НОВИ 11 СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ЯМБОЛ, ПОСТАВИХА ПОД КАРАНТИНА РОМСКИЯ КВАРТАЛ
май 5, 2020 805 Прегледи

НОВИ 11 СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ЯМБОЛ, ПОСТАВИХА ПОД КАРАНТИНА РОМСКИЯ КВАРТАЛ

Късно снощи след спешно заседание на областния медицински съвет в Ямбол бяха въведени ограничителни противоепидемични мерки в ромския квартал в града.

Изградени са контролно-пропускателни пунктове, през които ще бъдат пропускани само отиващите на работа, при връщане на постоянен адрес и по здравословни причини.

Влизането и излизането на автомобили в квартала ще става само с разрешение на полицията.

От днес в ромския квартал започва масово тестване за Covid-19.

Карантината бе наложена заради 11 положителни случаи на коронавирус, живеещите на седем от улиците са поставени под карантина и нямат право да напускат района, обясни пред БНР областният управител Димитър Иванов:

„Проведохме разговори с по – голямата част от работодателите – всички, които живеят тук на тези улици, ще бъдат освободени в отпуск, няма да работят, за да ограничим това придвижване в тази част на квартала за влизане и излизане“.

По думите му като мярка за ограничаване на заболяването се предвижда:

„Масовото тестване на всички живущи по улиците, за да ограничим разпространението на вируса“.

До налагането на рестриктивните мерки в квартала се стигна след смъртен случай на 55-годишна жена, жител на квартала и положителни проби с хората, които е контактувала.

 

dnes.dir.bg

Предишна НА "БАТМИШ" ЩЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ СТРЕЛБИ И ПРЕЗ МАЙ
Следваща ОЩЕ ЕДИН МЕДИК ОТ СЛИВЕН Е ЗАРАЗЕН С COVID -19

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ЯМБОЛ ЩЕ ИЗГРАЖДА КОМПОСТИРАЩА ИНСТАЛАЦИЯ ЗА БИОРАЗГРАДИМИ ОТПАДЪЦИ ЗА НАД 3,7 МИЛИОНА ЛЕВА

Компостираща инсталация ще бъде изградена по проект на Община Ямбол „ПРОЕКТИРАНЕ И ИЗГРАЖДАНЕ НА КОМПОСТИРАЩА ИНСТАЛАЦИЯ ЗА РАЗДЕЛНО СЪБРАНИ ЗЕЛЕНИ И БИОРАЗГРАДИМИ ОТПАДЪЦИ НА ОБЩИНА ЯМБОЛ“, договор за безвъзмездна финансова

Новини Ямбол

ВТОРИ МАНДАТ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОКРЪЖЕН СЪД – ЯМБОЛ ВАСИЛ ПЕТКОВ

С пълно мнозинство днес, 28.01.2020 г., на редовното си заседание, Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра за административен ръководител – председател на Окръжен съд – Ямбол съдия Васил Петков.

Новини Ямбол

КОРНЕЛИЯ НИНОВА ИДВА В ЯМБОЛ ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА „ВИЗИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ“

20 народни представители от парламентарната група „БСП за България” ще участват в представянето на „Визия за България” в Ямболска област  на 21 ноември. Председателят на партията и на парламентарната група