НОВОРЕГИСТРИРАНИТЕ БОЛНИ С КОВИД – 19 СА СЕ ИНФЕКТИРАЛИ ПРИ ДИФУЗНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ВИРУСА
юли 1, 2020 1900 Прегледи

НОВОРЕГИСТРИРАНИТЕ БОЛНИ С КОВИД – 19 СА СЕ ИНФЕКТИРАЛИ ПРИ ДИФУЗНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ВИРУСА

Пет са новите случаи на Ковид-19 в Сливенска област към 1 юли, съобщиха от Областния кризисен щаб. По данни на РЗИ, новозаболелите са се инфектирали при дифузно разпространение на коронавируса.  Един от пациентите е от Сливен, а останалите четирима – от Нова Загора.

РЗИ взе проби от петимата жители на Сливен, които участваха през юни в религиозен семинар в Перущица. Резултатите на четирима от тях са отрицателни. Положителна проба с PCR-теста е дал един от участниците. Той е приет на лечение в сливенска болница.

267 са диагностицираните с коронавирусни инфекции в Сливенска област от началото на епидемията, изписаните са 178. За съжаление, битката със заразата изгуби пациент на 74 години с онкологично и сърдечно-съдово заболяване. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките. Починалите от началото на епидемията жители на областта са 21.

В община Сливен има намаление в броя на положителните за Ковид-19 случаи към момента – 23-ма души. От тях 17 са жители на града, като броят на болните в най-гъсто населения квартал е снижен на 6 души.

В община Нова Загора активните случаи към момента са 38. От тях 33 болни са от града, от тях 21 души са жители на най-гъсто населения квартал.

Под домашна карантина към 1 юли са 818 жители на Сливенска област /516 – община Сливен, 214 – община Нова Загора, 49 – община Котел и 39 – община Твърдица/. По данни на ОД на МВР отпаднали от карантина от началото на пандемията са 7 023 лица. Чакат се резултатите от 19 проби: 6 на лица със симптоми, 6 – медицински персонал, 7 – контролни.

На 30 юни, в изпълнение на заповедта на областния управител Чавдар Божурски, съвместни екипи на РЗИ, ОДБХ и ОД на МВР извършиха 34 проверки за спазване на мерките и санитарно-хигиенните изисквания, като 26 от тях се осъществиха самостоятелно от инспектори на РЗИ.  Съставен е един акт за административно нарушение. В отделни проверки от служители на ОД на МВР са съставени 4 преупредителни протокола, съставени са и 2 акта за неносене на предпазни маски в закрити площи.

Областният кризисен щаб призовава гражданите да спазват разпоредените в заповедите на здравния министър мерки и ограничения в периода от 1 до 15 юли. През последните два дни бяха получени сигнали от граждани за неспазване на мерките /неносене на предпазни маски и най-вече – неспазване на физическа дистанция/ в някои търговски обекти в града. Сигналите бяха предадени на компетентните органи.

Щабът напомня, че гражданите могат да подават сигнали на телефон 0882 947 594, всеки работен ден от 9 до 17 часа или ежедневно – на електронната поща на администрацията governments@regionsliven.com.

 

Предишна МИНИСТЪРЪТ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО РАЗПОРЕДИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ ЗА ПЕРИОДА ОТ 1 ДО 15 ЮЛИ
Следваща Д-Р МАКСУДОВА СЕ ВЪРНА ДОБРОВОЛНО В COVID ОТДЕЛЕНИЕТО НА ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГОЛЕМИЯТ УСПЕХ НА СЛИВЕНСКАТА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ НЕ БИВА ДА ОСТАНЕ В СЯНКА

Отборът по Реч и Дебати на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, град Сливен, наскоро се завърна от финалния национален кръг на Фондация BEST, (оценяване степента на владеене на английски език), провел се

Новини Сливен

„ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕМ В ЕДИН ОГРОМЕН ПАРКИНГ, АКО ПОВЕЧЕ ХОРА НЕ ЗАПОЧНАТ ДА ИЗПОЛЗВАТ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ“

„Целта ни трябва да е все повече хора да използват градския транспорт. Всеки пътник в градския транспорт е един автомобил по-малко по улиците на града. Вече сме започнали да работим

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯ СТАНА ВТОРИ В ЕВРОПА ПО ММА

Сливналия спечели сребърен медал на Европейското първенство по ММА, което се провежда в Букурещ. Даниел Янков постигна четири поредни победи. На финала той загуби от ирландец, който е световен шампион,