХАНГЕЛОВДЕН Е!
Следваща СОЛИДАРНОСТ ИЛИ ПОЛИТИКА Е БОРБАТА С КОРОНА КРИЗАТА!

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕН ЗА СЪПРИЧАСТНОСТ СЪС ЗАСЕГНАТИТЕ ОТ ХИВ ПОД МОТОТО „ЗАСИЛВАНЕ НА БОРБАТА ЗА ЗДРАВЕ И ПРАВА”

България се включва за пореден път в отбелязването на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ, който тази година преминава под мотото: „Засилване на борбата за здраве и права”.

Новини Сливен

ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ КНИГАТА „СЛИВНАЛИИ“

Излезе от печат „Сливналии – 20 интервюта“ – книга, събрала в себе си личности от всички сфери на обществения живот – стопанството, науката, литературата и изкуството, спорта. Не всички са

Новини Сливен

ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ: ПОРЕДЕН СПАД В БРОЯ НА БОЛНИТЕ, НАМАЛЯЛ ИНТЕРЕС КЪМ ВАКСИНИТЕ

Пореден спад в броя на новозаболелите лица бе отчетен през последното денонощие в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Изследванията на 73 души са дали положителен за COVID-19 резултат, като 8