НФСБ СЛИВЕН ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА ЖЕРТВИТЕ НА АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД
април 25, 2021 585 Прегледи

НФСБ СЛИВЕН ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА ЖЕРТВИТЕ НА АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД

Местната организация на НФСБ в Сливен днес почете паметта на жертвите на Арменския геноцид извършен от османците в периода 1915-1923 На Международния ден в памет на жертвите в поклонението пред каменния кръст Хачкар, поставен през 2017 г. от признателните членове на арменската диаспора в Сливен, участваха Петър Петров, член на Контролната комисия на НФСБ,зам. областният управител Димитринка Петкова, областният координатор Доброслав Иванов, ръководители на местни организации, членове и симпатизанти.

В основата на признаването на геноцида над арменците от българския парламент през 2015  г. бе Валери Симеонов. Тогава терминът, който бе записан обаче бе „масово изтрбление”. А в основата на декларацията, с която бе поискано признаване и на геноцида над българите по повод годишнина от жестокото клане в Любенова махала, бе сливенската организация на НФСБ. Декларацията бе прочетена от Валери Симеонов от трибуната на Народното събрание на 14 юли 2015 г. Парламентът все още не намира повод и смелост да признае, че и над българите е извършен геноцид в различни периоди на робството та чак до обезбългаряването на Източна Тракия след Балканската война през 1913 г.

Предишна ЦВЕТНИЦА Е!
Следваща ДЖО БАЙДЪН ПРИЗНА АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СВИНСКАТА ЧУМА ДОЙДЕ И В СЛИВЕН

Свинската чума достигна и Сливен. Диво прасе, заразено с опасната болест, е открито мъртво до пътя за Карандила, в близост до разклона за село Сотиря, научи Sliveninfo. Информацията бе потвърдена

Новини Сливен

ПРАЗНИЧНО ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ Д-Р КОСТА ФОТЕВ, СОБСТВЕНИК И УПРАВИТЕЛ НА ФИРМА „АЛБАТРОС 2008“

Уважаеми клиенти, колеги и партньори! Скъпи съграждани! Бих искал да Ви поздравя с настъпващите Коледни и Новогодишни празници! За първи път през нашия съзнателен живот тези празници ще бъдат по – различни.

Новини Сливен

ВИЖТЕ КОЙ ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ „НАДЕЖДА“

Изненадващ победител на изборите за общински съветници в сливенския кв. „Надежда“. Най-много гласове под жп линията, където има общо 6 секции, е получила партията Българско национално обединение – БНО. За