НИНОВА В СЛИВЕН:С ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА БЮДЖЕТ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ОБРИЧА НАРОДА НА ГЛАД И СТУД
31.10.2022 876 Прегледи

НИНОВА В СЛИВЕН:С ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА БЮДЖЕТ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ОБРИЧА НАРОДА НА ГЛАД И СТУД

Предложението на служебният кабинет да се удължи действието на сегашния бюджет означава замразяване на доходите и увеличаване на цените. Това е абсурдно при високата инфлация и масовото обедняване на българските граждани. Категорично сме против. Ние предлагаме точно обратното: таван на цените и увеличаване на доходите. Това заяви Корнелия Нинова по време на обиколката си в Сливен – част от поредицата срещи на парламентарната група на БСП, членове на Изпълнителното бюро и на Националния съвет на левицата с организациите си и с граждани в цялата страна. В Града под Сините камъни тя застана пред журналисти заедно с депутатите Борислав Гуцанов и Деян Дечев.

Искаме увеличаване на минималната заплата от 710 на 850 лв., майчинството да бъде колкото минималната заплата, безплатни лекарства и учебници за деца, данъчни облекчения за млади работещи семейства с деца, преизчисляване на пенсиите, необлагаем минимум на прага на бедност от 504 лв., заяви Нинова и добави:

Вижте какво се случва в Европа и света. Германия одобри 200 млрд. евро за подкрепа на домакинствата и икономиката. Япония също 200 млрд. подкрепа, навсякъде налагат таван на цени.

Само нашият служебен кабинет обрича народа на глад и студ. Причината, която обявиха служебните министри на Радев е, че служебно правителство не може да определя дългосрочни политики и нямало мнозинство в парламента. Така ли? Нима това служебно правителство не одобри нов инвестиционен разход за 8 нови самолети F-16 за 2030 г.
Нима те не решиха да се купят 10 самолета “Грипен“? Това правителство провежда търгове за доставка на газ до 2034 г. По-дългосрочна политика от това, здраве му кажи. И го прави без мнозинство в парламента. Значи за оръжия и газ може за 12 години напред до 2034 г., а за заплати на работници, майчинство, детски, пенсии не може за една година – 2023 г., посочва още Нинова и призовава:

Всички лидери на парламентарни партии да се противопоставим на замразяването на доходите и подкрепата за икономиката и да гарантираме, че сме способни да приемем бюджет, с който да подкрепим народа си в тежките месеци, които ни чакат.

Нинова заедно с народните представители Георги Свиленски, Деян Дечев, Борислав Гуцанов, Иван Ченчев и членовете на ИБ на БСП Катя Георгиева и Георги Йорданов проведе срещи в Сливен, Нова Загора и Твърдица.

Предишна ЦВЕТЯ ЗА ПРОКУРОР И ПОЕТЕСА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЪРВА “КРИСТАЛНА ЛИРА” ЗА СЛИВЕН

На юбилейната 25-та церемония по връчване на наградите за върхови постижения в музикалното изкуство “Кристална лира” 2022, която се проведе на първи ноември в Народния Театър “Иван Вазов” в София,

Новини Сливен

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ГЕРБ-СЛИВЕН НАПРАВИ ПОДАРЪЦИ НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В СЛИВЕН И ОБЩИНАТА

За поредна година общинската организация на ГЕРБ-Сливен направи подаръци на детските градини в Сливен и общината. Акцията е традиционна и се организира в навечерието на един от най – светлите

Новини Сливен

С РЕМОНТ НА ДЕТСКА ЯСЛА № 14 В СЛИВЕН ЗНАЧИТЕЛНО СЕ ПОДОБРЯВАТ УСЛОВИЯТА ЗА МАЛЧУГАНИТЕ

Благодарение на ремонта, който извършва Община Сливен, значително се подобряват условията в Детска ясла № 14. Това е едно от детските заведения в централната част на града, което от години