ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН БЕ ДОМАКИН НА РЕЦИТАЛ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА ПОЕЗИЯТА
22.03.2024 355 Прегледи

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН БЕ ДОМАКИН НА РЕЦИТАЛ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА ПОЕЗИЯТА

С поетичен рецитал в зала „Георги Данчев“ в Областна администрация Сливен беше отбелязана датата 21 март- Световният ден на поезията.

Инициатор на празничното честване бе г-жа Валентина Димитрова, председател на Независимия писателски съюз.

Гости на поетичната вечер бяха акад. Деньо Денев и началникът на РУО г-жа Кристиана Добрева, които също поздравиха участниците във форума по повод Деня на поезията и Първа пролет. Своето уважение към поезията засвидетелстваха и ученици от ПГЗЕ „Захарий Стоянов“ град Сливен.

Любезен домакин на събитието бе областният управител инж. Маринчо Христов, който с кратко слово поздрави събралите се любители на поезията по случай техния празник.

„За мен и за областната администрация е чест и удоволствие да видим, че в нашия град има толкова много творци. И не само с бели коси, но и млади творци, което ми говори, че поезията ще продължи. Тя ще продължи да съществува вечно. Защото за мен поезията е като живота, или живота може да бъде разгледан като едно стихотворение, в което различните негови етапи се представят под различна форма“ каза в приветствието си Маринчо Христов.

Поздравително слово бе поднесено и от името на акад. Марин Кадиев-председател на Българския литературен форум при БАНИ.

В рамките на два часа около 25 поети, сред които Валентина Димитрова, Иванка Калайджиева, Дора Илиева, Кирилка Паскалева, Анна Малешкова, Деньо Денев, Стоян Стоянов, Мариана Минишка -Марчева и др. представиха по 2 свои творби и по един текст от любим автор. Атмосферата в залата бе изпълнена със стихове, посветени на пролетта, любовта, природата, мъката, дръзновението и човешкото битие, наречено ЖИВОТ. Прозвучаха стихове и на класиците Иван Вазов, Пеьо Яворов, Христо Фотев, Никола Вапцаров.

Своеобразният празник на духовността приключи с огромно удовлетворение от чутото и преживяното и специални благодарности към областния управител за гостоприемството.

Предишна ВЕСЕЛИНА ТОНЕВА БЕ ИЗБРАНА ЗА ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ ФОНД „КУЛТУРА“
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГЕРБ:ЗАПАЗВАМЕ НИВАТА НА ДАНЪЦИТЕ, ПОВИШАВАМЕ ДОХОДИТЕ, ИНВЕСТИРАМЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО В ОБРАЗОВАНИЕТО И В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Ключовите политики от предизборната си програма представи днес ГЕРБ по време на среща с КНСБ. Инвестициите в образованието и здравеопазването, неповишаването на данъците, ръста на икономиката и политиката по доходите

Новини Сливен

СОЦИАЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ – С МЕРКИ ЗА ДЕЙСТВИЕ ПРИ ЕВЕНТУАЛЕН ЕПИДЕМИЧЕН ВЗРИВ

Готовността за действие при възникване на епидемичен взрив от COVID-19 в  местата за настаняване в област Сливен, предлагащи социални услуги от резидентен тип, бе тема на работна среща в областната администрация. В срещата

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Най-кофти е, кога си умрял и вече си се отпуснал и успокоил, виждаш светлината в края на тунела, отпред те обгръща божествена любов, топлина и ангелска музика, а докторът те