09.02.2021 0 1314 Прегледи

НОВИ ПЕТ СЕМЕЙНИ ОГНИЩА НА COVID-19 СА УСТАНОВЕНИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

Пет семейни огнища на COVID-19 са установени през изминалото денонощие в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Тенденция за заболяване в семейни огнища се наблюдава през последните дни и в други области в страната, където е регистрирано нарастване на случаите.

Сред новозаболелите 57 души има двама учители от училища в Сливен и Твърдица, учител от детско заведение в Сливен, две санитарки от болничната помощ и ученик от областния град, сочат данните на РЗИ. Няма карантинирани деца и ученици, тъй като заболелите педагози и ученикът не са имали контакти с тях.

През последното денонощие бяха излекувани 37 жители на областта.

За жалост, четирима пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания – на 62, 64 и двама на 77 години, починаха. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Към момента активните случаи на заболяването са 411, като болните са жители на 44 населени места. Под карантина са 872-ма души.

По указания на областния управител Чавдар Божурски започналите в края на миналата седмица засилени проверки за спазването на противоепидемичните мерки продължават. Проверките се извършват на територията на цялата област, самостоятелно или съвместно, от екипи на РЗИ и ОД на МВР.

Носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция и избягването на струпвания на хора доказано ограничават риска от разпространение на заболяването.

 

Предишна ЕДНА СЛИВНАЛИЙКА ДО МАЯ МАНОЛОВА
Следваща ЗАПОЧНА ВАКСИНАЦИЯТА НА РАБОТЕЩИТЕ В ОБРАЗОВАНИЕТО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В 23,30 ЧАСА НА 27 НОЕМВРИ ВЛИЗАТ В СИЛА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ

В 23,30 часа на 27 ноември, петък, влизат в сила допълнителните противоепидемични мерки, разпоредени със заповед на Министъра на здравеопазването. Мерките са въведени до 21 декември, съобщиха от Областния кризисен

Новини Сливен

ДНЕС Е ИВАНОВДЕН

На 7 януари Българската православна църква почита паметта на Свети Йоан Кръстител, който кръщава Исус Христос в река Йордан. Празникът е наричан от народа Ивановден. Свети Йоан Кръстител е наричан

Новини Сливен

В ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ЗАЛАГАТ НА ЕКСПЕРТИЗА ЗА 21 МИР – СЛИВЕН

Листата включва убедени демократи с високи професионални и лични качества: Димитър Сяров – адвокат Кремена Петрова  – икономист Таня Еленска – учител историк Росен Петков –  инженер, IT специалист Емил Димитров