НОВИ ЧЕТИРИМА БОЛНИ ОТ КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН, ДВАМА СА ИЗЛЕКУВАНИ
април 26, 2020 2545 Прегледи

НОВИ ЧЕТИРИМА БОЛНИ ОТ КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН, ДВАМА СА ИЗЛЕКУВАНИ

Нови четирима души в Сливен са болни от коронавирус, съобщиха от НОЩ. Общата бройка на заразените в града под Сините камъни вече е 39. Двама са излекуваните от опасната зараза.

В Ямбол също има нов заразен човек.

Новите случаи на заразени с COVID-19 у нас са 56. С това общият брой на заразените стават 1290, като в София са 22 случая.

Това съобщиха от Националния оперативния щаб.

Областите, в които има заразени, са 11.

През изминалата нощ е починал 81-годишен мъж, който е имал съпътстващи заболявания. Общо починалите са 55.

Установено е ново огнище в региона на Дупница, концентрирани са в селата Ресилово и Самораново, като председателят на НОЩ ген.-майор Венцислав Мутафчийски уточни, че всички те са свързани с работата на ТЕЦ „Бобов дол“ .

Установени са и три нови случая на деца – две момичета в Дупница на 5 и 7 г., които не са хоспиталирани. Във Видин има заразено 3-годишно момиче.

Сред медиците има 3 нови случая на заразени лекари – и тримата от Пирогов, като 138 са общо случаите на инфектиран медицински персонал.

В София новите случаи са 22, в Кюстендил – 13, Видин – 5, без медицински персонал, Сливен – 4, Плевен – 3, Благоевтград – 3, Русе – 2. Пазарджик, Велико Търново и Стара Загора, Ямбол – по един случай.

Излекувани са 205 пациенти, от които 8 са нови: „Пирогов“ – 4, като от тях две са медицински лица – санитари, Сливен – двама, Русе – 1 и Ямбол – 1.

292 са приети в болница, като 37 са в интензивни отделения.

Коментарът на ген. Мутафчийски на въпрос дали ще бъде разхлабен режимът за улилищата бе: „В света няма еднозначно мнение кое е по-добрият вариант за училищата – има две стратегии: едната е за пускане на по-малките ученици и детските градини, като целта е родителите да се върнат на работа. Всяка такава мярка може да доведе до много заразени обаче. Вторият модел е пускане на по-големите ученици, защото им предстоят по-важни изпити, но и при тях може да се разчита на по-осъзнато поведение по време на епидемия – да носят маски, да спазват дистанция и да ползват дезинфектанти. И за двете категории се препоръчва снижаване на броя на децата и двусменен режим. Всичко това ще доведе до повече заразени, затова всички държави в света насочват повече ресурси към болниците и медиците“.

Според генерала отварянето на семейни хотели не би се отразило съществено на психическото здраве на нацията, но със сигурност ще усложни епидемиологичната обстановка в страната.

 

Предишна ДНЕС Е ТОМИНА НЕДЕЛЯ
Следваща ГЕНЕРАЛ МУТАФЧИЙСКИ ПРЕПОРЪЧА И ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ В СЛИВЕН ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ЛЕЧЕНИЕТО НА COVID -19

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТЪРСЯТ ИЗВЪРШИТЕЛИ НА НЕЗАКОННА СЕЧ

Полицейски служители на РУ-Нова Загора са установили незакона сеч в землището на село Събрано. На 29 януари са иззети около 3 кубика дърва, добити незаконно от държавна горска територия в

Новини Сливен

ЖЕНА ЗАГИНА, А МЪЖ Е ТЕЖКО РАНЕН ПРИ КАТАСТРОФА ПО ПЪТЯ ЗА СЕЛО ЧИНТУЛОВО

На 25 юли, в 12,18 часа, по тел. 112 е получен сигнал за възникнало пътно произшествие в района на км. 31, на  пътя Сливен -с. Чинтулово. Произшествието е станало  между

Новини Сливен

COVID-19 ВЗЕ ПЕТ НОВИ ЖЕРТВИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 24 ЧАСА В СЛИВЕН

52-ма жители на област Сливен дадоха положителен резултат за COVID-19  през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред заболелите са лекар и рентгенов лаборант. 52-ма души са излекуваните. За съжаление, петима