ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ НА СЛИВЕН И ЯМБОЛ ЩЕ БЪДАТ ОТ „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА”
януари 5, 2022 1842 Прегледи

ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ НА СЛИВЕН И ЯМБОЛ ЩЕ БЪДАТ ОТ „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА”

 

Нови областни управители са били назначени в девет области на днешното правителствено заседание. Те са от БСП и „Демократична България“, обяви след заседанието говорителят на Министерския съвет Лена Бориславова.

С нови областни управители са Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област и Хасково.

Губернаторите на Пловдив-област, Хасково, Велико Търново и Видин са назначения на ДБ, а тези на Бургас, Благоевград, Смолян, Добрич, Пловдив и София-област – на БСП.

През следващите дни и останалите области ще имат нови губернатори. Те ще са от квотите на „Продължаваме промяната“ и ИТН. Според вестник „Капитал” областните управители на Сливен и Ямбол ще бъдат от „Продължаваме промяната”.

За областен управител на Пловдив-област е назначен Йордан Иванов. Той е юрист и досегашен заместник-председател на Общинския съвет в Пловдив. Иванов е сред големите поддръжници на провеждането на реформа в общинската администрация, води битки срещу презастрояването и непрозрачното и неефективно харчене на парите на пловдивчани. Успява да спечели и съдебното дело срещу бившия кмет на града Иван Тотев заради отказа му да предостави информация за неработещия транспортен проект на Пловдив. В рамките на коалицията „Демократична България“ ръководи екипа за политики в ресор „Децентрализация и регионално развитие“ от 2018 г.

Катя Панева е новият областен управител на Хасково. Тя е магистър по Европейска икономика и управление на администрацията. Председател и създател е на фонд „Ин витро“ в Димитровград. Има дългогодишен опит в местната власт и разработването на политики, свързани с местните общности. Участва активно в кампаниите „Гласувай без граници“ и „Искам да гласувам“, подкрепящи въвеждането на електронно гласуване и улесняването на българите в чужбина да бъдат част от изборния и политически процес в България.

Людмила Илиева поема поста във Велико Търново. Тя е юрист, с над двадесетгодишна практика в областта на гражданското право. Илиева е втори мандат общински съветник в Горна Оряховица, а в периода 2015 г. – 2019 г. е заемала и поста заместник-председател на Общинския съвет.

За областен управител на Видин е назначен Любен Иванов. Той e адвокат към Адвокатска колегия – Видин, а от 2015 г. е общински съветник в местния парламент.

 

оffnews.bg

Предишна ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН СЕ УВЕЛИЧИ НА 259 ДУШИ НА 100 000 ЛИЦА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО
Следваща ОПИТНИ УРОЛОЗИ ЗАПОЧНАХА РАБОТА ВЪВ ВОЕННА БОЛНИЦА – СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Жена влиза в сладкарски цех: – Бих искала да поръчам торта със загорели блатове и малко крива от едната страна. – Но защо крива? – Съпругът ми има рожден ден.

Новини

СРЪБСКИЯТ ПРЕМИЕР АНА БЪРНАБИЧ ЧАКА БЕБЕ ОТ ИНТИМНАТА СИ ПРИЯТЕЛКА

Сръбският премиер Ана Бърнабич (43 г.) и нейната по-млада партньорка –  д-р Милица Джурджич, ще стават родители, съобщава сръбският вестник „Блиц“ като се позовава на списание „Глория“. Джурджич била подложена

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

На необитаем остров след корабокрушение се спасили двама мъже и една жена. Когато след година ги спасили, ги попитали: – А как си поделихте жената? – Много просто: три дни