НОВИ 11 СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ЯМБОЛ, ПОСТАВИХА ПОД КАРАНТИНА РОМСКИЯ КВАРТАЛ
май 5, 2020 917 Прегледи

НОВИ 11 СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ЯМБОЛ, ПОСТАВИХА ПОД КАРАНТИНА РОМСКИЯ КВАРТАЛ

Късно снощи след спешно заседание на областния медицински съвет в Ямбол бяха въведени ограничителни противоепидемични мерки в ромския квартал в града.

Изградени са контролно-пропускателни пунктове, през които ще бъдат пропускани само отиващите на работа, при връщане на постоянен адрес и по здравословни причини.

Влизането и излизането на автомобили в квартала ще става само с разрешение на полицията.

От днес в ромския квартал започва масово тестване за Covid-19.

Карантината бе наложена заради 11 положителни случаи на коронавирус, живеещите на седем от улиците са поставени под карантина и нямат право да напускат района, обясни пред БНР областният управител Димитър Иванов:

„Проведохме разговори с по – голямата част от работодателите – всички, които живеят тук на тези улици, ще бъдат освободени в отпуск, няма да работят, за да ограничим това придвижване в тази част на квартала за влизане и излизане“.

По думите му като мярка за ограничаване на заболяването се предвижда:

„Масовото тестване на всички живущи по улиците, за да ограничим разпространението на вируса“.

До налагането на рестриктивните мерки в квартала се стигна след смъртен случай на 55-годишна жена, жител на квартала и положителни проби с хората, които е контактувала.

 

dnes.dir.bg

Предишна НА "БАТМИШ" ЩЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ СТРЕЛБИ И ПРЕЗ МАЙ
Следваща ОЩЕ ЕДИН МЕДИК ОТ СЛИВЕН Е ЗАРАЗЕН С COVID -19

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

В ЯМБОЛ ПОТРОШИХА МЕРЦЕДЕС

Служители от РУ – Ямбол разследват увреждане на лек автомобил. Вчера в полицията постъпил сигнал, че през нощта срещу 3 февруари на ул.“Козлодуй“ с твърд предмет са счупени три стъкла

Новини Ямбол

ПОЧЕТНИЯТ ГРАЖДАНИН СТАНКА ЗЛАТЕВА: ЯМБОЛ Е МОЯТ ГРАД

„Благодаря на Ямбол. Аз съм тръгнала от тук към големия спорт, това е моят град, заяви известната шампионка по борба Станка Златева. Изявлението й дойде по време на награждаването й

Новини Ямбол

„КУКЕРЛАНДИЯ – ЯМБОЛ 2018“ ПОСРЕЩА БЛИЗО 80 МАСКАРАДНИ ГРУПИ

Рекорден брой участници от общо 77 маскарадни групи ще дефилират в Ямбол по време на 19-то издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия – 2018“. Зрелищното събитие ще бъде в рамките