ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ БЕ ДОМАКИН НА СЕМИНАР ЗА ДОБРОВОЛНИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ ПО ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
май 18, 2023 383 Прегледи

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ БЕ ДОМАКИН НА СЕМИНАР ЗА ДОБРОВОЛНИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ ПО ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Семинар на тема „Доброволни формирования в област Сливен“ се състоя  в зала „Георги Данчев“ на Областна администрация. В него взеха участие областният управител Минчо Афузов, заместник-областният управител Антоний Андонов, представители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР, ръководството на Регионална дирекция ПБЗН в Сливен, началниците на четирите регионални служби „Пожарна безопасност и защита на населението“, експерти от четирите общински администрации в област Сливен, кметове на кметства и доброволци.

Целта на семинара бе участниците да бъдат запознати с документа „Стратегията за развитие на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и други извънредни ситуации в Република България с период на действие 2021 – 2030 година“, както и с настъпилите и предстоящи промени в нормативната уредба, свързани с дейността на доброволните формирования.

Срещата протече под формата на презентация и дискусия в изключително конструктивен дух. Задавани бяха конкретни въпроси и направени предложения за подобряване дейността на доброволните формирования, обменени бяха опит и идеи, свързани с прецизиране на системата за оповестяване, подобряване на материално-техническото обезпечаване, анализ на рисковете и пренасочване на доброволческите сили в някои критични локации и др.

В рамките на семинара, в зала „Георги Данчев“ бе експонирана и изложба с акварелни творби на сливенския художник Иван Кънев, представящи реални критични ситуации, случили се на територията на област Сливен.

В края на събитието представителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ коментираха, че доброволните формирования в област Сливен са изключително активни, отговорни и добре организирани, което е предпоставка за задълбочаване на сътрудничеството между местните, регионални и централни структури по защита на населението.

Предстои увеличение в личния състав на доброволните формирования в област Сливен: за община Сливен – от 20 на 40 души, в община Нова Загора – от 15 на 30 щатни доброволци, в общините Котел и Твърдица – от 15 на 20 служители в доброволните формирования.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща "СВЕТЪТ В МУЗИКА" - КЛАСИЧЕСКАТА ПРИКАЗКА НА СВЕТОВНОИЗВЕСТНАТА ОПЕРНА ПРИМА ТАТЯНА ШИВАРОВА И ТЕНОРА ФАБИО АРМИЛИАТО - ДНЕС В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МНОГО ВИСОКО ПРИСЪСТВИЕ НА ГОДИШНИЯ ДОКЛАД НА ОКРЪЖЕН СЪД – СЛИВЕН

Годишният доклад на Окръжен съд – Сливен бе представен в петък в една от залите на хотелски комплекс „Национал“. Докладът е за дейността на съдиите през 2018 г. За представянето

Новини Сливен

63-ГОДИШЕН МЪЖ Е РАНЕН СЛЕД КАТАСТРОФА

На 20 юни, около 16,00 часа, е получено съобщение за настъпило пътно произшествие.  Около 16,00 часа на кръстовище с улици „Васил Левски“ и „Любен Каравелов“. По първоначални данни лек автомобил

Новини Сливен

ДВАМА ЗАГИНАХА И ПЕТИМА СА РАНЕНИ ПРИ ТЕЖКА КАТАСТРОФА С АВТОБУС

Двама души загинаха на място, а други петима са ранени при тежка катастрофа, станала в 7.30 часа тази сутрин, съобщиха от полицията. Тежък пътен инцидент е станал към 7.30 часа