НОСИТЕЛЯТ НА НАГРАДАТА „ДОБРИ ЖЕЛЯЗКОВ“ ЗА 2022 Г. Е ИВАЙЛО ВИДЕВ

НОСИТЕЛЯТ НА НАГРАДАТА „ДОБРИ ЖЕЛЯЗКОВ“ ЗА 2022 Г. Е ИВАЙЛО ВИДЕВ

Наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков” за 2022 г. се присъжда на управителя на „Солар Сървис“ ООД Ивайло Видев. Решението бе взето по време на заседание на обществената комисия за избор на носител на приза.

Изборът е направен след обсъждане на икономическите показатели на стопански субекти, работещи на територията на община Сливен по следните критерии: социална стабилност, липса на задължения към общината, държавата и социалното осигуряване, вложени инвестиции и печалба.

„Солар Сървис“ ООД е създадена през 2011 г., а основната й дейност е мониторинг и поддръжка на фотоволтаични централи от тримата съоснователи и съдружници Костадин Новаков, Димитър Ненов и Ивайло Видев. Впоследствие,  фирмата се развива в услугата пълен инженеринг, включващ консултиране, проектиране, изграждане, мониторинг и поддръжка на ФЕЦ. Само за последните няколко години „Солар Сървис“ са изградили над 900 централи и поддържа над 45 мегавата мощности, което я прави една от водещите компании във фотоволтаичния бранш в България. Екипът на компанията се състои от над 70 служители – инженери, специалисти, електро-инсталатори и монтажници.

За последните 3 години са изградили и въвели в експлоатация ФЕЦ с мощности както следва: 2019 г – 2,3 MWp; 2020 г. – 8,5 MWp; 2021 г. – 21,6  MWp.

През настоящата 2022 г. изграждат ежемесечно около 2,5 MWp нови слънчеви енергийни мощности.

Мисията на фирмата е да се работи за постигане целите на България и ЕС за преход към чиста енергия и декарбонизация. Планът за възстановяване на ЕС предвижда да се замести въглищната енергетика и да се формира основа за нов вид енергийна система, като следващите пет години се очаква изграждането на огромен капацитет от соларни мощности в България, плюс системи за съхранение на енергия. „Солар Сървис“ ООД са убедени, че ще бъдат част от реализирането на целите в областта на климата и енергетиката.

 

Предишна ППМГ "ДОБРИ ЧИНТУЛОВ" ОРГАНИЗИРА ФАКЕЛНО ШЕСТВИЕ ПО СЛУЧАЙ 200 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА СВОЯ ПАТРОН
Следваща НА 19 ОКТОМВРИ БЕ ОТДАДЕНА ПОЧИТ НА СТЕФАН ПАНАРЕТОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Днес поради ремонтни дейности по „Воден цикъл“ на ул. „Антим първи“ е прекъснато водоподаването в района до 16.30ч. ВиК-Сливен се извинява на своите потребители за причиненото неудобство.

Новини Сливен

ОДМВР-СЛИВЕН ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА ОПИТИ ЗА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ

Поради постъпили обаждания в РУ-Сливен и Нова Загора за опити за телефонни измами предупреждаваме гражданите да се  свържат със свои близки, които живеят сами и разполагат със стационарен телефон, да

Новини Сливен

ЗАБОЛЕЛИТЕ В ИСПАНИЯ УЧЕНИЦИ ОТ НОВА ЗАГОРА ПРИСТИГАТ ДНЕС, ПРЕДСТОИ ТЕСТВАНЕ НА ОСТАНАЛИТЕ ОТ ГРУПАТА

Шестимата ученици от Нова Загора, които дадоха положителни резултати за COVID-19 при пребиваване в Испания, се завръщат днес заедно с двамата си преподаватели.  По предварителна информация, състоянието на децата е добро. Те са