НОВА ЖЕРТВА И ОЩЕ 11 ЗАРАЗЕНИ В ЯМБОЛ
май 9, 2020 1482 Прегледи

НОВА ЖЕРТВА И ОЩЕ 11 ЗАРАЗЕНИ В ЯМБОЛ

Ситуацията в Ямбол става драматична. През последните 24 часа в града е починала една от заразените с коронавирус, жена на 52 години, а новозаразените са 11. С тях общият брой на заболелите в Ямбол достигна 67, което е с 10 повече от Сливен.

В петък кметът на общината Валентин Ревански го обърна на молба към лекари и медицински сестри, които не работят в болницата. Никой от тях обаче не се е съгласил да помогне на колегите си от областната болница. Според ръководството на лечебното заведение е наложително откриването на трето COVID отделение, което на практика ще затвори болницата. Стана ясно, че помощ е отказана и от двете частни болници в града.

1911 са общо заразените с коронавирус в страната, от които 46 са новите случаи. Това съобщи в Министерски съвет секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. 22 от новите заразени са в болница.

1777 са изследвани през денонощието, с което тестовете стават 56 105 общо.

11 са активните области в страната. Търговище е нова област. От новите случаи 16 са в София, от които 8 в болница и 8 амбулаторни, Ямбол има 11, Плевен – 7 , Видин – 3, Пловдив – 2, Благоевград – 2, Кърджали -1 , Кюстендил – 1, Разград – 1, Монтана – 1 и Търговище – 1, съобщи Димов.

„В Кърджали има случай на репозитивиране на инфекцията. Според експерти на СЗО не се касае за ново заразяване, а за репозитивиране на коронавируса, който е мигрирал в долните дихателни пътища“, добави той.

„206 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция. 5 са новите заразени медицински лица – 4 лекари и една медицинска сестра, от които от София са трима, един от Видин и един от Пловдив.

422 са излекуваните лица. 21 са новите случаи на излекувани. От София са 5 от ВМА, УМБАЛСМ „Пирогов“ – двама и 10 амбулаторни, а Сливен, Бургас и Кюстендил имат по един.

„Четири са новите случаи на починали с коронавирус. Починалите лица, при които е установен COVID-19, са общо 88. В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починал 84-годишен мъж. Той е имал мозъчно-съдова болест и артериална хипертония, прекарал е и инсулт. В Ямбол е починала 52-годишна жена, която е била със стенокардия и артериална хипертония. Мъж на 86 години от Благоевград с диабет и исхемична болест на сърцето и мъж на 74 години от София с онкологично заболяване“, допълни той.

По думите му 380 са лицата с потвърден COVID-19, настанени в лечебни заведения. От тях 49 са в интензивни отделения и клиники.

Заразените в света преминаха 4 млн.

4.013 млн. души вече са с потвърден коронавирус в света, съобщи доц. Димо Димов.. За последното денонощие има 97 128 нови случаи. Смъртните случаи са нараснали с 5 550 и са общо около 276 000. В челната тройка в света са САЩ с 29 000 нови случая, Русия – 10 700 и Бразилия – 10 199“, каза още Димов.

„При западноевропейските държави се запазва тенденцията. Швеция има 642 констатирани, от които 135 нови починали. Нидерландия има 319 и 71 нови смъртни случая, а Дания има 135 нови и 8 смъртни случая. На Балканите Турция има около 1800 нови и 48 смъртни случая, Румъния – 312, от които 35 смъртни случая, Сърбия – 95 нови случая. С най-малко са Албания – 8, и Гърция – 13“, допълни той.

Предишна СЛИВНАЛИЯ СПРЕТНА ГОНКА С ПОЛИЦИЯТА В ЦЕНТЪРА НА БУРГАС
Следваща СТЕФАН РАДЕВ: НЕКА БЪДЕМ ДОСТОЙНИ И ПОКАЖЕМ, ЧЕ САМОЖЕРТВАТА НА ХАДЖИ ДИМИТЪР НЕ Е БИЛА НАПРАЗНА

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

22-ГОДИШНА ЖЕНА Е СЪС СЧУПЕНА РЪКА СЛЕД КАТАСТРОФА НА МАГИСТРАЛАТА

На 3 януари, в 17:10 ч., от тел. 112 в ОДМВР Ямбол е постъпил сигнал за настъпило пътнотранспортно произшествие на АМ „Тракия“, км. 298, в посока Бургас. На място е

Новини Ямбол

ПРЕИЗБРАХА ОНЛАЙН ДОЙЧИН ДОЙЧЕВ ЗА ОКРЪЖЕН ПРОКУРОР НА ЯМБОЛ

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет подкрепи кандидатурата на Дойчин Дойчев за длъжността „административен ръководител – окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура – Ямбол, съобщиха от Висшия съдебен съвет. Колегията проведе

Новини Ямбол

БАБХ ИСКА ПОМОЩ ОТ ПРОКУРАТУРАТА ЗА БЛОКИРАНАТА ФЕРМА В БОЛЯРОВО

Българската агенцията по безопасност на храните – БАБХ изпрати писмо до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с организираното противодействие срещу ветеринарните власти в Болярово, където е констатирана чума по дребните преживни животни през