НОВА ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА, НАРЕЧЕНА „ДВИЖЕНИЕ ЗА АКТИВНА РЕГИОНАЛНА ПОЛИТИКА“ СТАРТИРА В СЛИВЕН
май 20, 2022 630 Прегледи

НОВА ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА, НАРЕЧЕНА „ДВИЖЕНИЕ ЗА АКТИВНА РЕГИОНАЛНА ПОЛИТИКА“ СТАРТИРА В СЛИВЕН

Сдружението е регионално, с нестопанска цел и ще развива общественополезна дейност. Негови учредители са жители на Област Сливен, които имат изявена гражданска позиция.

„Сдружението е отворено за всички наши съграждани, които водени от своите вътрешни убеждения за граждански дълг, социална справедливост и споделен просперитет, искат да развиват и да поддържат будно общественото съзнание в Сливенски регион“, посочи председателят на новоучредената организация Даниела Василева.

С оглед нарастващата тенденция на разделение между управляващите и гражданското общество, от ДАРП ще направят опит да намалят дистанцията и да се превърнат в мост между двете страни.

Според съпредседателя на „ДАРП“ Елизабет Кендерян, за членовете на движението, единството на българския народ е върховна национална ценност. Те всички са обединени около идеята, че разединението води към най-нечовешката от всички кризи- тази на социалното безразличие. Угасващото чувство за национална идентичност разхлабва историко-културните, езиковите и етническите връзки, а в резултат на това обществото ни се отчуждава.

„За да не се стига до там, ние- група местни граждани, ще обединим усилия за да противодействаме на бедността, социалното изключване и нарушаването на човешките права. Вярваме, че по този начин от една страна ще повишим чувствителността на обществото към крайно нуждаещите се, а от друга, ще мобилизираме самите ощетени, вдъхвайки им увереност, че не са сами“, заяви Димитър Апостолов, съучредител на „ДАРП“.

Сред основните цели на организацията са усъвършенстване на гражданското общество и правния ред като се насърчава диалога с местните институции,а гражданите участват активно във формирането на регионалните политики. От сдружението искат да допринесат за подобряването на икономическата среда в Област Сливен. Те ще осъществяват и граждански мониторинг при реализацията на общински политики и проекти.

Приоритет в дейностите на движението ще бъде подпомагането на крайно нуждаещите се, ангажирането им в обществения живот, подпомагането на комуникацията им с местната и централната администрация, съдействие за разрешаване на проблемите им. От организацията вече имат планове да реализират и поредица от благотворителни инициативи.

За свой знак учредителите са избрали образа на Стария бряст, който десетилетия наред символизира мястото за срещи и разговори между хората в Сливен.

„Скоро ще уведомим обществеността за адреса на приемната ни, както и за предстоящите инициативи“, посочиха още от сдружението.

Предишна ВИЖТЕ ЗЛАТОТО И ПАРИТЕ НА СЛИВЕНСКИТЕ КОНТРАБАНДИСТИ
Следваща НА 22 МАЙ ОТБЕЛЯЗВАМЕ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГОРАТА.БГ И ЮИДП – СЛИВЕН ПРИЗОВАВАТ ТАЗИ СЪБОТА ГРАЖДАНИТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ЗАЛЕСИТЕЛНА АКЦИЯ КРАЙ СЕЛО КАМЕН

На 20 ноември /събота/ доброволци ще засадят дръвчета на избран терен край с.Камен. Ще бъде извършено попълване на култура от летен дъб, с дръвчета от горско плодни видове в община

Новини Сливен

ДИЛЯН ОТ СЛИВЕН ОТИВА НА СЪД ЗА 2 ГРАМА МАРИХУАНА

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Дилян П. Той е подсъдим за това, че на 23.01.2018 г. в гр. Сливен, макар и непълнолетен, но като разбирал свойството и значението

Новини Сливен

ГРИПНАТА ВАКАНЦИЯ В ОБЛАСТ СЛИВЕН СВЪРШВА, ОТ ПОНЕДЕЛНИК СЕ ПОДНОВЯВАТ УЧЕБНИТЕ ЗАНЯТИЯ

На 06.02.2020 г. се проведе заседание на Областен оперативен щаб за борба с Грип и ОРЗ. Прие се решение за преустановяване на грипната ваканция за учениците от област Сливен. Считано