НОЩ НА ПОЖАРИТЕ В СЛИВЕНСКО
юли 27, 2023 1301 Прегледи

НОЩ НА ПОЖАРИТЕ В СЛИВЕНСКО

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 20 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Оказана е техническа помощ при три от сигналите. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят щети, възникнали в сухи треви и отпадъци в кв. Козарево в град Твърдица /2 сигнала/, град Шивачево и селата Глушник, Събрано, Караново, Богданово, Дядово, Загорци /2 сигнала/, Сокол, Пъдарево, Баня.

На 26.07.2023 г. в 21:59 ч. в РС ПБЗН – Сливен е получен сигнал за пожар в сухи треви и вили в местността „Каменка“ край Сливен. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Най-вероятната причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън.  Пострадали няма. Нанесени са щети на сгради – 30 кв.м. и 20 кв.м. Спасени са 10 сгради.

На 26.07.2023 г. 22:10 ч. при   в РС ПБЗН – Сливен е постъпил сигнал за пожар в сухи треви и паянтова постройка в местността „Батмиш“ край Сливен. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са 4 паянтови постройки. Спасени са 10 сгради, 10 автомобила и 50 декара иглолистна гора.

Най-вероятната причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

На 26.07.2023 г. в 22:35 ч. при   в РС ПБЗН – Нова Загора е постъпил сигнал за запален покрив на сграда в село Любенец. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са 30 кв.м. покривна конструкция. Спасена е сградата. Причината е късо съединение.

На 26.07.2023 г. в 23:20 ч. в РС ПБЗН – Нова Загора е получен сигнал за запален покрив на изоставена сграда в село Караново. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Спасени са 3 съседни сгради. Унищожена е 150 кв.м. покривна конструкция и 40 бали с фураж. Причината е късо съединение.

 

Предишна МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА КРАЖБА НА ПАРИ В СЛИВЕН
Следваща СТЕФАН РАДЕВ: ИЗГРАЖДАНЕТО НА ОПЕРАТИВНА БАЗА HEMS НЕ ПРОМЕНЯ ПЛАНОВЕТЕ НИ ЗА ИНДУСТРИАЛНИЯ ПАРК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ОБМИСЛЯ АЛТЕРНАТИВИ ЗА ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩО И ПО-ДОБРО УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ

Две допълнителни точки бяха разгледани и гласувани на днешното редовно заседание на Общински съвет-Сливен. Едната касае имуществена сделка по прекратяване на съсобственост. Втората е свързана с продажба чрез публично оповестен

Новини Сливен

КИРЧО ДИМИТРОВ ПРИЕМА ПОЗДРАВИ ЗА РОЖДЕН ДЕН

Известният сливенски бизнесмен Кирчо Димитров приема поздрави за рожден ден на днешния Архангеловден. Собственикът на елитната фирма „Мебеллукс“ изпраща един успешен мандат като зам.-председател на общинския съвет. Бившият председател на

Новини Сливен

ОБЩИНА КОТЕЛ С ТРИ ЧИСТО НОВИ КАМИОНИ ЗА СМЕТОСЪБИРАНЕ И СМЕТОИЗВОЗВАНЕ

Чисто новата техника за комунална дейност беше доставена и приета от кмета на Община Котел – Коста Каранашев днес в базата на БКС. Машините са снабдени с най-модерните и функционални