ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН ПОЛУЧИ СЕРТИФИКАТ CAF

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН ПОЛУЧИ СЕРТИФИКАТ CAF

Областна администрация Сливен е сред областните и общински администрации, получили етикет „Ефективен CAF потребител“ по проект „Въвеждане на Общата рамка за оценка (CAF) в българската администрация“. Сертификатът CAF по същество е подобен на ISO и се присъжда като оценка на усилията за прилагане на универсален модел за качество в управлението и организацията на работа.

Присъждането на сертификата CAF става след преминаването на обучения и процедури за вътрешно и външно оценяване на администрациите, включващо анализ на силните и слабите им страни и оценка за дейността им от различни източници, включително потребители на техните услуги.

Сертификатите CAF бяха връчени в петък на специална церемония в столицата, организирана от Института по публична администрация. Отличието за Областна администрация Сливен получи главният секретар г-н Кирил Аврамов. „Областна администрация Сливен се включи с желание и готовност в процеса на внедряване на модела за управление на качеството. Във времето, в което се извършваше самооценката, ръководството на администрацията претърпя няколко промени, произведени бяха редица избори. Но паралелно с текущата работа и задължения, при много добра организация и екипност, целта беше постигната“, каза при връчването на сертификата той. „Основната ни цел бе не само получаването на етикет „Ефективен CAF потребител“, а и придобиването на по-ясна представа за състоянието на администрацията, мнението на служителите и заинтересованите лица за работата и процесите в Областна администрация Сливен. Благодаря на екипа на Института по публична администрация и консултантите, с които работихме, за подкрепата. Благодаря на ръководството и на всички колеги, които през целия процес на сертифициране бяха добронамерени и отзивчиви, участваха от първия до последния момент“, подчерта още Кирил Аврамов.

Сертификатът CAF е с валидност две години. След изтичане на този срок администрациите, които го прилагат, могат да се обърнат към националния CAF ресурсен център за неговото продължаване.

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН ПОЛУЧИ СЕРТИФИКАТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА КАЧЕСТВОТО И ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА ПУБЛИЧНОСТТА
Следваща СТЕФАН РАДЕВ: СОЦИАЛНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ В СЛИВЕН ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОДУХОТВОРЕНИ И МЕСТА НА ДОБРОТВОРЧЕСТВОТО

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Чух, че си на диета. – Така е. – Да ама току що изяде 3 банички! – Е да, ама аз исках да изям 6, а изядох 3! –

Новини

ЕТО СПИСЪК НА НОВИТЕ ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ В СТРАНАТА

Взе се решение за освобождаване на всички областни управители, съобщи говорителят на служебния кабинет Антон Кутев. От всички областни управи, само в 4 няма да има нови назначения, а сегашните

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Колко казахте, че е стар този коняк? – пита един от гостите. – О, над сто години! – отговаря домакинът с гордост. – Струва ми се доста дребен за