НОВИ ТРИМА ЗАРАЗЕНИ С COVID-19 В СЛИВЕН
май 26, 2020 1943 Прегледи

НОВИ ТРИМА ЗАРАЗЕНИ С COVID-19 В СЛИВЕН

Всъщност тази новина може да бъде поднесена със следното заглавие: „30 % от новозаразените през последното денонощие в България са открити в Сливен“. Оказва се, че общо в страната са регистрирани само 10 случая на опасната зараза. Този път няма новозаразен в Ямбол. Ето и данните от НОЩ.

10 нови случаи на заразени с COVID-19 са регистрирани у нас, а общият брой стана 2443. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинга на Националния оперативен щаб.

„4 от тях са в болница, останалите са амбулаторни. Резултатите са от 295 изследвани. 4 са от София, 3 в Сливен, 2 в Плевен и един случай в Шумен. 4 са заразените жени, 6 са мъжете“, каза още той.

Има два нови случая на деца.

„За 25 май имаме нови 18 излекувани, общо са 880. Продължава тенденцията, че регистрираме повече излекувани от заразени. През вчерашния ден няма нови смъртни случаи“, обясни той.

Доцент Кунчев обясни, че предизвикателствата на COVID-19 са били най-вече в сферата на здравеопазването. Затова сега ще се обърне изключително голямо влияние върху инфекциозните болести в медицинските университети.

„До момента тенденцията се оказва добра на Балканите и затова се очертава България да е наистина добрият избор за лятна почивка, защото морето ни е най-безопасно“, допълни той.

„Има много интересни данни за т.нар. за реалната и измислената дейност за болниците. Особено място в такъв анализ трябва да заеме извода за необходимостта за укрепване на системата за обществено здравеопазване в България“, каза още Кунчев.

Той обърна внимание на това, че в САЩ днес се очаква да достигнат 100-хилядния си случаи на COVID-19, а в Бразилия са регистрирани над 13 хиляди новозаразени.

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ПЕТИМА СА ЗАДЪРЖАНИ ПРИ АКЦИЯ СРЕЩУ ДРОГАТА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА ‘САВА ДОБРОПЛОДНИ” КАНИ ПОЧИТАТЕЛИТЕ НА ЛЮБОВНАТА ПОЕЗИЯ НА ПРЕМИЕРА НА КНИГАТА „НЕПАДАЩА ЗВЕЗДА” НА ПОЕТА ГЕОРГИ КОНСТАНТИНОВ

На 12 февруари /сряда/ 2020г., от 17:00 ч., в навечерието на Деня на влюбените – Св. Валентин, в РБ „Сава Доброплодни” – Сливен ще гостува големият български поет Георги Константинов.

Новини Сливен

ТРИ ПРИЕМНИ С ГРАЖДАНИ ЩЕ ПРОВЕДАТ ПРЕЗ МЕСЕЦ МАЙ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПП ГЕРБ-СЛИВЕН

Три приемни с граждани ще проведат през месец май общинските съветници от ПП ГЕРБ – Сливен. Приемните на представителите на местния парламент се организират всеки понеделник и преминават при голям

Новини Сливен

РЪКОВОДИТЕЛЯТ НА ПРЕДСТАВИТЕЛСТВОТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ В БЪЛГАРИЯ ОГНЯН ЗЛАТЕВ И КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАГРАДИХА ИЗЯВЕНИ ДЕЦА

Ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев и кметът Стефан Радев наградиха изявени деца. Те са от НУ„Васил Левски“ и детска градина „Божур“ и са се отличили