НОВИ КОРЕНЧЕТА ВИОЛИ ЩЕ КРАСЯТ КОТЕЛ ЗА ПРАЗНИКА НА ГРАДА

НОВИ КОРЕНЧЕТА ВИОЛИ ЩЕ КРАСЯТ КОТЕЛ ЗА ПРАЗНИКА НА ГРАДА

В навечерието на 1 ноември, ОП „Озеленяване“ извърши обновяване на цветните композиции в централната част на града по повод празника му.

Нови есенно-зимни стръка виоли /теменужки/, ще внесат цвят на пл. „Възраждане“ пред паметника на Георги Раковски и по пешеходната зона, като засаждането им ще продължи и в понеделник.

„През изминалата седмица започна есенното зацветяване във всички зони за отдих и по централните улици на Котел. Посадъчния материал, който надхвърля 10 000 луковици, от видовете лалета, нарциси и зюмбюли, е закупен от нас и вече е засаден в предварително подготвените цветни лехи в града.“, съобщи Галина Колева, директор на предприятието.

Есенното зацветяване обхваща цветните лехи на стилизирания надпис „КОТЕЛ“, цветарниците до Пантеона на Георги Раковски, градинките по улиците: „Изворска“, „Луда Камчия“, „Проф. Павлов“, както и тези до кръстовището на ул. „Васил Левски“ с ул. „Капитан Вълков“. Луковици на цветя са засадени още в градината до Стойкова чешма и в зелените площи до „Младежки дом“.

От ръководство на ОП „Озеленяване“ отправят апел към гражданите да пазят градско озеленяване и своевременно да подадат сигнал до компетентните органи, ако забележат недобросъвестни лица, съсипващи усилията за подобряване и озеленяване на градската среда.

 

 

 

Предишна ТРИМА ДЕПУТАТИ ОТ СЛИВЕН СТАНАХА ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА КОМИСИИ В ПАРЛАМЕНТА
Следваща ЗАСЕГНАТИ УЛИЦИ И УЧАСТЪЦИ, ПО КОИТО ЩЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ СТРОИТЕЛНО МОНТАЖНИ РАБОТИ В КВ. РЕЧИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БАЛАНСЬОРЪТ

Той успя! Преди три години и половина малцина бяха тези, които вярваха, че мястото на председател на Общинския съвет в Сливен приляга най-много на Димитър Митев. По една проста причина

Новини Сливен

ПРОВЕДЕ СЕ ПОСЛЕДНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ЗА ТАЗИ ГОДИНА

Общинският съвет в Сливен проведе последното си за тази година заседание. Към предварителните 39 точки бяха приети и 6 допълнителни предложения. Едното от тях беше за учредяване право на строеж

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВАТ ОТКРИТИТЕ ПРИЕМНИ НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПП ГЕРБ – СЛИВЕН И ПРЕЗ АПРИЛ

Общинските съветници от ПП ГЕРБ – Сливен продължават срещите си с граждани и през месец април. Приемните на представителите на местния парламент преминават при голям интерес. Гражданите на Сливен се