ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ЗАСЕДАВА ДНЕС
12.09.2023 907 Прегледи

ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ЗАСЕДАВА ДНЕС

В зала „Георги Данчев“ на Областна администрация Сливен се състоя заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

Заседанието беше водено от областния управител инж. Марин Христов и се проведе с участието на представители на: Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Областна дирекция на МВР – Сливен, Окръжна прокуратура, Районна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението“, общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, Областно пътно управление, Регионалното управление на образованието, Регионалната здравна инспекция, Център за спешна медицинска помощ-Сливен, общинската транспортна фирма „Пътнически превози” ЕООД. Присъстваха още представители на „ВиК-Сливен“ ООД, ДЗЗД “Аква инженеринг“-Сливен и др.

Заседанието протече основно с обсъждане на пропуските и проблемите, които съпътстват проекта за „Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура“ и създават затруднения в работата на местно ниво.

Областният управител Марин Христов акцентира на необходимостта изпълнителя на водния проект да работи съгласувано и в добра координация при изпълнение на дейностите, като е важно своевременно да бъде подавана информация относно участъците, които предстои да бъдат затваряни за ремонт. Това ще улесни планирането на алтернативни маршрути, по които да се движат автобусите на „Пътнически превози“ АД, за да се избегнат неудобство и ощетяване на пътуващите граждани. Ще бъде улеснено и придвижването на автомобилите на Центъра за спешна медицинска помощ, Районната служба за противопожарна безопасност и дейностите на Областна дирекция на МВР, което е от важно значение и поради това, че често става въпрос за спасяване на човешки животи.

Директорът на ВиК-Сливен пое ангажимент да съдейства всяка информация да достига до всички заинтересовани институции 24 часа по-рано, за да бъде максимално улеснена тяхната работа. Той обеща също да предостави на институциите прогнозен план-график за възстановяване на улиците в централната градска част, както и гражданите да бъдат информирани за планираните ремонти и чрез страница във Фейсбук.

Областният управител Марин Христов повдигна няколко въпроса относно не регулираното с пътни знаци движение в участъци, в които се извършва ремонт както и участъци с висок риск за ПТП, за които поиска да се предприемат мерки за облекчаване безопасното движение на гражданите и полагане на необходимата маркировка обозначаваща пешеходните пътеки.

Беше предоставена още информация и за пътнотранспортния травматизъм, проблемните участъци в областта, състоянието на републиканската и общинската транспортна инфраструктура, за осъществените дейности за осигуряване на безопасността на движението през второто тримесечие на годината

По представените от Областна дирекция на МВР – Сливен данни броят на настъпилите през второто тримесечие на 2023 г. пътнотранспортни произшествия са 125, като от тях 33 са тежки Загинали през периода са 7 души, а 42-ма са ранените. От Областната дирекция поясниха също, че приоритет са и всички водачи на моторни превозни средства не пропускащи пешеходци на регламентираните места за пресичане.

В рамките на заседанието Областно пътно управление – Сливен докладва за извършените през второто тримесечие на година ремонти на пътни участъци, извършени и предстоящи пътни кърпежи, рязане на храсти, косене, поставяне на хоризонтална маркировка и пътни знаци, възстановяване на липсващи или повредени мантинели.

По представените от РУО данни, във всички детски градини и училища в областта е създадена организация за изпълнение на превантивни мерки по БДП обезопасяване на входовете и изходите и ще бъде работено с деца и родители по темата за безопасността на движението.

 

Предишна ПРЕДЛАГАТ ТРИ ВИДНИ ЛИЧНОСТИ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АНСАМБЪЛЪТ ЗА НАРОДНИ ПЕСНИ И ТАНЦИ СЛИВЕН ПРЕДСТАВЯ БЪЛГАРИЯ В МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ

Ансамбълът за народни песни и танци-Сливен представя България в 47-я Международен фолклорен фестивал в Бургас по покана на Общината. „С радост приехме да участваме, защото Сливен има възможността да представи

Новини Сливен

ЗАСЕДАВА ОБЛАСТНИЯТ КРИЗИСЕН ЩАБ

Здравните, общинските и държавните структури на територията на област Сливен имат готовност да реагират в усложнена обстановка, предизвикана от разпространението на коронавирусни инфекции, заяви областният управител Чавдар Божурски след провелото

Новини Сливен

204 СА НОВИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 ЗА СЕДМИЦА

В периода от 19 до 25 октомври бяха диагностицирани 204 нови случаи на COVID-19 в Сливенска област. Спрямо предходния едноседмичен период се отчита леко занижение от 3,8 процента, съобщиха от Областния кризисен