ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН ОБЯВЯВА ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС, ПОСВЕТЕН НА ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ
март 20, 2023 562 Прегледи

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН ОБЯВЯВА ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС, ПОСВЕТЕН НА ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ

Областна администрация Сливен обявява Пети национален ученически конкурс „Захарий Стоянов – летописецът на националната революция“.

Съорганизатори на проявата са Регионално управление на образованието – Сливен, Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ – Сливен, Община Котел, Исторически музей – гр. Котел и Кметство село Медвен. Целта на конкурса е да се поощри интересът на учениците към епохата на Възраждането и към бележития българин Захарий Стоянов и неговото творчество.

В конкурса могат да участват ученици от IX до XII клас от цялата страна. Участниците трябва да представят авторски аргументативен текст – интерпретативно съчинение или есе, по едно от произведенията на Захарий Стоянов, като сами изберат заглавие на своята работа. Всеки ученик работи в екип с научен ръководител – музеен работник, учител по история и цивилизация или учител по български език и литература.

Срокът за изпращане на конкурсните творби е 30 май 2023 г.

Адресът, на който трябва да се изпращат, е: 8800 гр. Сливен, Областна администрация Сливен, ул. „Димитър Добрович“ № 3 /за участие в конкурса/.

Обявяването на резултатите ще се състои на 20 юни 2023 г. Награждаването на победителите по традиция става на 6 септември (Съединението на България) в село Медвен.

Предишна Д-Р ВАНЯ ПРОДАНОВА: ЛЕВИЦАТА Е НОСИТЕЛ НА СЪЗИДАТЕЛНА СИЛА
Следваща ВРЕМЕННО СЕ ЗАБРАНЯВА ДВИЖЕНИЕТО В УЧАСТЪКА НА ДОЛНА ЛИФТЕНА СТАНЦИЯ НА 22 МАРТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БСП НАЙ-АКТИВНО ТЪРСИ ГЛАСОВЕТЕ НА БИВШИ ВОЕННИ В СЛИВЕН

Червената партия в Сливен се оказа най-активният политически играч, който търси гласове на бивши военни за изборите на 2 април. Прави впечатление, че в листата на БСП има цели трима

Новини Сливен

ДВА ТРУПА СЛЕД ЖЕСТОК СБЛЪСЪК МЕЖДУ ЛЕКА КОЛА И КАРУЦА

Двама души са загинали след жесток сблъсък на лек автомобил „Рено“ с каруца, научи  Sliveninfo. Двете жертви са от пътуващите в каруцата трима души. Единият е издъхнал на място, а

Новини Сливен

54 ГОДИНИ ОТ ОТКРИВАНЕ НА ПАМЕТНИКА НА ДОБРИ ЧИНТУЛОВ В СЛИВЕН

Преди 54 години, на днешния ден, е открит паметникът на Добри Чинтулов в Сливен, съобщиха от читалище „Зора“. На 7 май 1966 година по време на Чинтуловите литературни дни е открит