НОВИ КОРЕНЧЕТА ВИОЛИ ЩЕ КРАСЯТ КОТЕЛ ЗА ПРАЗНИКА НА ГРАДА
28.10.2022 365 Прегледи

НОВИ КОРЕНЧЕТА ВИОЛИ ЩЕ КРАСЯТ КОТЕЛ ЗА ПРАЗНИКА НА ГРАДА

В навечерието на 1 ноември, ОП „Озеленяване“ извърши обновяване на цветните композиции в централната част на града по повод празника му.

Нови есенно-зимни стръка виоли /теменужки/, ще внесат цвят на пл. „Възраждане“ пред паметника на Георги Раковски и по пешеходната зона, като засаждането им ще продължи и в понеделник.

„През изминалата седмица започна есенното зацветяване във всички зони за отдих и по централните улици на Котел. Посадъчния материал, който надхвърля 10 000 луковици, от видовете лалета, нарциси и зюмбюли, е закупен от нас и вече е засаден в предварително подготвените цветни лехи в града.“, съобщи Галина Колева, директор на предприятието.

Есенното зацветяване обхваща цветните лехи на стилизирания надпис „КОТЕЛ“, цветарниците до Пантеона на Георги Раковски, градинките по улиците: „Изворска“, „Луда Камчия“, „Проф. Павлов“, както и тези до кръстовището на ул. „Васил Левски“ с ул. „Капитан Вълков“. Луковици на цветя са засадени още в градината до Стойкова чешма и в зелените площи до „Младежки дом“.

От ръководство на ОП „Озеленяване“ отправят апел към гражданите да пазят градско озеленяване и своевременно да подадат сигнал до компетентните органи, ако забележат недобросъвестни лица, съсипващи усилията за подобряване и озеленяване на градската среда.

 

 

 

Предишна ТРИМА ДЕПУТАТИ ОТ СЛИВЕН СТАНАХА ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА КОМИСИИ В ПАРЛАМЕНТА
Следваща ЗАСЕГНАТИ УЛИЦИ И УЧАСТЪЦИ, ПО КОИТО ЩЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ СТРОИТЕЛНО МОНТАЖНИ РАБОТИ В КВ. РЕЧИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

19 МАЙ – ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН ЗА БОРБА СЪС ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО

За поредна година на 19 май, България ще отбележи Европейският ден за борба със затлъстяването. Насочваме вниманието на обществото към факта, че голяма част от заболяванията, които стават причина за

Новини Сливен

6 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ТРИМА УБИТИ НА МАГИСТРАЛАТА

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът наложи наказание от 6 г. „лишаване от свобода“ спрямо Радослав С. Той е обвинен за това, че на 12.04.2018 г.

Новини Сливен

МЯРКА „ДОМАШЕН АРЕСТ“ ЗА НАСИЛНИКА ОТ СЛИВЕН

Окръжният съд в Сливен на свое заседание днес измени мярка за неотклонение „парична гаранция“ в „домашен арест“ спрямо мъж, обвинен в домашно насилие. 45-годишният Йордан Стоянов е обвинен в причиняване