ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В ЧЕСТВАНИЯТА ПО ПОВОД 50-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ОУ „ЮРИЙ ГАГАРИН“
април 7, 2023 331 Прегледи

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В ЧЕСТВАНИЯТА ПО ПОВОД 50-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ОУ „ЮРИЙ ГАГАРИН“

Областна администрация се включи в тържествата по повод 50-та годишнина от създаването на Основно училище „Юрий Гагарин“ – гр. Сливен. Сред проявите, с които училището отбелязва юбилея си, са гостуване на настоящи и бивши ученици в авиобаза „Безмер“, откриване на музейна сбирка в сградата на училището, междуучилищен конкурс „Пътуване в космоса“ и празничен концерт, който се състоя днес в зала „Сливен“. Гост на тържеството бе заместник-областният управител Антоний Андонов, който връчи на директора на ОУ „Юрий Гагарин“ Галя Илиева юбилеен плакет „Св. Св. Кирил и Методий“ и поздравителен адрес от името на президента на Република България г-н Румен Радев, както и плакет и поздравление от областния управител на Сливен Минчо Афзуов. “Преминало през редица преломи и предизвикателства, Основно училище „Юрий Гагарин“ и днес успява да съхрани своите традиции и ценности, намира силата да се отстоява в сложните условия на демографска и социална криза, отговорно изпълнява своята мисия на учител по родолюбие, почтеност и вяра в успеха чрез постоянство, знание и труд. Работата с деца от уязвимите групи е специфична, деликатна и изискваща голяма всеотдайност. Затова приемете моята най-искрена благодарност за неуморните ви усилия и човечност, за вашата мъдрост и толерантност, за безрезервната ви отдаденост на една от най-важните каузи – образованието и възпитанието на сливенските деца”, се казва в приветствието на областния управител.

Ръководството на Областна администрация Сливен посрещна гостите на училището за юбилея – полк. Красимир Стоянов, дубльор на втория български космонавт Александър Александров, професор д.ф.н. Йорданка Семкова от Института за космически изследвания и технологии към БАН и Константин Пеев, представител на Руския културно-информационен център в София. В хода за разговора бе изтъкнат приносът на българската наука в изследването на космоса и фактът, че и в момента българска научна апаратура лети на Международната комическа станция и участва в мисията на НАСА до Марс. Българският Институт за космически изследвания работи по различни съвместни проекти и разработки с научни звена от САЩ, Русия, Япония, Китай и др., и е кандидат-член на Европейската космическа агенция, стана ясно от думите на проф. Семкова.

В края на срещата домакини и гости се обединиха около идеята за създаване в град Сливен на ученическа лектория за постиженията на българската космическа наука, чийто естествен център ще бъде Основно училище „Юрий Гагарин“.

 

Предишна ИЗЛОЖБА ПОСВЕТЕНА НА ЛАЗАРОВДЕН И ЦВЕТНИЦА БЕШЕ ОТКРИТА В КОТЕЛ
Следваща ЧЕСТИТ СЕДМИ АПРИЛ!

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Седят си двама старци в парка и се припичат на слънце. Започват да вият сирени и те тръгват към скривалището. Като го наближават, единият се плесва по челото и казва:

Новини

ЗИМНИТЕ ГУМИ СТАВАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ОТ ДНЕС

От днес всички автомобили трябва да се движат със зимни гуми, информира Нова телевизия. Задължително е минималната дълбочина на протектора им да бъде 4 мм. Ако гумите не отговарят на изискванията глобата е

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Лекар пита пациента: – От какво се оплаквате? – Жените не ми пускат, казва пациента и започва да плаче. Лекарят, притеснен, казва на медицинската сестра: – Дай му чаша