ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В ЧЕСТВАНИЯТА НА ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В ЧЕСТВАНИЯТА НА ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА

Областна администрация се включи в общоградското честване на Деня на Независимостта на България площад „Хаджи Димитър“ в Сливен. Честването бе организирано от Военно формирование 22 220 и Община Сливен. В него взеха участие представители на държавни, образователни и културни институции, Сливенска митрополия, лидери на политически сили и кандидати за народни представители, граждани.

Тържеството започна с военен ритуал и слово за празника на кмета на Сливен Стефан Радев. Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци бяха положени венци и цветя на признателност към дейците на Възраждането, Съединението и Независимостта на България.

В официалното честване на празника взе участие заместник-областният управител Антоний Андонов, който поднесе венец от името на Областна администрация Сливен.

На състоялата се по-късно традиционна Среща на старите сливенски родове бе връчен поздравителен адрес от името на областния управител Минчо Афузов.

„За мен е изключителна чест и привилегия да ви приветствам с поредния празник на сливенския дух, на сливенския ген, на сливенските корени, предизвикващи гордост и респект у всеки, докоснал се до историята, личностите и постиженията на Града под Сините камъни! Сливен е необикновен град, вдъхновител и съзидател на немалка част от общобългарската ни история. Град, втъкал енергията и духовността си в първите пориви на Българското Възраждане, в църковно-народните и освободителните борби, в културния и икономически подем преди Освобождението, в следосвобожденските събития, утвърдили българската държавност, в строителството на съвременна България. Нека продължаваме да пазим достолепието и традициите на нашия град, да влагаме усилията, труда и обичта си в неговото достойно утре!“, се казва в поздравителния адрес на областния управител.

Предишна ГЕРБ СЛИВЕН ОТКРИВА ПРЕДИЗБОРНАТА СИ ШАТРА
Следваща МАЯ МАНОЛОВА ПОДКРЕПИ СТЕФАН ПАСКОВ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ПОДКРЕПЯ СЪВМЕСТНА ИНИЦИАТИВА НА СТРОИТЕЛНАТА ГИМНАЗИЯ

Съвместна инициатива на СПГ по строителство и геодезия „Арх. Г. Козаров“ и Стопански факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ ще подкрепи Общината. Това стана ясно по време на днешния брифинг

Новини Сливен

СКРИТИЯТ КОЗ НА ЧЕРВЕНИТЕ В СЛИВЕН

Икономист, юрист и политик. Той се казва Румен Бозуков и е считан за скрития коз на БСП в Сливен в кампанията за парламентарните избори през ноември. „Завърших икономика с идеята

Новини Сливен

ПТП ЗАТВОРИ ПЪТЯ НОВА ЗАГОРА – ГУРКОВО

Пътно произшествие между бус и лек автомобил затвори пътя между Нова Загора и Гурково. Инцидентът е станал около 08,45 часа тази сутрин. Двама са откарани за преглед и оказване на