НОВА И МОДЕРНА ПЛОЩАДКА ЗА ИГРА Е ИЗГРАДЕНА ЗА ДЕЦАТА ОТ КВАРТАЛ „МЛАДОСТ“ В СЛИВЕН

НОВА И МОДЕРНА ПЛОЩАДКА ЗА ИГРА Е ИЗГРАДЕНА ЗА ДЕЦАТА ОТ КВАРТАЛ „МЛАДОСТ“ В СЛИВЕН

На изцяло нова и атрактивна детска площадка вече се радват най-малките обитатели на квартал „Младост“. Новото съоръжение се намира до детска градина „Детство“ и е изградено със средства на Община Сливен, по инициатива на кмета Стефан Радев. Площадката е с по-големи размери от другите, които са строени досега, разполага с повече комбинирани съоръжения, люлки, детски занимателни игри и въртележка. Тя е монтирана на мястото на стари и нефункциониращи от години уреди.
Кметът Стефан Радев изрази задоволството си от факта, че новата придобивка се радва на добри отзиви и децата вече разполагат с място, където да играят и да се забавляват. Той подчерта, че благоустрояването в  кварталите е приоритетно и ще продължи. Освен изграждането на нови детски площадки, ще бъдат обновени и вече съществуващите, както в града, така и в малките населени места. Предвижда се озеленяване на междублоковите пространства, нови паркоместа и алеи.

„С поредната нова площадка изпълняваме ангажимент, който поехме към сливенските граждани за благоустрояване на кварталите, още една стъпка към подобряване на условията за игра на малките деца, по-безопасна и сигурна среда за тях,  както и развитието на европейския облик на нашия град. Няма да спираме да влагаме средства за децата. Ще работим усилено да облагородяваме и да създаваме по-комфортна среда, в която да растат и живеят те и грижа на всички нас е да пазим вече направеното“, заяви още Стефан Радев.

Дейностите по съоръжението стартираха в края на октомври и включиха още осигуряване на вход, изход и указателна табела за площадката, оборудване с необходимия брой и вид пейки, закрити беседки, кошчета за битови отпадъци, поставяне на ограда, полагане на ударопоглъщащи настилки.

Проектът е изготвен съобразно изискванията на Наредбата за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Деца от детска градина „Детство“, която се намира в непосредствена близост до площадката, днес за първи път посетиха площадката.

Предишна МЪРТВО ПИЯН ШОФЬОР БЕ ЗАЛОВЕН ЗАД ВОЛАНА В БАЛКАНА
Следваща ИЗБОРЪТ НА СТАНЧО СТАНЧЕВ ЗА КМЕТ НА ДРАГОДАНОВО БЕ ПОТВЪРДЕН ОТ СЪДА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ: РАЗКРИВАМЕ ДВА ГОРЕЩИ ТЕЛЕФОНА ЗА ОКАЗВАНЕ НА ПСИХОЛОГИЧЕСКА ПОДКРЕПА В СЛИВЕН

Кметът Стефан Радев обяви, че Община Сливен разкрива два горещи телефона за оказване на психологическа подкрепа. Тя е насочена към самотно живеещи хора, към граждани, които са поставени под карантина

Новини Сливен

АНСАМБЪЛЪТ ЗА НАРОДНИ ПЕСНИ И ТАНЦИ-СЛИВЕН С КОНЦЕРТ НА 17 НОЕМВРИ

Концерт на Ансамбъла за народни  песни и танци-Сливен ще се проведе на  17 ноември от 18,30 часа на сцената на Драматичен театър „Стефан Киров“. Спектакълът се нарича „Нощ на Тракия“ и репертоарът

Новини Сливен

БАЩА НА ТРИ ДЕЦА ОТ СЛИВЕН Е В НЕИЗВЕСТНОСТ

Мъж от Сливен, който има три деца, е в неизвестност от 27 септември, петък. На тази дата преди обяд Симеон, който работи като тенекеджия на автомобили втора ръка, е напуснал