НОВАТА ДЕТСКА ЯСЛА В КВАРТАЛ „ДРУЖБА” В СЛИВЕН ПОСРЕЩА ПЪРВИТЕ СИ ВЪЗПИТАНИЦИ НА 5 ОКТОМВРИ
02.10.2020 4122 Прегледи

НОВАТА ДЕТСКА ЯСЛА В КВАРТАЛ „ДРУЖБА” В СЛИВЕН ПОСРЕЩА ПЪРВИТЕ СИ ВЪЗПИТАНИЦИ НА 5 ОКТОМВРИ

Новата детска ясла в квартал „Дружба“ е напълно готова и започва да посреща своите малки възпитаници от 5 октомври – понеделник. Тя се помещава в двора на детска градина „Детски рай“-2. Недовършен корпус към сградата на детската градина беше изцяло ремонтиран. Разкриват се две яслени групи, които са филиал на Детска ясла № 13.

Днес кметът Стефан Радев направи оглед на обекта след неговия цялостен ремонт и оборудване на помещенията, преди децата да започнат да посещават яслата.

„Удовлетворен съм, че отговорихме на потребностите на квартала за разкриване на яслени групи и заявките на родителите. В Сливен отдавна не е разкривана нова ясла и съм доволен, че го направихме и нещата се случиха. Ремонтирахме сградата, предприехме всички действия за формиране на групите и от понеделник вече в квартал „Дружба“ ще има работеща, модерна и функционална ясла“, каза кметът. Той за пореден път подчерта, че е важно да се подобряват условията за развитие и възпитание на децата.

Сградата се състои от три свързани триетажни корпуса. След ремонта в западен корпус „А“ помещенията са преоборудвани. За всяка група е обособена стая за игри – занималня с кът за хранене, спалня, гардеробна, кухненски бокс, санитарен възел. Персоналът разполага с кабинет на директора, учителска стая, кабинет за педагог, здравен кабинет с изолационно помещение, разположени на първия етаж, гардероб, санитарен възел и душ. Яслата разполага с кухненски бокс-разливна с мивка за топла и студена вода, шкаф за съдове и стерилизатор. В сутерена е обособено перилно звено. Изградени са площадки за игри на открито, оборудвани с пясъчници със сенници, комбинирани съоръжения за игра, пързалки и закрити пейки.
В корпус „Б“ се помещава кухненският блок, който е преоборудван с нови електроуреди – казан, печки, котлони, хладилници и други, за да отговаря на изискванията на Закона за храните и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане. По този начин кухнята се категоризира с капацитет до 300 порции дневно.

Финансирането за ремонта и оборудването е осигурено от Община Сливен.

Предишна ПРОВЕДЕ СЕ ПРИЕМЕН ДЕН НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

Д-Р ВАНЯ ПРОДАНОВА: ЛЕВИЦАТА Е НОСИТЕЛ НА СЪЗИДАТЕЛНА СИЛА

Д-р Проданова, Вие бяхте съветник в 47–ото Народно събрание на депутат Владимир Маринов. Какво успяхте да постигнете през краткия живот на правителството? Още в първите дни от редовното правителство, с

Новини Сливен

ПИЙНАЛ ШОФЬОР ОТИВА НА СЪД

На 10 май, около 01,41 часа, в село Сборище е спрян за проверка лек автомобил „Мицубиши“, управляван от 30-годишния С.С. от същото село. При проверката за употреба на алкохол той

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Мъжът прекопал цялата градина, засипал пътеките с пясък, изкопал кладенец, сменил керемидите на покрива. Жена му гледала, гледала и рекла: – Скъпи, аз мислех, че виаграта има друго действие,