НОВ СЛУЧАЙ НА ЗАРАЗЕН С COVID -19 В СЛИВЕН
май 15, 2020 2022 Прегледи

НОВ СЛУЧАЙ НА ЗАРАЗЕН С COVID -19 В СЛИВЕН

38 са потвърдените нови случаи за изминалото денонощие. 12 души са настанени в болница. До момента регистрираните с коронавирус инфекция у нас са 2138. Това съобщи на брифинг на оперативния щаб доц. Димо Димов.

В София са диагностицирани 7 души с COVID-19 – амбулаторните са 3, в УМБАЛ „Св. Анна“ – 2, в Пирогов – 1, в ИСУЛ – 1.

Ново огнище е открито в Благоевград, с 10 положителни проби. То е локализирано и са взети противоепидемични мерки от местната РЗИ.

В останалите области: Ямбол – 6, Разград – 5, Видин – 2, Кюстендил – 2, Велико Търново, Перник, Плевен, Русе, Сливен и Смолян – по един нов случай.

Дете на 5 г. от Кюстендил и дало положителна проба.

Случаите на заразени медици са 2 – на лекари от София и Разград.

24 души са излекуваните с две отрицателни проби през последните 24 часа – 23 от София и 1 от Бургас. С тях общият брой на клинично здравите става 545.

Трима души са починали с COVID-19 – мъж на 69 г. в МБАЛ Видин с бъбречна недостатъчност и хипертония; мъж на 56 г. в МБАЛ Велико Търново с диабет и абцес на единия крак; мъж на 69 г. от с. Осина, община Сатовча, с ХОББ.

В болници се лекуват 321 души, 49 от тях в интензивни отделения.

 

Предишна РДПБЗН - СЛИВЕН: ПАЗИ РЕКОЛТАТА ОТ ПОЖАРИ
Следваща ТОВАРЕН ВЛАК ДЕРАЙЛИРА КРАЙ ГАРА НОВА ЗАГОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОДОБРЕНИ СА ПЛАНОВЕТЕ ЗА ЗЕМИ ПО ПАРАГРАФ 4 В СЕДЕМ СЛИВЕНСКИ СЕЛА

Със заповеди на областния управител Чавдар Божурски са одобрени плановете на новообразуваните имоти за земи по параграф 4 от Закона за собствеността и ползването на земеделски земи за землищата на

Новини Сливен

БЮДЖЕТЪТ НА ОБЩИНАТА ЗА 2018 Г. БЕШЕ ПРИЕТ ДНЕС ОТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН

„Проектът за бюджет изпълнява основните политики на общината, а именно да поддържаме работещи всички системи на  територията на  общината и да изпълняваме оздравителния план, за което получихме 5 милиона лева

Новини Сливен

32-ГОДИШЕН ПИЯН ШОФЬОР НА МЕРЦЕДЕС Е ЗАДЪРЖАН В СЛИВЕН

Водач на МПС с алкохол 1,93 промила е установен от полицейски служители в град Сливен. Днес в 03,55 часа в кв. „Ст.Заимов“ е извършена проверка на 32-годишния Д.Р. от град