НОВОЗАГОРСКОТО СЕЛО СОКОЛ ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК В ДЕНЯ НА СВЕТИТЕ СОФИЯ, НАДЕЖДА, ВЯРА И ЛЮБОВ

НОВОЗАГОРСКОТО СЕЛО СОКОЛ ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК В ДЕНЯ НА СВЕТИТЕ СОФИЯ, НАДЕЖДА, ВЯРА И ЛЮБОВ

Новозагорското с. Сокол отбеляза своя празник в деня, посветен на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов – 17 септември 2023 г., когато Православната църква почита тяхната памет и отдава почит на добродетелите.
Кметският наместник Драго Петров посрещна специалните гости: кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, председателя на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, заместник-кметовете Нина Генчева и Ивайло Енев, общински съветници, кметове на населени места.

Приятната септемврийска вечер привлече жители, техни близки и приятели на площада в с. Сокол на тържество, организирано от Кметството и НЧ „Искра – 1931“.

Кметският наместник Драго Петров поздрави с „Добре дошли!“ всички, изказа благодарност на гостите от общинското ръководство и спомоществователите и честити празника.

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева се обърна с усмивка към организаторите и благодари за гостоприемството.
„Наистина искам от сърце да поздравя всички Вас – хората, които пазите място в сърцето си за с. Сокол и искате да се случват хубави неща. Ще помагаме на всяка една Ваша инициатива, ще бъдем до Вас, защото най-ценното, което в този ден си напомняме, е, че мъдростта, вярата, надеждата и любовта са онези ценности, които ни държат да сме заедно не само в семейството, а ни помагат да вървим напред и като общност, да градим светли и красиви неща!“

Където има празник, има и песни. Децата от ВГ „Соколчета“ към НЧ „Искра – 1931“ с. Сокол, пременени в пъстри носии, поведоха тържествената програма. След тях със звънливите си гласове площада озвучиха и гиздавите момичетата от ДПГ „Лаленце“ и сладкогласните Преслава и Пламена от НЧ „Пробуда – 1928“ с. Новоселец. Поздрав отправиха и жените от Женска певческа група за автентичен фолклор при НЧ „Светлина – 1929“ с. Бял кладенец с мелодичните си изпълнения.
С вкусни питки почерпиха домакините, а най-игривите поведоха хоро на площада, на което се заловиха и малки, и големи – всички – усмихнати и заредени с празнично настроение.

Предишна СЕДМИЦА НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ ЗА ТУБЕРКУЛОЗА
Следваща АРЕСТ ЗА НЕЗАКОНЕН ЛОВ НА 3 СРЪНДАКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЧЕРНА НЕДЕЛЯ ЗА ТОПОЛЧАНЕ

Черна неделя за най-голямото сливенско село. Вчера в Тополчане бяха погребани Елена и Мартин. Елена си отиде само на 21 години, а Мартин на 28. Двамата загинаха при катастрофата край

Новини Сливен

ЖЕНА Е ЗАЛОВЕНА С 14 ДОЗИ ХЕРОИН

Криминалисти са хванали 49-годишна жена с 14 дози хероин в новозагорския квартал „Шести“. На 17 август полицейски служители са извършили проверка в жилището на 49-годишната З.А. от Нова Загора. В

Новини Сливен

АРЕСТ СЛЕД СКАНДАЛ МЕЖДУ ДВАМА ДУШИ ВЪВ ВИЛНАТА ЗОНА

Полицейски служители на РУ-Сливен са се отзовали на сигнал за скандал и причиняване на материални щети. На 2 юли, около 09,00 часа, в местността „Рамануша“ е възникнал скандал между двама