НОВИ СЛУЧАИ НА COVID-19 СА РЕГИСТРИРАНИ В ОБЩИНИТЕ СЛИВЕН, НОВА ЗАГОРА И КОТЕЛ

НОВИ СЛУЧАИ НА COVID-19 СА РЕГИСТРИРАНИ В ОБЩИНИТЕ СЛИВЕН, НОВА ЗАГОРА И КОТЕЛ

Десетте положителни проби за COVID-19, отчетени в националната информационна система за последното денонощие, са на заболели от общините Сливен, Нова Загора и Котел. Сред тях няма инфектирани медици, учители, деца и ученици.

В Сливен е хоспитализиран потребител от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост. От РЗИ са направили предписания за противоепидемичните мероприятия, които трябва да се извършат.  Епидемиологичните проучвания продължават.  Днес на място е екип от здравната инспекция. Това е първият случай в социалното заведение.

Сред останалите четирима болни един се е инфектирал в семейно огнище. Четирите случая на се свързани помежду си.

Без свързаност са и диагностицираните четири лица с коронавирусни инфекции в община Нова Загора. Трима от тях са възрастни хора. Един заболял има в община Котел.

За съжаление, битката с коронавируса изгуби пациент от община Сливен – мъж на 67 години, с придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

Към момента активни за  COVID-19 са 66 жители на областта – 28 в община Нова Загора, 25 в община Сливен и 13 в община Котел. За втора поредна седмица няма инфектирани лица от община Твърдица.

Предишна КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН
Следваща ХРАСТИ И РОЗИ ЩЕ ИМА НА БУЛ. "БУРГАСКО ШОСЕ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВЪВЕЖДАТ ВРЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТЯ ШИВАЧЕВО – СЕЛИМИНОВО – ЧИНТУЛОВО

От 13 до 19 декември ще бъде въведена временна организация на движението на ж.п. прелез на км 277+880 по пътя Шивачево – Селиминово – Чинтулово, съобщават от Държавно предприятие „Транспортно

Новини Сливен

ТРИ ЧАСА БЕЗ ТОК

Повече от три часа останаха без ток три големи блока в сливенския квартал „Дружба“. Това се случи в понеделник вечерта. Общо без електрическо бяха 11 големи входа.

Новини Сливен

ЖЕНА Е В РЕАНИМАЦИЯ, БЛЪСНАТА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА

60-годишна жена е настанена в Отделението по реанимация на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, след като е била блъсната на пешеходна пътека. Тя е получила травми на главата, гърдите и гръбнака.