НОВА ЗАГОРА, КОТЕЛ И ЕЛХОВО ОСТАВАТ БЕЗ ПРОКУРАТУРА
юни 20, 2019 434 Прегледи

НОВА ЗАГОРА, КОТЕЛ И ЕЛХОВО ОСТАВАТ БЕЗ ПРОКУРАТУРА

Още 28 районни прокуратури в страната ще бъдат закрити и вместо това ще бъдат открити териториални отделения, които ще бъдат към районната прокуратура в съответния областен град, съобщава „Дневник“. Сред тях са прокуратурите в Нова Загора, Котел и Елхово.

От 1 януари 2020 г. няма да съществува районна прокуратура в градовете Малко Търново, Несебър, Поморие, Средец, Царево, Котел, Нова Загора, Велики Преслав, Нови пазар, Исперих, Кубрат, Омуртаг, Попово, Радомир, Елена, Кнежа, Червен бряг, Левски, Никопол, Провадия, Девня, Бяла, Дулово, Тутракан, Първомай, Гълъбово, Раднево, Елхово.

Решението е на Прокурорската колегия и предстои да бъде гласувано и от пленума на Висшия съдебен съвет.

Това е вторият етап от реформата на съдебната карта на държавното обвинение. Принципното решение за окрупняването бе взето през 2017 г., като целта е да се намалят разходите и да се подобри качеството на работата. Т.нар. унифициран модел предвижда създаването на 28 големи районни прокуратури, а останалите да се превърнат в териториални отделения към тях.

На вчерашното заседание на прокурорската колегия към ВСС главният прокурор припомни отрицателното становище за закриването на прокуратурите в Нова Загора и Котел отстрана на административните ръководители. Въпреки това обаче решението бе взето.

Sliveninfo научи, че няма да има съкращение на прокурори. Ще бъдат съкратени част от административните служители в досегашните районни прокуратури, които се закриват в края на тази година.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН И ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ ПОДПОМОГНЕ ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ С ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДЪРВА ЗА ОГРЕВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЛЮБОСЛАВ ПЕНЕВ ИДВА В СЛИВЕН

Двете легенди Любослав Пенев и Николай Илиев ще разясняват вижданията си за управлението на Българския Футболен Съюз. На срещата ще се разговаря за проблемите и бъдещето на най-популярния спорт. Тя

Новини Сливен

2616 ИМЕНИЦИ ЧЕРПЯТ НА АРХАНГЕЛОВДЕН В СЛИВЕН

Българската православна църква почита днес паметта на Свети Архангел Михаил. Мъжете с името Ангел в община Сливен са 930. 750 от тях са с постоянен адрес в града. Общо 212

Новини Сливен

ДИРЕКТОРЪТ НА ЦКБ – КЛОН СЛИВЕН ВАХИНАК КЕНДЕРЯН ПОЗДРАВЯВА ВСИЧКИ БАНКЕРИ С ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК

Уважаеми колеги, Позволете ми да поднеса най-сърдечни поздрави и добри пожелания по повод Деня на св. Николай Мирликийски Чудотворец, който е и професионален празник на нас, банкерите. Убеден съм, че

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

9 + 5 =