НОВАТА ДЕТСКА ЯСЛА В КВАРТАЛ „ДРУЖБА” В СЛИВЕН ПОСРЕЩА ПЪРВИТЕ СИ ВЪЗПИТАНИЦИ НА 5 ОКТОМВРИ

НОВАТА ДЕТСКА ЯСЛА В КВАРТАЛ „ДРУЖБА” В СЛИВЕН ПОСРЕЩА ПЪРВИТЕ СИ ВЪЗПИТАНИЦИ НА 5 ОКТОМВРИ

Новата детска ясла в квартал „Дружба“ е напълно готова и започва да посреща своите малки възпитаници от 5 октомври – понеделник. Тя се помещава в двора на детска градина „Детски рай“-2. Недовършен корпус към сградата на детската градина беше изцяло ремонтиран. Разкриват се две яслени групи, които са филиал на Детска ясла № 13.

Днес кметът Стефан Радев направи оглед на обекта след неговия цялостен ремонт и оборудване на помещенията, преди децата да започнат да посещават яслата.

„Удовлетворен съм, че отговорихме на потребностите на квартала за разкриване на яслени групи и заявките на родителите. В Сливен отдавна не е разкривана нова ясла и съм доволен, че го направихме и нещата се случиха. Ремонтирахме сградата, предприехме всички действия за формиране на групите и от понеделник вече в квартал „Дружба“ ще има работеща, модерна и функционална ясла“, каза кметът. Той за пореден път подчерта, че е важно да се подобряват условията за развитие и възпитание на децата.

Сградата се състои от три свързани триетажни корпуса. След ремонта в западен корпус „А“ помещенията са преоборудвани. За всяка група е обособена стая за игри – занималня с кът за хранене, спалня, гардеробна, кухненски бокс, санитарен възел. Персоналът разполага с кабинет на директора, учителска стая, кабинет за педагог, здравен кабинет с изолационно помещение, разположени на първия етаж, гардероб, санитарен възел и душ. Яслата разполага с кухненски бокс-разливна с мивка за топла и студена вода, шкаф за съдове и стерилизатор. В сутерена е обособено перилно звено. Изградени са площадки за игри на открито, оборудвани с пясъчници със сенници, комбинирани съоръжения за игра, пързалки и закрити пейки.
В корпус „Б“ се помещава кухненският блок, който е преоборудван с нови електроуреди – казан, печки, котлони, хладилници и други, за да отговаря на изискванията на Закона за храните и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане. По този начин кухнята се категоризира с капацитет до 300 порции дневно.

Финансирането за ремонта и оборудването е осигурено от Община Сливен.

Предишна ПРОВЕДЕ СЕ ПРИЕМЕН ДЕН НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

543 СА НОВИТЕ БОЛНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

От 11 до 17 октомври бяха регистрирани 543 нови болни с COVID-19 в Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред тях са 12 учители, 10 ученици, трима лекари и медицински сестри

Новини Сливен

НАЗНАЧЕНА Е ДЪРЖАВНА ПРИЕМАТЕЛНА КОМИСИЯ ЗА НОВИЯ СВЕТОФАР ДО ПАЗАРА В СЛИВЕН

Регионалната дирекция на национален строителен контрол /РДНСК/ – Сливен със своя заповед назначи Държавна приемателна комисия за новия светофар до пазара. Комисията ще се събере и ще започне работа на

Новини Сливен

ЧОВЕК ЗАГИНА ПРИ ТЕЖКА КАТАСТРОФА НА МАГИСТРАЛАТА

Един човек е загинал при катастрофата на 251 км. на автомагистрала „Тракия“, в посока Бургас. Сигналът за инцидента, станал в района на община Нова Загора, е получен в 11:20 часа,