НОВ ПРОЕКТ ЗА ДЕЦАТА И МЛАДЕЖИТЕ ОТ ЦНСТДМУ – АТИЯ
март 29, 2018 1261 Прегледи

НОВ ПРОЕКТ ЗА ДЕЦАТА И МЛАДЕЖИТЕ ОТ ЦНСТДМУ – АТИЯ

Община Созопол в партньорство със Сдружение „Равновесие“ спечели проект „Ще се справя“.

Проектът ще се реализира със средства на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, процедура BG05M9PO001-2.09 „Открий ме“. Проектната идея цели да подкрепи социалното включване на децата и младежите с увреждания, настанени в ЦНСТДМУ с. Атия, чрез включването им в дейности, които да формират качества на личността и интелекта и по този начин да повишат увереността и независимостта им в по-широката социална среда.

През 18-те месеца на проекта ще бъдат осъществени 7 програми: Индивидуална психологическа подкрепа за преодоляване на емоционални, поведенчески и обучителни затруднения; Умения за общуване; Храната – моят път за развитие и самостоятелен живот; Арт терапия; Приказкотерапия и ритъм терапия; Доброволческа програма „Баба и внуче“ и Програма за екологично образование „Странджа“. Планираме обучение за придобиване на ключова компетентност 4 „Дигитална компетентност“, като в зависимост от индивидуалните способности децата да бъдат разделени на 3 групи: базови умения за работа с компютър, работа със специализиран софтуер за контрол с поглед, управление на говоряща точка /за незрящи/.

Ще бъдат създадени два творчески клуба „Грънчарство и сграфитокерамика“ и „Тъкачество“. По програма „Странджа“ младежите ще пребивават една седмица сред природата, а по програми „Храна“ и „Грънчарство“ ще се включват в тематични екскурзии. Пътуванията са възможност децата да се запознаят с нови места, различни хора и да обогатят жизнения си опит. От особено значение за постигане целите на проекта е дейността „Общностна подкрепа за социално включване“. Младежите ще имат възможност да се обучават професионално като практикуват професии в три фирми в сферата на туризма. За реализацията на планираните дейности ще бъде привлечен екип от опитни специалисти – психолози, арт терапевти, компютърни специалисти, обучители по грънчарство и тъкачество. С доброволен труд ще участват младежи от доброволческия екип на Сдружение „Равновесие“ и семейства от женското дружество „Света Марена“ гр. Созопол.

Общата стойност на проектното предложение е 120 3376 лв. Дейностите ще стартират през месец юни 2018 г.

Предишна РД ПБЗН-СЛИВЕН С МЕРКИ ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ
Следваща ПЕТЪР БАЙЧЕВ: ИЗМРЪЗНАХА МИ 100% ОТ ПРАСКОВИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Запитали лекар какво означава думата „здраве“. – Здраве е, когато всеки ден ви боли на различно място В болницата докарват мъж с черепна травма. Медицинската сестра попълва документите: – Женен?

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Влиза красива блондинка в казино, слага 20000 евро на едно число и казва на мъжете около масата: – Надявам се, че няма да ви притеснява, ако се съблека гола,

Новини

ИЗВЪНРЕДНАТА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА СЕ УДЪЛЖАВА ДО КРАЯ НА НОЕМВРИ

Със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов извънредната епидемична обстановка се удължава до края на ноември. През този период остават в сила въведените от по-рано общи противоепидемични мерки

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

11 + three =