НОВАТА НАРЕДБА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ РАЗМЕРА НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ОСТАВА В СИЛА
юли 25, 2018 1029 Прегледи

НОВАТА НАРЕДБА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ РАЗМЕРА НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ОСТАВА В СИЛА

Новата Наредба за определяне размера на местните данъци на община Сливен остава в сила. Това заяви кметът Стефан Радев на днешния брифинг. Изказването му беше по повод делото, което се е водило срещу Общината във връзка с приетата в края на 2016 г. нова Наредба за местните данъци и такси. Жалбата е била подадена от страна на Окръжна прокуратура и от група граждани.
Кметът припомни, че на първа инстанция – Административен съд – Сливен Наредбата е била отменена. Върховният административен съд отменя решението на Административния съд и оставя Наредбата в сила. „Ако това не се беше случило и беше отменена новата Наредба, щяха да се върнат по-високите размери на местните данъци и такси. В случая това решение не променя размера на данъка, който действа в момента върху недвижимите имоти, не го прави по-висок, какъвто щеше да бъде, ако бяхме загубили това дело, допълни още Стефан Радев.

Предишна ОТСТРАНЕНИ СА ПОРАЖЕНИЯТА ПО УЛИЧНАТА МРЕЖА В СЕЛО ГРАДСКО
Следваща НЯМА ОПАСНИ ЯЗОВИРИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КРАСИМИР КРЪСТЕВ ПРИЕМА ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА СВОЯ РОЖДЕН ДЕН

Сливенският общински съветник Красимир Кръстев днес приема поздравления за своя рожден ден. Първи му се обадиха най-близките. Красимир Кръстев доказа, че има живот и след 32-те години работа в БФС.

Новини Сливен

ЗАДИГНАХА ЗЛАТО И ПАРИ ОТ АПАРТАМЕНТ В КВ. „ДРУЖБА“

Криминалисти на РУ-Сливен работят по взломна кражба от апартамент в кв.“Дружба“. За времето от 24 до 28 юни неизвестен извършител, след като е проникнал през терасата на жилището, е извършил

Новини Сливен

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И МЛАДЕЖИ ОТ ГЕРБ – СЛИВЕН ПОЗДРАВИХА ЛЕКАРИТЕ И АКУШЕРКИТЕ ЗА ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ

Днес е Бабинден – Ден на родилната помощ. Традиционно и тази година общински съветници и младежи от ГЕРБ – Сливен поздравиха лекарите и акушерките по повод празника. Те посетиха родилните

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

4 × three =