НЯМА КОЙ ДА ПЛАТИ ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА 250 000 БУТИЛКИ С НЕЛЕГАЛЕН АЛКОХОЛ, КОИТО СЕ СЪХРАНЯВАТ ВЪВ ВОЕННО ПОДЕЛЕНИЕ В СЛИВЕН
август 30, 2019 2767 Прегледи

НЯМА КОЙ ДА ПЛАТИ ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА 250 000 БУТИЛКИ С НЕЛЕГАЛЕН АЛКОХОЛ, КОИТО СЕ СЪХРАНЯВАТ ВЪВ ВОЕННО ПОДЕЛЕНИЕ В СЛИВЕН

250 000 бутилки нелегален алкохол, които се съхраняват в сливенско военно поделение, трябва да бъдат унищожени, научи Sliveninfo. Такава е волята на съда, след приключване на делото срещу седмината арестувани през 2010 г. при полицейската акция „Акцизите“ в Сливен. Някои от арестуваните отдавна са в затвора и скоро ще излизат на свобода.

250 000 бутилки нелегален алкохол бяха разкрити от Икономическа полиция – Сливен през 2010 г. в склад край село Камен.  За по-голяма сигурност алкохолът, на стойност десетки милиони, бе складиран във военно поделение, където се охранява денонощно.

След окончателното произнасяне на съда обаче, се оказа, че няма кой да плати за унищожаването на бутилките. Нито е ясно кога и как трябва да стане то. Парадокс, който няма аналог през последните години. Така и до днес за охраната на огромното количество алкохол се дават пари. Без да се знае докога ще продължи това.

 

Снимка: МВР

Предишна ДАРЕНИЕ ОТ БЛИЗО 700 МУЗЕЙНИ ЕКСПОНАТА ПОЛУЧИ ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГАЛЕРИЯ В СЛИВЕН
Следваща ИЗЛОЖБА ПОКАЗА ТВОРБИТЕ ОТ ПЕТИЯ ПЛЕНЕР НА ВИНОТО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КОНСУЛТАЦИИТЕ ЗА СЪСТАВА НА РИК СА НАСРОЧЕНИ ЗА 3 ФЕВРУАРИ

Областният управител на област Сливен Чавдар Божурски насрочи консултациите за определяне състава на Районната избирателна комисия на 21-ви многомандатен избирателен район – Сливен за парламентарните избори на 4 април т.г.

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ ПОМОГНАХА НА МЪЖ И ЖЕНА, ПРЕТЪРПЕЛИ КАТАСТРОФА

Екип на РСПБЗН-Нова Загора е оказал съдействие при пътен инцидент. Около 07,26 часа, на 25 януари, на пътя с.Пет могили- гр.Раднево, е възникнало пътно произшествие с лек автомобил „Хонда СR-V“.

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН СА ШАМПИОНИ В ТУРНИРА ПО ФУТБОЛ, ОРГАНИЗИРАН ЗА 6 МАЙ

Полковник Любомир Вачев, командир на „Центъра за подготовка на специалисти” връчи днес купата на шампиона и награди участниците в турнира по футбол, организиран по случай  празник на Българската армия-6 май.