ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В ЧЕСТВАНИЯТА НА ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА
23.09.2022 444 Прегледи

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В ЧЕСТВАНИЯТА НА ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА

Областна администрация се включи в общоградското честване на Деня на Независимостта на България площад „Хаджи Димитър“ в Сливен. Честването бе организирано от Военно формирование 22 220 и Община Сливен. В него взеха участие представители на държавни, образователни и културни институции, Сливенска митрополия, лидери на политически сили и кандидати за народни представители, граждани.

Тържеството започна с военен ритуал и слово за празника на кмета на Сливен Стефан Радев. Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци бяха положени венци и цветя на признателност към дейците на Възраждането, Съединението и Независимостта на България.

В официалното честване на празника взе участие заместник-областният управител Антоний Андонов, който поднесе венец от името на Областна администрация Сливен.

На състоялата се по-късно традиционна Среща на старите сливенски родове бе връчен поздравителен адрес от името на областния управител Минчо Афузов.

„За мен е изключителна чест и привилегия да ви приветствам с поредния празник на сливенския дух, на сливенския ген, на сливенските корени, предизвикващи гордост и респект у всеки, докоснал се до историята, личностите и постиженията на Града под Сините камъни! Сливен е необикновен град, вдъхновител и съзидател на немалка част от общобългарската ни история. Град, втъкал енергията и духовността си в първите пориви на Българското Възраждане, в църковно-народните и освободителните борби, в културния и икономически подем преди Освобождението, в следосвобожденските събития, утвърдили българската държавност, в строителството на съвременна България. Нека продължаваме да пазим достолепието и традициите на нашия град, да влагаме усилията, труда и обичта си в неговото достойно утре!“, се казва в поздравителния адрес на областния управител.

Предишна ГЕРБ СЛИВЕН ОТКРИВА ПРЕДИЗБОРНАТА СИ ШАТРА
Следваща МАЯ МАНОЛОВА ПОДКРЕПИ СТЕФАН ПАСКОВ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕЛИЗАБЕТ КЕНДЕРЯН ОГЛАВИ РИК-СЛИВЕН

Елизабет Кендерян е новият – стар председател на РИК – Сливен. Tака, както ден по-рано прогнозира Sliveninfo. На тези избори икономистката, която работи в  общината, е представител на Продължаваме промяната,

Новини Сливен

ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ОТ ГЕРБ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ В НОВА ЗАГОРА

Галя Захариева от ГЕРБ спечели изборите в община Нова Загора на първи тур. Тя получава 53.25 процента от гласовете, съобщиха от щаба на ГЕРБ. Информацията все още не е потвърдена

Новини Сливен

МЕСЕЦ, ПОСВЕТЕН НА ЙОВКОВ

На 9 ноември 2019 година се навършват 139 години от рождението на великия български писател Йордан Йовков. В тази връзка Фондация „Крайница” организира инициативата „Месец на Йовков”. Инициативата ще се