ОБЕЗОПАСЕНИ СА ШАХТИ НА „ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ЮГ“ ДО ПОСТАВЯНЕТО НА КАПАЦИ ОТ ДРУЖЕСТВОТО
април 29, 2023 459 Прегледи

ОБЕЗОПАСЕНИ СА ШАХТИ НА „ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ЮГ“ ДО ПОСТАВЯНЕТО НА КАПАЦИ ОТ ДРУЖЕСТВОТО

Община Сливен обезопаси две колекторни шахти с липсващи капаци в локалното платно на бул. „Илинденско въстание“, в посока към светофарите преди жп гарата в града.

Това стана след  сигнал, подаден от гражданин в късните часове на 27 април, за „отворена“ шахта в посочения район. Общински екип реагира незабавно. Оказа се, че шахтите са две. Бяха извършени необходимите действия за обезопасяването им още същата вечер. При извършената проверка тази сутрин се установи, че техен собственик е „Електроразпределение юг“. Дружеството увери, че са предприети мерки, но те изискват технологично време и новите капаци ще бъдат поставени до десетина дни“, съобщи инж. Снежана Кънева, началник на отдел „Сигурност и управление при кризи“.

Община Сливен благодари на гражданина, подал сигнала, както и на всички, които своевременно информират за подобни проблеми. Предприемат се незабавни мерки за обезопасяване, за да бъдат предотвратени инциденти,  до окончателното елиминиране на риска от собственика на съоръжението.

Всички шахти в Сливен, с изключение на дъждоприемните, са собственост на експлоатационните компании за доставка на ел. енергия, интернет, на фирмите „В и К – Сливен“, „Топлофикация – инж. Ангел Ангелов“ и др. От началото на годината досега Общината е реагирала на десетки сигнали при добро взаимодействие с дружествата. В резултат на това през периода „Електроразпределение юг“ възстанови над 20 липсващи капаци.  А възстановените капаци от „В и К – Сливен“ само през последните дни са над 5.

От януари досега Общината е възстановила и над 30 решетки на дъждоприемни шахти, в някои от случаите – повторно.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЗАСЕДАВА ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ ПО УСЛОВИЯ НА ТРУД

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Една сутрин съпругът се върнал от няколкочасово ловене на риба и легнал да дремне. Въпреки, че не била наясно с особеностите на езерото, съпругата се качила в лодката. Тя

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 06.02.2020г.(четвъртък) от 09.30ч до 15. 30 ч. е прекъснато водоподаването в Западната част на кв. „Даме Груев“.

Новини Сливен

БРАТ И СЕСТРА ОТ СЛИВЕН СА ШАМПИОНИ ПО ШАХ

Той се казва Ханко Красимиров Кръстев. И е само на 9 години. Сестричката му се казва Амбър Красимирова Кръстева. Тя няма още 8 години. И двамата обаче вече са гордост