ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ НА СЛИВЕН И ЯМБОЛ ЩЕ БЪДАТ ОТ „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА”
януари 5, 2022 2242 Прегледи

ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ НА СЛИВЕН И ЯМБОЛ ЩЕ БЪДАТ ОТ „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА”

 

Нови областни управители са били назначени в девет области на днешното правителствено заседание. Те са от БСП и „Демократична България“, обяви след заседанието говорителят на Министерския съвет Лена Бориславова.

С нови областни управители са Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област и Хасково.

Губернаторите на Пловдив-област, Хасково, Велико Търново и Видин са назначения на ДБ, а тези на Бургас, Благоевград, Смолян, Добрич, Пловдив и София-област – на БСП.

През следващите дни и останалите области ще имат нови губернатори. Те ще са от квотите на „Продължаваме промяната“ и ИТН. Според вестник „Капитал” областните управители на Сливен и Ямбол ще бъдат от „Продължаваме промяната”.

За областен управител на Пловдив-област е назначен Йордан Иванов. Той е юрист и досегашен заместник-председател на Общинския съвет в Пловдив. Иванов е сред големите поддръжници на провеждането на реформа в общинската администрация, води битки срещу презастрояването и непрозрачното и неефективно харчене на парите на пловдивчани. Успява да спечели и съдебното дело срещу бившия кмет на града Иван Тотев заради отказа му да предостави информация за неработещия транспортен проект на Пловдив. В рамките на коалицията „Демократична България“ ръководи екипа за политики в ресор „Децентрализация и регионално развитие“ от 2018 г.

Катя Панева е новият областен управител на Хасково. Тя е магистър по Европейска икономика и управление на администрацията. Председател и създател е на фонд „Ин витро“ в Димитровград. Има дългогодишен опит в местната власт и разработването на политики, свързани с местните общности. Участва активно в кампаниите „Гласувай без граници“ и „Искам да гласувам“, подкрепящи въвеждането на електронно гласуване и улесняването на българите в чужбина да бъдат част от изборния и политически процес в България.

Людмила Илиева поема поста във Велико Търново. Тя е юрист, с над двадесетгодишна практика в областта на гражданското право. Илиева е втори мандат общински съветник в Горна Оряховица, а в периода 2015 г. – 2019 г. е заемала и поста заместник-председател на Общинския съвет.

За областен управител на Видин е назначен Любен Иванов. Той e адвокат към Адвокатска колегия – Видин, а от 2015 г. е общински съветник в местния парламент.

 

оffnews.bg

Предишна ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН СЕ УВЕЛИЧИ НА 259 ДУШИ НА 100 000 ЛИЦА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО
Следваща ОПИТНИ УРОЛОЗИ ЗАПОЧНАХА РАБОТА ВЪВ ВОЕННА БОЛНИЦА – СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Мъж към жена си: – Какво ще правиш, ако замина за два дни в командировка? Жената: – Каквото и ти ще правиш. – Тогава не мърдам оттук. Съпруг и съпруга

Новини

ОТ 22 ДО 31 МАРТ ДЕЙСТВАТ ВРЕМЕННИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ

Със заповед на министъра на здравеопазването от 22 март до 31 март са въведени временни противоепидемични мерки в цялата страна, съобщиха от Областния кризисен щаб. Мерките са следните: – Преустановяват се

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  При психиатъра: – Докторе, вчера тичах по улиците почти гол, само по чорапи. Толкова ме беше срам… – Така… Преди случвало ли ви се е такова нещо? – Да,