юли 1, 2022 0 680 Прегледи

НОВ STEM ЦЕНТЪР ОТВОРИ ВРАТИ В ПГЕЕ „МАРИЯ СКЛОВОДСКА-КЮРИ“ В СЛИВЕН

В Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Склодовска- Кюри“ в Сливен, бе открит „Център за природни науки“. Той е изграден по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“.

Сред гостите на официалното откриване бе зам.-кметът по икономическото развитие инж. Стоян Марков. Той поздрави всички за новата придобивка, в която ще намират израз иновативните идеи на преподавателите и учениците. Като бивш възпитаник на гимназията, той сподели удовлетворение от постигнатото през последните години – обновената сграда, кабинетите, лабораториите и новият STEM Център. От името на кмета Стефан Радев той пожела успех на всички, да се радват на още много успешни проекти, на добри партньори в лицето на бизнеса и на реализирани ученици, с които гимназията да се гордее.

От свое и от името на колегите си, партньори и приятели, директорът на гимназията инж. Татяна Башева–Кънева изрази убеденост, че с общи усилия ще успеят да наложат нов образователен модел, с който да се подобри професионалната и житейска перспектива на младите хора в България.

В рамките на откриването беше отслужен водосвет за здраве и успех от свещеник Йоан Петров – преднастоятел на храм „Св. Цар Борис-Михаил“ в Сливен. Сред присъстващите бяха още експерти от Регионално управление на образованието-Сливен, преподаватели от Инженерно-педагогически факултет и Колеж към ТУ-София в Сливен, партньори, ученици и родители.

Центърът включва две лаборатории, като всяка една от тях акцентира върху определена наука и една зала за презентации. Учениците ще имат възможност да презентират, да отдъхват и да се социализират, да работят по групи или индивидуално. Кабинетите от STEM направлението ще могат да се използват в различни сценарии, като се преконструира оборудването и обзавеждането в кътовете с мека мебел. На разположение са компютъризирани работни места с достъп до интернет и копирна техника и 3D принтер, за нуждите на учебно-образователния процес.

Предишна „ЛИНА” ОТКРИ НАЙ-МОДЕРНАТА ЛАБОРАТОРИЯ В СТРАНАТА
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ВЕСЕЛИН ВЪЛЧЕВ БЕ ЧАСТ ОТ ИНСПЕКЦИЯТА НА МЕЖДУСИСТЕМНАТА ГАЗОВА ВРЪЗКА ГЪРЦИЯ-БЪЛГАРИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

16-ГОДИШЕН Е ХВАНАТ С МАРИХУАНА НА ЛАРГОТО

Притежание на наркотици са установили полицейски служители по време на патрулна дейност в град Сливен. На 14 март в района на бул.“Цар Освободител“ е извършена проверка на непълнолетно 16-годишно момче

Новини Сливен

АТАНАС ЗАФИРОВ, БСП: В ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ ОТСТОЯВАХМЕ ЕДИН И СЪЩИ МОДЕЛ НА ПОВЕДЕНИЕ И ПОЛИТИКИ

„Единствено нашата коалиция има завършена стратегическа програма за развитието на България. Имаме готова управленска програма за следващите 100 дни на този кабинет. В нашите листи са най-подготвените и добри професионалисти,

Новини Сливен

С ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ С ВОЕННИ ПОЧЕСТИ КОТЕЛ ОТБЕЛЯЗА 200-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА РАКОВСКИ

200-годишнината от рождението на  Георги Стойков Раковски бе чествана в родния му Котел с тържествена церемония с военни почести. Гост на празничното събитие бе областният управител Чавдар Божурски. В обръщение към