ОБЕДИНЕНА ОПОЗИЦИЯ СЕ ГОТВИ ДА ИЗДИГА ОБЩ КАНДИДАТ – КМЕТ НА СЛИВЕН
03.11.2022 1740 Прегледи

ОБЕДИНЕНА ОПОЗИЦИЯ СЕ ГОТВИ ДА ИЗДИГА ОБЩ КАНДИДАТ – КМЕТ НА СЛИВЕН

Година преди местните избори през 2023 г. в Сливен вече има подготовка опозицията да се обедини, издигайки общ кандидат за кмет на общината, научи Sliveninfo. Вече са водени неформални разговори между силните фигури в БСП, ПП и БВ. Очаква се да бъдат поканени и представители на ДБ. От коалицията на Христо Иванов едва ли ще откажат, защото на последните парламентарни избори в Сливен листата бе пълна с хора с принадлежност към левицата, отрочета на комунистически фамилии и леви либерали.

Идеята е обединената опозиция е да пребори ГЕРБ, заемайки кметското място в Сливен и получавайки мнозинство в общинския съвет.

Все още не са водени разговори с партията на Мая Манолова – ‘Изправи се. БГ“, чиито лидер в Сливен Стефан Пасков има най-висок резултат за формацията в цялата страна.

Sliveninfo научи, че силните фигури в опозиционните партии имат намерение да покажат пред сливенската общественост общия кандидат за кмет още през първите месеци на 2023 г. Целта е името на кандидата да стане приемливо за широката общественост. Той пък трябвало да се покаже като ярка алтернатива на сегашното управление.

Според запознати разговорите са тръгнали, но вървят трудно. По две причини. Намирането на обща кандидатура, която да не е партийно оцветена и да е равноотдалечена от всички е задача от учебник за висша математика в политиката. Основните партии вече предлагали имена, но само на свои членове. Втората трудност е от технически характер. При общ кандидат номерът на партийната бюлетина за съветници ще бъде различен с този на кандидата за кмет. Това със сигурност ще ощети листите за съветници. Сигурно затова някои партии силно се колебаят дали да влязат в този тип коалиция, загърбвайки своя партиен интерес. Ноторно известен факт е, че ако водачът за кмет е начело на партийната листа, той я тегли и така листата получава повече гласове.

 

Предишна ОТИДЕ СИ ЕДИН ДОСТОЕН БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР
Следваща В СЛИВЕН ОБСЪДИХА ПРОЕКТА ЗА САНИРАНЕ НА МНОГОФАМИЛНИ СГРАДИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА МЮСЮЛМАНИТЕ В ОБЩИНА СЛИВЕН С ГОЛЕМИЯ ПРАЗНИК РАМАЗАН БАЙРАМ

Кметът Стефан Радев поздравява всички мюсюлмани в община Сливен със свещения празник Рамазан Байрам, който е свързан с прошката, милосърдието и помирението. „Бъдете здрави, изпълнени с вяра и надежда! Нека

Новини Сливен

ГЕОРГИ ДАСКАЛОВ: ЗДРАВЕТО НА БЪЛГАРИТЕ Е СРЕД ОСНОВНИТЕ ПРИОРИТЕТИ ЗА ГЕРБ

“ГЕРБ и СДС имат амбициозна програма и най-подготвените управленски кадри в сферата на здравеопазването. Ние сме единствената алтернатива на хаоса, който цари в момента.” Това заяви Георги Даскалов, кандидат за

Новини Сливен

ПРАЗНИЧЕН ПОЗДРАВ ОТ АСЕН ГАГАУЗОВ, ОБЛАСТЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП В СЛИВЕН

Скъпи сливналии, Позволете ми да Ви поздравява с настъпващите Коледни и Новогодишни празници и да ви благодаря за солидарността, която всички проявяваме към хората, чиито нужди днес са по –