НИНОВА В СЛИВЕН:С ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА БЮДЖЕТ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ОБРИЧА НАРОДА НА ГЛАД И СТУД

НИНОВА В СЛИВЕН:С ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА БЮДЖЕТ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ОБРИЧА НАРОДА НА ГЛАД И СТУД

Предложението на служебният кабинет да се удължи действието на сегашния бюджет означава замразяване на доходите и увеличаване на цените. Това е абсурдно при високата инфлация и масовото обедняване на българските граждани. Категорично сме против. Ние предлагаме точно обратното: таван на цените и увеличаване на доходите. Това заяви Корнелия Нинова по време на обиколката си в Сливен – част от поредицата срещи на парламентарната група на БСП, членове на Изпълнителното бюро и на Националния съвет на левицата с организациите си и с граждани в цялата страна. В Града под Сините камъни тя застана пред журналисти заедно с депутатите Борислав Гуцанов и Деян Дечев.

Искаме увеличаване на минималната заплата от 710 на 850 лв., майчинството да бъде колкото минималната заплата, безплатни лекарства и учебници за деца, данъчни облекчения за млади работещи семейства с деца, преизчисляване на пенсиите, необлагаем минимум на прага на бедност от 504 лв., заяви Нинова и добави:

Вижте какво се случва в Европа и света. Германия одобри 200 млрд. евро за подкрепа на домакинствата и икономиката. Япония също 200 млрд. подкрепа, навсякъде налагат таван на цени.

Само нашият служебен кабинет обрича народа на глад и студ. Причината, която обявиха служебните министри на Радев е, че служебно правителство не може да определя дългосрочни политики и нямало мнозинство в парламента. Така ли? Нима това служебно правителство не одобри нов инвестиционен разход за 8 нови самолети F-16 за 2030 г.
Нима те не решиха да се купят 10 самолета “Грипен“? Това правителство провежда търгове за доставка на газ до 2034 г. По-дългосрочна политика от това, здраве му кажи. И го прави без мнозинство в парламента. Значи за оръжия и газ може за 12 години напред до 2034 г., а за заплати на работници, майчинство, детски, пенсии не може за една година – 2023 г., посочва още Нинова и призовава:

Всички лидери на парламентарни партии да се противопоставим на замразяването на доходите и подкрепата за икономиката и да гарантираме, че сме способни да приемем бюджет, с който да подкрепим народа си в тежките месеци, които ни чакат.

Нинова заедно с народните представители Георги Свиленски, Деян Дечев, Борислав Гуцанов, Иван Ченчев и членовете на ИБ на БСП Катя Георгиева и Георги Йорданов проведе срещи в Сливен, Нова Загора и Твърдица.

Предишна ЦВЕТЯ ЗА ПРОКУРОР И ПОЕТЕСА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

30-ГОДИШНИЯТ ТИХОМИР И. ЗАСТАВА ПРЕД СЪДА ЗА НАРКОТИЦИ

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Тихомир И. (на 30 г.). Той е подсъдим за това, че на 24.12.2017 г. в гр. Сливен, при условията на опасен рецидив, сам

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ЯНКО ЯНКОВ ПО СЛУЧАЙ СВЕЩЕНИЯ ЗА МЮСЮЛМАНИТЕ МЕСЕЦ РАМАЗАН

  Днес е началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Тази година всички празници са по – различни. Но трябва да останем отговорни, силни и единни! Нека всички да се

Новини Сливен

ПЛАМЕНА ПЕТРОВА БЕ ПОДКРЕПЕНА ОТ ВОДАЧА НА ЛИСТАТА „АЛТЕРНАТИВА НА ГРАЖДАНИТЕ“ ВАНЯ ТОДОРОВА

Ваня Тодорова, водач на листата на коалиция „Алтернатива на гражданите“ обяви, че ще подкрепи кандидатурата на Пламена Петрова от БСДП за кмет на Сливен на изборите в неделя, 27 октомври.