НОВИ ПЕТ СЕМЕЙНИ ОГНИЩА НА COVID-19 СА УСТАНОВЕНИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

НОВИ ПЕТ СЕМЕЙНИ ОГНИЩА НА COVID-19 СА УСТАНОВЕНИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

Пет семейни огнища на COVID-19 са установени през изминалото денонощие в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Тенденция за заболяване в семейни огнища се наблюдава през последните дни и в други области в страната, където е регистрирано нарастване на случаите.

Сред новозаболелите 57 души има двама учители от училища в Сливен и Твърдица, учител от детско заведение в Сливен, две санитарки от болничната помощ и ученик от областния град, сочат данните на РЗИ. Няма карантинирани деца и ученици, тъй като заболелите педагози и ученикът не са имали контакти с тях.

През последното денонощие бяха излекувани 37 жители на областта.

За жалост, четирима пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания – на 62, 64 и двама на 77 години, починаха. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Към момента активните случаи на заболяването са 411, като болните са жители на 44 населени места. Под карантина са 872-ма души.

По указания на областния управител Чавдар Божурски започналите в края на миналата седмица засилени проверки за спазването на противоепидемичните мерки продължават. Проверките се извършват на територията на цялата област, самостоятелно или съвместно, от екипи на РЗИ и ОД на МВР.

Носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция и избягването на струпвания на хора доказано ограничават риска от разпространение на заболяването.

 

Предишна ЕДНА СЛИВНАЛИЙКА ДО МАЯ МАНОЛОВА
Следваща ЗАПОЧНА ВАКСИНАЦИЯТА НА РАБОТЕЩИТЕ В ОБРАЗОВАНИЕТО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

18-ГОДИШЕН ОТКРАДНА АВТОМОБИЛ И КАТАСТРОФИРА С НЕГО

Служители на участък „Петолъчка“ са задържали 18-годишен за кражба на лек автомобил и причиняване на материални щети. На 27 октомври, около 00,30 часа, в РУ-Сливен е постъпил сигнал от 37-годишна

Новини Сливен

10 НОЕМВРИ 30 ГОДИНИ ПО-КЪСНО – САМО ДЯДО ЙОАНИКИЙ Е НА СВОЯ ПОСТ В СЛИВЕН

Днес е 10 ноември 2019 г. Навършват се точно 30 години от голямата промяна, дошла на 10 ноември 1989 г. Дaтaтa ce възприeмa кaтo нaчaлo нa прeхoдa нa Бългaрия към

Новини Сливен

ФОТОКОНКУРС ТЪРСИ ЕМБЛЕМАТИЧНИ ОБЕКТИ ОТ КОТЕЛ

Община Котел започва набирането на снимки с емблематични обекти от града. Най-добрите кадри от Котел, ще вземат участие във фотоконкурса „Мой град, моя гордост“, който ще се проведе в рамките