НОВИ СЛУЧАИ НА COVID-19 СА РЕГИСТРИРАНИ В ОБЩИНИТЕ СЛИВЕН, НОВА ЗАГОРА И КОТЕЛ

НОВИ СЛУЧАИ НА COVID-19 СА РЕГИСТРИРАНИ В ОБЩИНИТЕ СЛИВЕН, НОВА ЗАГОРА И КОТЕЛ

Десетте положителни проби за COVID-19, отчетени в националната информационна система за последното денонощие, са на заболели от общините Сливен, Нова Загора и Котел. Сред тях няма инфектирани медици, учители, деца и ученици.

В Сливен е хоспитализиран потребител от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост. От РЗИ са направили предписания за противоепидемичните мероприятия, които трябва да се извършат.  Епидемиологичните проучвания продължават.  Днес на място е екип от здравната инспекция. Това е първият случай в социалното заведение.

Сред останалите четирима болни един се е инфектирал в семейно огнище. Четирите случая на се свързани помежду си.

Без свързаност са и диагностицираните четири лица с коронавирусни инфекции в община Нова Загора. Трима от тях са възрастни хора. Един заболял има в община Котел.

За съжаление, битката с коронавируса изгуби пациент от община Сливен – мъж на 67 години, с придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

Към момента активни за  COVID-19 са 66 жители на областта – 28 в община Нова Загора, 25 в община Сливен и 13 в община Котел. За втора поредна седмица няма инфектирани лица от община Твърдица.

Предишна КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН
Следваща ХРАСТИ И РОЗИ ЩЕ ИМА НА БУЛ. "БУРГАСКО ШОСЕ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АГРОБИЗНЕСМЕНИТЕ БРАТЯ КАРАСТАЙКОВИ: БЛАГОДАРНИ СМЕ НА ФИРМА „НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ“ И инж. ПЛАМЕН ИВАНОВ

Братята Матей и Христо Карастайкови са агробизнесмени, които обработват няколко хиляди декари земя в общините Елхово и Болярово. През 2019 г. те сключват договор с фирма „Напоителни системи“ – Сливен,

Новини Сливен

ВЪВЕЖДА СЕ ВРЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО НА ЖП ПРЕЛЕЗ ПО ЛИНИЯТА ШИВАЧЕВО – СЕЛИМИНОВО – ЧИНТУЛОВО

Във връзка с ремонт на железния път в междугарието Шивачево – Гавраилово по 3-а главна жп линия София – Бургас и предстояща 3-а нивелация се въвежда временна организация на движението

Новини Сливен

МЪЖ И ЖЕНА СИ ГЛЕДАЛИ КАНАБИС ВКЪЩИ

Отглеждане на канабис в домашни условия са установили служители на РУ-Сливен. При проверка на адрес в града, извършен на 20 септември, полицейските служители са намерили засети в двора на имота