ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН ОБЯВЯВА ШЕСТИ НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС, ПОСВЕТЕН НА ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ
15.03.2024 376 Прегледи

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН ОБЯВЯВА ШЕСТИ НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС, ПОСВЕТЕН НА ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ

Областна администрация Сливен обявява Шести подред национален ученически  конкурс- „Захарий Стоянов – летописецът на националната революция“.

И тази година основни съорганизатори на проявата са Регионално управление на образованието – Сливен, Община Котел, Исторически музей – гр. Котел и Кметство село Медвен. Целта на конкурса е да се поощри интересът на учениците към епохата на Възраждането и към бележития българин Захарий Стоянов и неговото творчество.

В конкурса могат да участват ученици от IX до XII клас от цялата страна. Участниците трябва да представят авторски аргументативен текст – интерпретативно съчинение или есе, по едно от произведенията на Захарий Стоянов, като сами изберат заглавие на своята работа. Всеки ученик работи в екип с научен ръководител – музеен работник, учител по история и цивилизация или учител по български език и литература.

Срокът за изпращане на ученическите творби е 20 май 2024 г.

Адресът, на който трябва да се изпращат, е: 8800 гр. Сливен, Областна администрация Сливен, ул. „Димитър Добрович“ № 3 /за участие в конкурса/.

Обявяването на резултатите ще се състои на 20 юни 2024 г. Награждаването на победителите по традиция става на 6 септември (Съединението на България) в село Медвен.

Условията и подробности за конкурса ще намерите в прикачения файл на страницата на Областна администрация Сливен.

Предишна ВРЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ЧАСТ ОТ БУЛ. "БУРГАСКО ШОСЕ" ДО 15 Ч.
Следваща ГРАФИК НА СТРЕЛБИТЕ НА „БАТМИШ“ ПРЕЗ МАРТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОМЯНА НА ДВИЖЕНИЕТО В РАЙОНА НА МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ В СЛИВЕН НА 25 АВГУСТ

Движението по северното платно на бул. „Х. Димитър“,  в района на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ (до кожен диспансер), предстои да бъде временно отцепено на 25 август. За това информираха от

Новини Сливен

В СЛИВЕН ПРЕДСТОИ РЕТРО ПАРАД НА АВТОМОБИЛИ

Колекционери от цялата страна и чуждестранни гости се включват утре, 30 април, в 9-ия ретро парад на автомобили в Сливен. Заради  Ковид пандемията ретро изложението беше отменено миналата година. Любителите

Новини Сливен

СТОЙКО ПЕЕВ, ВЕСЕЛИН КАЛАНОВСКИ, АНТОАНЕТА ДОБРЕВА – НЕТИ И ЦЯЛО СЪЗВЕЗДИЕ НА ТЕАТЪР БЪЛГАРСКА АРМИЯ ПРИСТИГА В СЛИВЕН

На 17.12.2019г. от 19.00ч във Военен клуб ще имате възможност да гледате една уникална постановка създадена под перото на големия Стефан Цанев. „ТАЙНАТА ВЕЧЕРЯ НА ДЯКОНА ЛЕВСКИ“ Представена от ТЕАТЪР