ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ПОЛУЧИ ГРАМОТА ЗА АКТИВНА ДЕЙНОСТ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО
юни 30, 2023 456 Прегледи

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ПОЛУЧИ ГРАМОТА ЗА АКТИВНА ДЕЙНОСТ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО

Областна администрация Сливен бе удостоена с грамота на Държавна агенция „Безопасност на движението“ (ДАПБД) по време на церемония за връчване на първите годишни награди „Инициативи в подкрепа за безопасността на движението по пътищата“, която се състоя днес в Националния пресклуб на БТА в столицата.

На събитието присъстваха председателят на ДАБДП Малина Крумова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, заместник-министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин, заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева, генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

Награди бяха раздадени в следните категории: „Активна общинска политика по безопасност на движението по пътищата“, „Принос към Национална общинска кампания „Безопасни улици“, „Проект за подобряване на пътната безопасност“, „Областна дирекция на МВР с принос за подобряване на безопасността на движението по пътищата“, „Единна спасителна система“, „Образователна среда в подкрепа на безопасността на движението по пътищата“.

Областна администрация Сливен бе една сред отличените за активна областна политика по безопасност на движението по пътищата.

Наградата получи заместник-областният управител Антоний Андонов, който коментира, че я приема като оценка за доброто партньорство с всички институции, ангажирани с безопасността на движението. „Постарахме се да работим в няколко основни посоки: състояние на пътищата и пътните настилки, намаляване на рисковете за пешеходците, ограничаване броя на скитащите по пътните артерии безстопанствени животни, постигане на добра координация между стопаните на пътища (общините и Областно пътно управление) и органите на МВР. Считам, че имаме някои положителни резултати, които са забелязани от нашите партньори, за което сърдечно им благодарим“, добави още Антоний Андонов.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща МУСТАФА МУСТАФОВ Е ВЕРОЯТНИЯТ КАНДИДАТ НА ДПС ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОКОНЧАТЕЛНО: СТЕФАН РАДЕВ ПЕЧЕЛИ ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ГЛАСОВЕ ОТ КОЛЬО МИЛЕВ

Стефан Радев  печели два пъти повече гласове от своя опонент Кольо Милев. За кандидата на ГЕРБ са гласували 21 109 души, което прави 64,75% от гласовете. Кольо Милев е получил

Новини Сливен

АДВ. ДИМИТЪР СЯРОВ ПОВЕДЕ ЛИСТАТА НА „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ В СЛИВЕН

Димитър Сяров е водач на листата на Коалиция „Демократична България“ за Област Сливен. Известният адвокат е зам.-председател на ДСБ на национално ниво. ДСБ е една от трите партии в коалицията

Новини Сливен

РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ“ – СЛИВЕН ОБЯВЯВА НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС НА ТЕМА: “НЕРАЗКАЗАНИ ИСТОРИИ НА ЕДИН ЛОВЕЦ НА ПРИКЛЮЧЕНИЯ”

От 11 до 13 май 2020г., в гр.Сливен, по инициатива на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в партньорство с Министерството на културата, Община Сливен, Областна администрация – Сливен, Асоциация „Българска книга”,