НОВА ЗАГОРА, КОТЕЛ И ЕЛХОВО ОСТАВАТ БЕЗ ПРОКУРАТУРА
юни 20, 2019 1199 Прегледи

НОВА ЗАГОРА, КОТЕЛ И ЕЛХОВО ОСТАВАТ БЕЗ ПРОКУРАТУРА

Още 28 районни прокуратури в страната ще бъдат закрити и вместо това ще бъдат открити териториални отделения, които ще бъдат към районната прокуратура в съответния областен град, съобщава „Дневник“. Сред тях са прокуратурите в Нова Загора, Котел и Елхово.

От 1 януари 2020 г. няма да съществува районна прокуратура в градовете Малко Търново, Несебър, Поморие, Средец, Царево, Котел, Нова Загора, Велики Преслав, Нови пазар, Исперих, Кубрат, Омуртаг, Попово, Радомир, Елена, Кнежа, Червен бряг, Левски, Никопол, Провадия, Девня, Бяла, Дулово, Тутракан, Първомай, Гълъбово, Раднево, Елхово.

Решението е на Прокурорската колегия и предстои да бъде гласувано и от пленума на Висшия съдебен съвет.

Това е вторият етап от реформата на съдебната карта на държавното обвинение. Принципното решение за окрупняването бе взето през 2017 г., като целта е да се намалят разходите и да се подобри качеството на работата. Т.нар. унифициран модел предвижда създаването на 28 големи районни прокуратури, а останалите да се превърнат в териториални отделения към тях.

На вчерашното заседание на прокурорската колегия към ВСС главният прокурор припомни отрицателното становище за закриването на прокуратурите в Нова Загора и Котел отстрана на административните ръководители. Въпреки това обаче решението бе взето.

Sliveninfo научи, че няма да има съкращение на прокурори. Ще бъдат съкратени част от административните служители в досегашните районни прокуратури, които се закриват в края на тази година.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН И ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ ПОДПОМОГНЕ ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ С ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДЪРВА ЗА ОГРЕВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ПОЧИСТИ ПЪТЯ И ОСИГУРИ ДОСТЪП ДО МЕСТНОСТТА СВЕТИ ГЕОРГИ

Община Сливен изпълни своевременни действия по осигуряване безпрепятствен достъп по пътя до местността Свети Георги. Почистването на пътното платно и премахване на силно обраслата храстова растителност се извърши на база

Новини Сливен

СЛИВНАЛИИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ГОЛЯМОТО ПРАЗНИЧНО ХОРО ПО ПОВОД ТРИФОН ЗАРЕЗАН

Сливналии отбелязаха българския празник Трифон Зарезан с голямо празнично хоро, вино и погача. На тържеството пред сградата на Общината звучаха български песни и хора в изпълнение на Детски танцов ансамбъл

Новини Сливен

ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ТЕСТОВЕ, ПОРЪЧАНИ ОТ ОБЩИНАТА, ПОМАГАТ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА

Само два са положителните резултати от направените PCR-тестове на 23 лица от Дома за стари хора в Сливен. Тестовете бяха направени на 28 октомври, след като изследване по метода на

1 коментар

  1. ร้านลูกโป่ง
    април 28, 01:29

    … [Trackback]

    […] Here you can find 72741 more Information to that Topic: sliveninfo.bg/нова-загора-котел-и-елхово-остават-без/ […]

Остави коментар

16 − 5 =