07.10.2020 0 2265 Прегледи

НОВИ СЛУЧАИ НА COVID-19 СА РЕГИСТРИРАНИ В ОБЩИНИТЕ СЛИВЕН, НОВА ЗАГОРА И КОТЕЛ

Десетте положителни проби за COVID-19, отчетени в националната информационна система за последното денонощие, са на заболели от общините Сливен, Нова Загора и Котел. Сред тях няма инфектирани медици, учители, деца и ученици.

В Сливен е хоспитализиран потребител от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост. От РЗИ са направили предписания за противоепидемичните мероприятия, които трябва да се извършат.  Епидемиологичните проучвания продължават.  Днес на място е екип от здравната инспекция. Това е първият случай в социалното заведение.

Сред останалите четирима болни един се е инфектирал в семейно огнище. Четирите случая на се свързани помежду си.

Без свързаност са и диагностицираните четири лица с коронавирусни инфекции в община Нова Загора. Трима от тях са възрастни хора. Един заболял има в община Котел.

За съжаление, битката с коронавируса изгуби пациент от община Сливен – мъж на 67 години, с придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

Към момента активни за  COVID-19 са 66 жители на областта – 28 в община Нова Загора, 25 в община Сливен и 13 в община Котел. За втора поредна седмица няма инфектирани лица от община Твърдица.

Предишна КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН
Следваща ХРАСТИ И РОЗИ ЩЕ ИМА НА БУЛ. "БУРГАСКО ШОСЕ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КОИ ЛАБОРАТОРИИ СА ДЕЖУРНИ НА 24 МАЙ?

„ЛИНА” осигурява дежурни лаборатории и манипулационни на празничния 24 май. С работното им време в Сливен и Ямбол може да се запознаете от графика. СЛИВЕН 24.05.2023 ул. „Криволак” №9, ет.

Новини Сливен

ДВЕ ЖЕНИ СА В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА НА СЛИВЕН СЛЕД КАТАСТРОФИ

На шестима пострадали при пътнотранспортни произшествия е оказана лекарска помощ за периода 18-20 януари в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен. От тях приети в болницата са две жени. Едната е на

Новини Сливен

ПРИЗИВ КЪМ КАТ

Известната юристка Магдалена Данчева призовава КАТ – Сливен да се задейства за неправилно спрели коли. „Новото кръгово пред МЕИ – Сливен е хубаво нещо, но продължава старата практика преди влизане