НОВА ЗАГОРА, КОТЕЛ И ЕЛХОВО ОСТАВАТ БЕЗ ПРОКУРАТУРА
юни 20, 2019 335 Прегледи

НОВА ЗАГОРА, КОТЕЛ И ЕЛХОВО ОСТАВАТ БЕЗ ПРОКУРАТУРА

Още 28 районни прокуратури в страната ще бъдат закрити и вместо това ще бъдат открити териториални отделения, които ще бъдат към районната прокуратура в съответния областен град, съобщава „Дневник“. Сред тях са прокуратурите в Нова Загора, Котел и Елхово.

От 1 януари 2020 г. няма да съществува районна прокуратура в градовете Малко Търново, Несебър, Поморие, Средец, Царево, Котел, Нова Загора, Велики Преслав, Нови пазар, Исперих, Кубрат, Омуртаг, Попово, Радомир, Елена, Кнежа, Червен бряг, Левски, Никопол, Провадия, Девня, Бяла, Дулово, Тутракан, Първомай, Гълъбово, Раднево, Елхово.

Решението е на Прокурорската колегия и предстои да бъде гласувано и от пленума на Висшия съдебен съвет.

Това е вторият етап от реформата на съдебната карта на държавното обвинение. Принципното решение за окрупняването бе взето през 2017 г., като целта е да се намалят разходите и да се подобри качеството на работата. Т.нар. унифициран модел предвижда създаването на 28 големи районни прокуратури, а останалите да се превърнат в териториални отделения към тях.

На вчерашното заседание на прокурорската колегия към ВСС главният прокурор припомни отрицателното становище за закриването на прокуратурите в Нова Загора и Котел отстрана на административните ръководители. Въпреки това обаче решението бе взето.

Sliveninfo научи, че няма да има съкращение на прокурори. Ще бъдат съкратени част от административните служители в досегашните районни прокуратури, които се закриват в края на тази година.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН И ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ ПОДПОМОГНЕ ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ С ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДЪРВА ЗА ОГРЕВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТРИМА СА РАНЕНИ ПРИ КАТАСТРОФА НА ПЪТЯ СЛИВЕН – ТВЪРДИЦА

Трима души са ранени при катастрофа с лек автомобил „Пежо“, станала малко преди полунощ на пътя Сливен – Твърдица. И тримата мъже са от Сливен, научи  Sliveninfo. Единият от ранените 

Новини Сливен

ОТКРАДНАХА 7200 ЛЕВА ОТ АПАРТАМЕНТ НА 32-ГОДИШЕН МЪЖ В КВАРТАЛ „БЪЛГАРКА“

Криминалисти на РУ-Сливен работят по две кражби, заявени на 17 януари. За времето от 07,20 до 19,45 часа от апартамент в сливенския квартал „Българка“ е извършена кражба на сумата от

Новини Сливен

ЗИМНА ПРИКАЗКА ТАЗИ СУТРИН В СЛИВЕН

Истинска зимна приказка е Сливен тази сутрин. Толкова сняг рядко пада в града. Основните пътни артерии са проходими, но в по-малките улици движението е силно затруднено, а някъде и невъзможно.

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

three × four =