НОВОЗАГОРСКИЯТ ТАЛАНТ МАРИЯ МИТКОВА ПРЕДСТАВИ ПЪРВАТА СИ КНИГА „ИЗКЛЮЧИ И ВКЛЮЧИ“
07.10.2022 650 Прегледи

НОВОЗАГОРСКИЯТ ТАЛАНТ МАРИЯ МИТКОВА ПРЕДСТАВИ ПЪРВАТА СИ КНИГА „ИЗКЛЮЧИ И ВКЛЮЧИ“

В прохладния есенен ден, на 6 октомври, една новоизгряваща звезда от Нова Загора направи първия си дебют на сцена. Млада, чаровна, излъчваща доброта и истински талант, Мария Миткова представи във фоайето на НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ авторската си книга „Изключи и включи“. Събитието е част от празничната програма на града, а организатори са Община Нова Загора и НЧ „Д. П. Сивков – 1870″.

Всички присъстващи имаха удоволствието да се потопят в един свят, изпълнен с буря от чувства и емоции, които те завладяват изцяло. Чувства, които те карат да поспреш и да преосмислиш живота си.
Сред гостите бяха и кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, зам. – кметът Нина Генчева, директорът на Исторически музей Нова Загора Генчо Димитров, както и общински съветници от Общински съвет Нова Загора.
Мария Миткова е само на 22 години, но е осъзната и изградена личност. Разказвайки за проблемите в краткия си житейски път, за несигурността и плахостта, за вътрешната борба, която всеки човек води в даден етап от живота си, новозагорският млад талант успя да завладее мигновено цялата аудитория. Нейната книга е пътеводител за човека към душевния мир и спокойствие, наръчник как да обичаме и раздаваме любов. Сред думите, които се нижеха като безценни скъпоценни камъчета от устата на Мария Миткова, бяха и: „Не можем да оправим целия свят, но може поне да опитаме да оправим градинката около нас.“. Думи, доказващи, че човек трябва да живее в хармония със себе си и света, да бъде изпълнен с доброта и любов, за да е истински щастлив. А Мария Миткова е всичко това.

Г-жа Захариева развълнувано сподели:“ Още при първата си среща с Мария бях впечатлена от таланта ѝ. Нова Загора има нужда от млади, усмихнати и образовани хора като нея.“

Чудесно допълнение във вълнуващото събитие бяха и талантливите изпълнения на Мартина Иванова и Формация „Димитров“.
По инициатива на Мария Миткова всички събрани средства от книгата ѝ ще бъдат дарени за кауза, насочена към финансова подкрепа за Теди – усмихнато дете, с детска церебрална парализа, хидроцефалия и квадрипареза. На малкия герой му предстои скъпо струваща операция във Виена, непосилна за семейството. Открита е дарителска сметка в Първа Инвестиционна Банка: BG62FINV91501317643033, титуляр: Теодор Стоянов Стоянов.
Книгата „Изключи и включи“ можете да закупите във фоайето на НЧ „Д. П. Сивков – 1870“.

“ Добрият човек е всякога добър и нищо в света не може да го опетни.“ – Петър Дънов

Предишна ПЕВИЦАТА БОРЯНА БАТАШОВА ЩЕ БЛЕСТИ КАТО ВОДЕЩА НА МИС СЛИВЕН
Следваща ЗАЛОВИХА МНОГО ПИЯН ШОФЬОР НА ТОВАРЕН КАМИОН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

30-ГОДИШЕН МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА ПАЛЕЖ НА АВТОМОБИЛ В СЛИВЕН

Сливенски криминалисти задържаха извършител на палеж. На 3 ноември, около 01,00 часа, екипи на РУ и РСПБЗН-Сливен се отзовават на сигнал за горящ лек автомобил „Сузуки“, на улица „Добри Димитров“.

Новини Сливен

ПРОВЕДЕ СЕ ПРИЕМЕН ДЕН НА КМЕТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

Приемен ден на кмета на Община Сливен Стефан Радев се проведе днес. Граждани поставиха въпроси от обществен и личен характер. Жители от сливенски квартал потърсиха съдействие за решаване на проблем

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИ ПЪРВИЯТ ДЕТСКИ ШАХМАТЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕЦА В СЛИВЕН

10-годишният Мартин Вълчев от Ямбол и 15-годишният Ивайло Кирилов спечелиха първите места в своите групи в Първия детски шахматен фестивал, който се проведе в Сливен. Шахматен клуб-Бургас получи награда за